ایران پرس - "صباح الخالد الصباح"وزیر امور خارجه کویت  ، با پیامی از سوی امیر کویت برای رئیس جمهوری اسلامی ایران  وارد تهران شد.

وزیر امور خارجه کویت  پیش از سفرش به تهران عصر روز سه‌شنبه در نشست خبری مشترک با "ینس استولتنبرگ" Jens Stoltenberg دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در کویت تاکید کرد؛ ایران و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس شرکای یکدیگر در منطقه هستند و از ظرفیت‌های فراوانی برای تقویت مناسبات برخوردارند و مصالح مشترک دارند.

روابط پر فراز و نشیب ایران و کشورهای عربی منطقه خلیج‌فارس

روابط میان ایران و کشورهای عربی منطقه خلیج‌فارس،  طی نزدیک به چهار دهه گذشته روابطی پر فراز و نشیب بوده است. اقداماتی همچون تشکیل شورای همکاری خلیج فارس پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال های اخیر تحرکات عربستان برای تشکیل مجموعه ای به نام اتحادیه شورای همکاری خلیج فارس نشان از ادامه تحرکات واگرایانه این مجموعه در مقابل  ایران دارد.

 

به فهرست این اقدامات می بایست زمینه سازی و میدان دادن به بیگانگان برای مداخله در مسایل منطقه به بهانه امنیت سازی نیز اشاره کرد که نمونه  اخیر آن دعوت از ترزا می نخست وزیر بریتانیا برای شرکت در نشست شورای همکاری خلیج فارس و اظهارات تفرقه افکنانه ای است که  مشترکاً از سوی عربستان و استعمار پیر در منطقه ضد ایران مطرح شد.

این روندها نشانه وجود لایه هایی از واگرایی و تفرقه اندازی در منطقه است که هیچ سنخیتی با امنیت جمعی و اعتماد سازی و همگرایی ندارد. در این میان سهم عربستان در تخریب و سردی روابط دیگر اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس با ایران  همواره برجسته بوده است.

حمایت سیاسی و مالی برخی اعضای شورای همکاری از صدام  در طول جنگ تحمیلی  علیه ایران  بخشی از کارنامه این مجموعه  است. عربستان سعودی همراه با کویت و دیگر دولت‏های عرب‏ خلیج‌فارس نزدیک به 50 میلیارد دلار به‌ صورت وام و کمک یک‌جانبه در اختیار رژیم دیکتاتوری صدام در عراق  گذاشتند تا صرف جنگ علیه ایران شود؛ زمانیکه چاه های نفتی کویت توسط صدام به آتش کشیده شد؛ اما ایران برای خاموش کردن شعله های آتش پیشقدم شد و کویت بخاطر حمایت از صدام، از ایران عذرخواهی کرد. 

ایران و تلاش برای خاموش کردن شعله های جنگ

اکنون نیز جمهوری اسلامی ایران با رصد کردن روندها و شرایط حساس منطقه ای و جهانی مخالف ادامه تنش ها و بدنبال خاموش کردن شعله های جنگ و خونریزی در منطقه است.

متاسفانه، تجربه ای را نمی توان در نگاه به عملکرد شورای همکاری خلیج‌فارس  نام برد که برآیند آن فرصت سازی برای همکاری و یا تقویت امنیت در منطقه باشد.

اکنون نیز این شورا به تبعیت از عربستان به مسائل یمن و بحرین متمایل گردیده و تمرکز خود را بر بحران‌ آفرینی در سوریه قرار داده است. این اقدامات این گمانه را تقویت می کند که برخی کشورهای شورای همکاری کار دیگری جز  تحریکات سیاسی و ایجاد فتنه در منطقه ندارند و در راستای اهداف بیگانگان به دنبال براندازی نظام‌های حاکم در منطقه هستند. در حالیکه منشاء تهدیدهای واقعی چه در گذشته و چه در حال، از بیرون بوده است.

چنانکه خطر تروریسم و افراط گرایی و داعش نیز محصول سیاست ها و طرح های  امریکا  با کمک برخی متحدان منطقه ای اش بوده است.

 

آنچه مسلم است این وضعیت به سود هیچیک از کشورهای منطقه نیست. به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران خواهان رفع اختلافات و تقویت همگرایی ها بجای واگرایی در منطقه است. اما سوالی که مطرح می شود این است که آیا کشورهای شورای همکاری تمایل جدی به سمت همگرایی با ایران دارند؟

انتظار می رود پیام امیر کویت برای ایران نشانه ای از این تمایل باشد و آنگونه که وزیر امور خارجه کویت خاطرنشان کرد؛ گفت وگو و تعامل مشترک، سود مشترکی برای جمهوری اسلامی ایران و شورای همکاری خلیج فارس داشته باشد.114/113

بیشتر بخوانید: 

تاکید کویت برگفتگوی سازنده بین ایران وشورای همکاری خلیج فارس 

وزیر امور خارجه کویت، کشورش را شریک ایران در منطقه دانست

ظریف: نقش کویت در تقویت حسن همجواری کشورهای منطقه قابل ستایش است + ویدئو

جمهوری اسلامی ایران به دنبال تقویت روابط با کویت است