آژانس همکاری امنیتی و دفاعی وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد: قطربا 21 میلیارد و881 میلیون دلار خرید تسلیحاتی در دو ماه اخیر، در رده نخست خریداران اسلحه در جنوب خلیج فارس قرار گرفته است.
کویت با خرید 11 میلیارد و 837 میلیون دلار در رتبه دوم قرار دارد.
عربستان نیز با خرید تسلیحاتی به ارزش سه میلیارد و 500 میلیون دلار در رتبه سوم و امارات با خرید سه میلیارد و 510 میلیون دلاری در رده چهارم مشتریان تسلیحات آمریکا قرار گرفته اند.
در سال های اخیر کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس به بزرگ ترین مشتری تسلیحات آمریکایی تبدیل شده اند.
دولت آمریکا در چند سال اخیر میلیاردها دلار انواع تسلیحات هوایی، دریایی، زمینی و موشکی به عربستان سعودی، قطر، امارات، کویت، بحرین و عمان فروخته است.
کشورهای عضو این شورا همگی از متحدان آمریکا هستند.
ادعا شده که دلیل اصلی میزبانی اعضای شورای همکاری خلیج فارس از پایگاه ها و نیروهای نظامی آمریکا، تامین امنیت این کشورها است، اما آمریکا از همکاری نظامی با این کشورها سود کلانی می برد.
خریدهای تسلیحاتی میلیاردی حکام عرب خلیج فارس در حالی ادامه دارد که نهادهای مالی بین المللی مانند بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در گزارش های اخیر خود اعلام کرده اند به دلیل کاهش بهای نفت، کشورهای نفت خیز خلیج فارس با بحران مالی و ده ها میلیارد دلار کسری بودجه روبرو شده اند.
کسری بودجه شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس تا پایان سال 2016 به رقم بی سابقه ۱۵۳ میلیارد دلار رسید .
ادامه این روند، این کشورها را با مشکلات جدی در زمینه اقتصادی و اجتماعی روبرو خواهد کرد.
افزایش بی سابقه خریدهای تسلیحاتی حکام عرب درشرایطی ادامه دارد که بخشی از این تسلیحات در اختیار گروه های تروریستی - تکفیری در کشورهای منطقه به ویژه سوریه و عراق قرار گرفته است.
خریدهای تسلیحاتی کشورهای عرب منطقه، مفری برای رونق اقتصاد های بحران زده غرب و افزایش سود شرکت های تسلیحاتی اروپا و مجتمع های نظامی—صنعتی آمریکا است.
راهکار اصلی غربی ها به ویژه آمریکا برای تضمین ادامه فروش تسلیحات به کشورهای عرب خلیج فارس، ا یجاد فضای ناامنی و ایران هراسی است.
جمهوری اسلامی ایران بارها بر گسترش روابط دوستانه و تنش زدایی با کشورهای جنوب خلیج فارس تاکید کرده است، اما آمریکا و متحدانش در ناتو برای توجیه حضور خود در خلیج فارس، با گسترش ایران هراسی، زمینه وابستگی امنیتی کشورهای این حوزه را فراهم کرده اند.
تجربه چند دهه اخیر نشان داده که حضور نیروهای خارجی در خلیج فارس به ثبات در این منطقه حساس کمکی نکرده بلکه موجب افزایش تنش ها شده است.
تلاش غرب معطوف به ایجاد واگرایی میان ایران و کشورهای خلیج فارس است.
ایران اما همواره تلاش کرده است همسایگان جنوبی خود را درباره اهداف دوستانه اش مطمئن سازد تا ضمن گسترش روابط منطقه ای، زمینه اقدامات غرب به ویژه آمریکا رابرای ایجاد شکاف میان ایران و همسایگانش ، کاهش دهد.