ایران پرس- دولت و گروه‌های اپوزیسیون نیکاراگوئه آتش‌بس دو روزه‌ای را برای برررسی موضوع کشته شدن ۶۳ نفر از معترضان در جریان تظاهرات ضد دولتی در نیکاراگوئه آغاز کرده‌اند. ایجاد شرایطی آرام‌تر برای مردم و تضمین حق راهپیمایی صلح‌آمیز از دیگر دلایل برقراری این آتش‌بس عنوان شده است.

این آتش‌بس، سه روز پس از آن صورت گرفت که هر دو طرف برای یافتن راه حلی به منظور پایان دادن به این بحران سیاسی یک ماهه در کشور، وارد مذاکره شدند.

دولت نیکاراگوئه قول داده است تا پلیس ضد شورش و گروه‌های حامی دولت را از خیابان‌ها جمع کند و معترضان نیز که رهبری آنها را دانشجویان برعهده دارند، وعده دادند که عبور و مرور وسایط نقلیه را مختل نکنند و شرایط را برای ادامه مذاکرات فراهم آورند.

راهپیمایی‌های اعتراضی در نیکاراگوئه

از اواسط آوریل سال جاری میلادی با اعلام تصمیم دولت اورتگا نسبت به بازبینی طرح تغییر در سیستم تامین اجتماعی و رفاه در نیکاراگوئه آغاز و با اعلام بالا رفتن سهم پرداختی کارگران از بیمه تامین اجتماعی و کاهش حقوق بازنشستگی تشدید شد.

اعتراضات در نیکاراگوئه که دانشجویان رهبری آن را بر عهده داشتند با ورود نیروی نظامی این کشور و برخورد خشونت بار با معترضین ازقالب  تجمعات اعتراض آمیزبرای پیگیری مسالمت آمیز مطالبات خارج و به یک جنبش سراسری در اعتراض به مصادره قدرت توسط دانیل اورتگا رئیس جمهوری این کشور تبدیل شد.

با اوج گرفتن اعترضات، دانیل اورتگا، از تصمیم خود عقب نشینی کرد و ازعدم اجرای طرح تغییر در حوزه تامین اجتماعی در نیکاراگوئه خبر داد.

خواست معترضان نیکاراگوئه‌ای: استعفای اورتگا

وی همچنین گفت که آماده گفت وگو با معترضان است اما معترضان این بار از خشونت اعمال شده توسط نیروی نظامی این کشور خشمگین و معترض سرکوب‌های صورت گرفته بودند، آنها همچنین خواهان استعفای اورتگا بودند.

اگرچه اورتگا سالهاست قدرت را در نیکاراگوئه در دست دارد اما مردم نیکاراگوئه به شیوه مدیریت وی که همسرش را به عنوان معاون خود انتخاب کرده است و فرزندان او پست‌های مهم سیاسی، اقتصادی و رسانه‌ای را در اختیار دارند، معترض هستند.

دانیل اورتگا رئیس جمهور نیکاراگوئه

مونیکا بالتودانو انقلابی سابق می‌گوید: در دهه 1980 اورتگا بخشی از تغییر انقلابی بود اما وی اکنون یک سرمایه‌دار شیفته قدرت است که تلاش می‌کند امتیازات و ثروت خود و اطرافیانش را افزایش دهد. پیش از این قدرت برای مردم بود اما حالا برای اورتگا و خانواده او است.

به گفته تحلیلگران اعتراضات اجتماعی کنونی درواقع بسترمناسبی را برای اعتراضات سیاسی و اعتراض به عملکرد اورتگا به ویژه طی سال های اخیر فراهم آورده است.

اکنون پس از یک ماه تظاهرات ضددولتی در نیکاراگوئه، دولت نیکاراگوئه و احزاب مخالف این کشور توافق ترک مخاصمه دو روزه  را امضا کرده اند.

سیلویو بائز، اسقف کمکی ماناگوا پایتخت نیکاراگوئه دراین باره گفت: هدف ازاین آتش بس فراهم کردن فضایی آرام‌تر برای همه مردم و تضمین حق برگزاری تظاهرات مسالمت‌آمیز است. اگر چه قرار است در این دو روز اقداماتی از سوی طرفین برای بهبود شرایط صورت گیرد اما به نظر می‌رسد روزهای آینده و پایبندی طرفین به تعهدات خود در راستای پایان دادن به بحران، آینده سیاسی این کشور را رقم خواهد زد. 134/120

نویسنده: آتوسا دینیاریان 

بیشتر بخوانید:

موافقت اورتگا با آزادی دانشجویان بازداشت‌شده در ناآرامی‌ها+ ویدئو

عقب‌نشینی اورتگا در برابر معترضان به تغییرات حوزه تامین اجتماعی+ ویدئو

کاهش فقر، دستاورد 10 ساله دولت اورتگا

راهپیمایی‌های اعتراضی در نیکاراگوئه
دانیل اورتگا رئیس جمهور نیکاراگوئه