محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجۀ ایران، با مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا و وزیران امور خارجۀ آلمان و ترکیه گفتگو و دربارۀ برجام و آخرین تحولات حلب سوریه تبادل‌نظر کرد.

به گزارش ایرنا، ظریف و فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا، چهارشنبه‌شب و پنج‌شنبه دربارۀ آخرین تحولات سوریه به‌ویژه حلب و روند اجرای برجام در تبادل‌نظر مستمر بوده و در تماس تلفنی گفتگو کردند.

ظریف همچنین در گفتگویی تلفنی با فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر امور خارجۀ آلمان، دربارۀ آخرین تحولات سوریه و نیز روند اجرای برجام تبادل‌نظر کرد.

همچنین مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجۀ ترکیه، و ظریف در دو تماس جداگانه دربارۀ آخرین تحولات سوریه و حلب گفتگو و تبادل‌نظر کردند.

این گفتگوهای تلفنی در حالی صورت گرفته است که از شب گذشته و پس از توافق برای برقراری آتش‌بس در شهر حلب سوریه، روند تخلیۀ غیرنظامیان و معارضان سوری آغاز شده است.

گفتگوها دربارۀ برجام از آن جهت اهمیت دارد که قانون تحریم‌های 10 سالۀ ایران، علی‌رغم خودداری باراک اوباما، رئیس‌جمهور امریکا، از امضای آن، به قانون تبدیل شد. 

براساس قانون اساسی امریکا، رئیس‌جمهور پس از تصویب یک طرح در کنگره، 10 روز فرصت دارد تا آن را تأیید یا وتو کند و یا اینکه بدون امضا اجازه دهد، طرح به قانون تبدیل شود.

در حالی که این اقدام اوباما مانع از تمدید تحریم‌ها علیه ایران نمی‌شود، اما مخالفتی نمادین با اقدام نمایندگان کنگرۀ امریکا به شمار می‌آید.

در همین حال حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، پیش‌تر با تأکید بر اینکه تمدید تحریم‌ها نقض برجام است، تصریح کرده در صورت تمدید تحریم‌ها، تهران واکنش نشان خواهد داد.

روحانی در پی نقض برجام از سوی امریکا و پیرو تصمیمات شورای عالی امنیت ملی و هیئت نظارت بر برجام، دستورهای جداگانه‌ای را خطاب به محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه، و علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، صادر کرد.