رییس مجلس شورای اسلامی گفت: امروز دشمنان جمهوری اسلامی ایران به دنبال تخریب و مساله‌سازی در کشور هستند ولی موفق نخواهند شد.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری "ایران پرس"، «علی لاریجانی» امروز (یکشنبه) در نشست خبری خود به مناسبت روز مجلس در سالن مشروطه قوه مقننه با گرامی داشت سالروز شهادت آیت الله «سیدحسن مدرس» در وصف وی گفت: شهید مدرس یک فقیه مبارز و مجاهد بود که ویژگی های منحصر به فردی داشت؛ او یک سیاستمدار منصف، شجاع و پرهیزکار بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید بدانیم اگر کشور به معنای واقعی بخواهد پیشرفت کند و قانون به معنای واقعی پیاده شود و مجلس سنبل مشروطه، نماد آزادی و محل اتکای ملت باشد باید به گفته آیت الله مدرس مجلس در کشور مقدم باشد.

تخریب مجلس مخالف مرام امام و شهید مدرس است

لاریجانی تصریح کرد: برای آیت الله مدرس قطعی بود که توهین به مجلس، توهین به ملت است و تخریب مجلس به مثابه تخریب مردم به شمار می رود لذا حفظ جایگاه مجلس، حفظ آزادی ها و حفظ اراده ملت است ولی گاهی در فضای کشور با بی تقوایی سیاسی مواجه می شویم و کسانی مجلس را تخریب می کنند که چنین رویه ای مخالف مرام امام خمینی (ره) و آیت الله مدرس است.

رئیس قوه مقننه با اشاره به دیدار نمایندگان دور اول مجلس با امام راحل (ره) گفت: "امام فرمودند من خیلی از مجالس را به یاد دارم در برخی از مجالس هم به عنوان تماشاچی حضور داشتم یکی از امثال شما را در آن مجالس ندیدم به جز زمانی که مدرس بود."

کسانی که با دروغ و تخریب نمایندگان ملت قصد فضاسازی دارند دلسوز ملت نیستند

لاریجانی با بیان اینکه این بیان امام دارای آینده نگری بود، ادامه داد: ممکن است اشکالاتی در هر نهادی وجود داشته باشد اما نهاد مجلس یعنی نمادی که از کل ملت نمایندگی می کند و تخریب مجلس تخریب کلیت ملت است؛ لذا ممکن است در فصل انتخابات، هیجانات سیاسی بروز و ظهور کند اگر کار سیاسی بر اساس صدق و مروّت نباشد، دیوار کجی است که اگر خراب شود روی سر مردم فرود می‌آید لذا کسانی که با دروغ و افترا و تخریب نمایندگان ملت قصد فضاسازی دارند دلسوز ملت نیستند آن هم زمانی که ما با دشمن بدسگالی مواجه هستیم که به دنبال تخریب و مسئله سازی در کشور هستند.

گزارش لاریجانی از عملکرد مجلس دهم

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با ارائه گزارش اجمالی در خصوص عملکرد مجلس دهم گفت: در مجلس دهم کارهای مهمی صورت گرفت که هر سال قانون بودجه با دقت تصویب شد و بسیاری از مشکلات دولت در جریان بررسی و تصویب قانون مرتفع شد از جمله مسائل مربوط به کشاورزان و روستاییان، بازنشستگان، بنیه دفاعی کشور و مسائل مربوط به قوا در قانون بودجه لحاظ شده است.

وی تاکید کرد: قانون برنامه ششم توسعه نیز از سوی مجلس تدوین شد زیرا دولت برنامه ناقصی را ارائه داده بود بنابراین مجلس مجدداً آن را تدوین کرد.

رئیس قوه مقننه افزود: مجلس دهم بر اساس تعداد قوانین ابلاغی که تصویب کرد تاکنون 162 قانون تصویب کرده است که 63 مورد آن طرح و 99 مورد لایحه بوده است. 

لاریجانی در ادامه یادآور شد: 165 سوال در مجلس دهم از وزرا مطرح شده است و همچنین یک مورد سوال از رئیس جمهور در دستور کار قرار گرفت. 6 مورد تحقیق و تفحص در مجلس قرائت شد که موضوعات آن مرتبط با صندوق فرهنگیان، سازمان تأمین اجتماعی، قانون هدفمندی یارانه و ... بود. 6 مورد استیضاح در صحن مجلس مطرح شد.

رئیس قوه مقننه تصریح کرد: کمیسیون‌های تخصصی نیز 31 مورد گزارش به مجلس دادند که موضوعات آن مرتبط با حادثه پلاسکو، سیل، احیای دریاچه ارومیه، حوادث تروریستی اهواز، اجرای اصل 44 قانون اساسی و در ارتباط با موسسات اعتباری و مالی بود البته این گزارشات مجزا از گزارش دیوان محاسبات درباره تفریغ بودجه است که هر سال در مجلس قرائت می‌شود.

لاریجانی تصریح کرد: ما جلساتی را به صورت غیرعلنی برگزار کردیم که تعداد آن به 64 جلسه می‌رسد؛ این جلسات غیرعلنی در خصوص تحولات منطقه با حضور وزیر امور خارجه، حادثه تروریستی در مجلس و حرم امام خمینی(ره)، ناآرامی‌های کشور با حضور دبیر شورای عالی امنیت ملی، ناترازی بانک‌ها، فضای کسب و کار، بحران آب در کشور، مبارزه با مواد مخدر، وضعیت بیمه‌های درمانی، وضعیت کشاورزان، وضعیت اقتصادی کشور در تحریم‌ها، وضعیت موسسات اعتباری و ارز در کشور بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس دهم در ارتباط با موسسات اعتباری ساز و کاری را با کمک مقام معظم رهبری تعبیه کرد که به موجب آن مشکل میلیون‌ها نفر رفع شد؛ همچنین در جلسات غیرعلنی در ارتباط با مشکلات حوزه صنعت، فضای مجازی، لوایح مرتبط با FATF و وضعیت یارانه بررسی‌هایی صورت گرفت.  

شیوه مدیریت مصرف سوخت پیشنهاد دولت است

لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه خبر در خصوص اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت، نظارت و کنترل قیمت‌ها و زمان و شیوه آن گفت: ساز و کار روشن است، کمیسیون‌های تخصصی پیگیر هستند و کمیسیون اقتصادی و کمیسیون برنامه و بودجه جلساتی با ستاد تنظیم بازار، سازمان تعزیرات حکومتی و وزارت صنعت و معدن برگزار و موضوع را پیگیر بودند تا بدانند کار چطور انجام می‌شود و نظارت کنند.

رئیس قوه مقننه تأکید کرد: مجلس در سال 88 در مورد حامل‌های انرژی قانونی به نام هدفمندی یارانه‌ها با 16 ماده تصویب کرد که بسیار دقیق بود. این قانون به دولت اختیار داده بود و او را ملزم می‌کرد ظرف مدتی یارانه مربوط به انرژی و سایر مسائل از جمله آب را شفاف کند و در آن قانون امده بود که قیمت‌ها به چه میزانی برسد حتی گفته شده بود چگونه مصرف شود، قرار بود 50 درصد به مردم، 20 درصد به بودجه و 30 درصد به تولید داده شود، قانون کاملی است.

لاریجانی در ادامه با بیان اینکه اقتصاددانان برجسته از طیف های مختلف در زمینه افزایش نرخ بنزین اتفاق نظر داشتند، عنوان کرد: مسیری که پیش از افزایش نرخ بنزین دنبال می شد، باعث اتلاف منابع و افزایش شکاف طبقاتی می شد لذا این اتفاق به صورت یک مرتبه رخ نداد.

برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 برنامه ای ندارم

لاریجانی درباره برنامه خود برای انتخابات مجلس یازدهم و ریاست جمهوری سیزدهم گفت: امیدوارم هم مخالفان و موافقان من همیشه خوشحال باشند و بخلی در این زمانه ندارم من یک فرزند کوچک نظام و عضو مجلس شورای اسلامی هستم و همواره از محضر نمایندگان استفاده میکردم.

وی افزود: من خانه نشین نیستم و هر وظیفه ای به دوش من گذاشته شود انجام می دهم ما در این چهل سال بر اساس عقیده مان هم  در زمان جنگ و هم پس از آن کار کردیم.

لاریجانی بیان کرد: تکلیف را روشن کنم که من برای انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 برنامه ای ندارم.

جایگاه مجلس ریل گذاری پس از رهبر معظم انقلاب است

رئیس قوه مقننه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره جایگاه مجلس پس از 12 سال ریاست وی در راس این قوه گفت: این که یک نهادی که امام فرمودند در راس امور است به این معنا نیست که در همه امور دخالت کند و تصمیم بگیرد. بالاترین مقام کشور رهبری است و ایشان جهت گیری را مشخص می‌کنند جایگاه مجلس هم ریل گذاری پس از رهبر معظم انقلاب است.

دولتمردان آمریکایی باید سیاست فشار حداکثری را کنار بگذارند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: سیاست فشار حداکثری آمریکا ضد جمهوری اسلامی ایران حتماً روش غلطی است و دولتمردان آمریکایی باید این سیاست را کنار بگذارند.

لاریجانی درپاسخ به سوال خبرنگار تلویزیون CBS NEWs  آمریکا که پرسید "راه کار عملی برای شکستن بن بست بین ایران و آمریکا چیست؟" گفت: برخی کشورها برای گفت و گو میان ایران و آمریکا تلاش می کنند و تهران هم درهای مذاکره را نبسته اما اصل این است که آمریکایی ها باید بفهمند که روش آنها در مقابله با جمهوری اسلامی درست نیست.

رئیس قوه مقننه درباره انتقادهای پارلمان اروپا از جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: رفتارهای اروپا در برخی از زمینه ها واقعا منصفانه نیست ضمن اینکه دلیلی ندارد ایران با اروپایی‌ها یکسان بیاندیشد؛ راه مذاکرات میان نمایندگان مجلس و پارلمان اروپا بسته نیست و مسیر گفت‌وگو وجود دارد.

راهبری جامع آیت الله سیستانی در عراق جای نگرانی درباره مسائل عراق نمی گذارد

رئیس قوه مقننه همچنین در پاسخ به خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره پیرامون اتفاقات اخیر در کشور عراق، اذعان داشت: حضور آیت الله سیستانی در عراق و راهبری جامعه ایشان جای نگرانی نمی گذارد به خصوص که ایشان به تمامی ابعاد وقوف دارند.

وی افزود: زمانی داعش بر عراق فعال بود که جای نگرانی داشت اما اکنون درباره مسائل داخلی عراق با حضور مرجعیت این کشور جای نگرانی وجود نداشته و ایشان مسائل را حل می کنند و اگر کمکی بخواهند ما نیز به آن ها کمک می کنیم و همواره متحد عراق خواهیم ماند و این کشور دارای رجال سیاسی است که مسائل را در درون خودشان حل می کنند.

نشست خبری علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به صورت زنده از خبرگزاری ایران پرس پخش شد.

خبرگزاری ایران پرس را برروی ماهواره " Eutelsat 21B " و فرکانس "11520.H.2220 . Fec 3/4 " دنبال کنید.

116