بنا بر اظهارات "داشی ناو لان" Dashi Naw Lawn دبیر بنیاد توسعه شبکه ای ایالت کاچین در میانمار، جنگنده های ارتش این کشور ناحیه اطراف شهر لایزا Laiza را روز سه شنبه هدف حمله قراردادند.
وی ضمن شدید خواندن این حملات تصریح کرد بر اثر این حملات هوایی حدود 3600 نفر از مردم ساکن دو اردوگاه آوارگان گریختند و عازم چین شدند.
بر اساس اظهارات "ناو لان "یک سوم از این افراد حین فرار، با گذر از رودخانه مرزی، خود را به چین رساندند اما بقیه افراد این گروه همچنان در خاک میانمار و در شرایطی نا مناسب به سر می برند.
درهمین راستا گزارشها حاکی از آنست که به دلیل حملات هوایی و شرایط ناشی از آن، از ورود "یانگی لی " Yanghee Lee گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد به شهرهای لایزا Laiza و هپاکانت Hpakant ممانعت به عمل آورده شده است.
در همین حال یانگی لی، گزارشگر ویژۀ حقوق بشر سازمان ملل در امور میانمار، وارد این کشور شده است تا دربارۀ سرکوب مرگبار مسلمانان روهینگیا در این کشور تحقیق کند.
وی یکشنبه شب برای انجام بازدیدی 12 روزه وارد میانمار شد تا از ایالت راخین، جایی که مسلمانان روهینگیا مورد آزار و اذیت، تجاوز و حمله قرار میگیرند، بازدید کند.
ایالت راخین، واقع در شمال میانمار، از ماه اکتبر سال گذشته تحت کنترل نظامیان دولتی بوده است. بیشتر مسلمانان روهینگیایی ساکن این ایالتاند. حضور نظامیان باعث شده است دهها هزار نفر از این اقلیت به مناطق مجاور، از جمله ایالت کاچین یا مرز بنگلادش، پناه ببرند.
سرکوب نظامی در راخین پس از حملهای مرگبار به پاسگاهی در این ایالت آغاز شد. دولت میانمار مدعی است مسلمانان روهینگیا این حمله را انجام دادند.
دولت میانمار از اعطای حق کامل شهروندی به مسلمانان که بیش از 1.3 میلیون نفر از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند، خودداری میکند. مسلمانان روهینگیایی از سال 1982 و در پی تصویب قانونی جدید از حق تابعیت میانمار محروم هستند.
در سالهای اخیر، شمار زیادی از مسلمانان روهینگیا به علت حملات بودائیان افراطی بهویژه در استان راخین کشته و یا آواره شدهاند.