به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها ترجیح می‌دهند خودی را مسبب سرنگونی چنین هواپیمای پیشرفته ای نمایند تا این که بخواهند با پذیرش مسوولیت یمنی‌ها، ضعف خود را در برابر آنان به نمایش بگذارند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در ورای نبرد در منطقه باب النمدب، اتفاقاتی در جریان است که توجه جهان را بیش از پیش به خود جلب کرده است. یکی از این اتفاقات که اخیرا رخ داده، سرنگونی یک فروند هواپیمای جنگنده اف 18 سوپر هورنت نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا است. آمریکایی‌ها مدعی هستند که این جنگنده با آتش خودی سرنگون شده و دو خلبان آن نجات یافته‌اند که یکی از آنان زخمی شده است. 

این در حالی است که ارتش یمن اعلام کرده است این جنگنده آمریکایی در خلال درگیری سرنگون شده است. چنین رخدادی می‌تواند از یک سو، توانمندی نظامی یمنی‌ها را اثبات کند و از سوی دیگر، نشانه از ضعف نظامی آمریکا در برابر ارتش یمن خواهد بود.

البته به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها ترجیح می‌دهند خودی را مسبب سرنگونی چنین هواپیمای پیشرفته ای نمایند تا این که بخواهند با پذیرش مسوولیت یمنی ها، ضعف خود را در برابر آنان به نمایش بگذارند. چرا که در چنین صورتی، انتقادها علیه ارتش آمریکا و عملیاتی که علیه یمن و در دریاهای پیرامونی آن جریان دارد، افزایش خواهد یافت.

آمریکایی‌ها مدعی نبرد با آن چه شبه نظامیان حوثی می‌خوانند، هستند و حملات سهمگین هوایی را علیه نظامیان و غیر نظامیان یمنی انجام می‌دهند. 

با این حال، قدرتمند ترین ارتش جهان که به پیشرفته ترین و ویرانگر ترین تسلیحات تاریخ مجهز است، هنوز نتوانسته است قدرت آتش ارتش یمن را از کار بیاندازد. 

همین چند روز پیش بود که موشک‌های دوربرد شلیک شده از یمن، با گذشت چند هزار کیلومتر و عبور از لایه‌های متعدد دفاع هوایی آمریکا، اسراییل و متحدانشان در طول دریای سرخ، به اهدافی در درون فلسطین اشغالی اصابت کرد و خسارات سنگینی را برجای گذاشت. 

به تلافی این عملیات نیز، هواپیماهای جنگی آمریکا و اسراییل به پرواز در آمدند تا سرتا سر یمن را به آتش بکشند. با این حال، گویا در جریان همین عملیات، یک فروند جنگنده پیشرفته اف 18 آمریکایی سرنگون شد.

آمریکایی‌ها مدعی هستند که این جنگنده با آتش خودی سقوط کرده است. در حالی که سابقه ارتش یمن در حمله به ناوگان جنگی آمریکا و متحدانش در آب‌های پیرامون یمن و همچنین، توانایی هدف گیری عمیق فلسطین اشغالی با موشک‌های دوربرد نشان می‌دهد که یمنی‌ها می‌توانند هواپیماهای جنگی آمریکایی را نیز هدف قرار دهند و آنان را سرنگون سازند. 

آن هم در حالی که یمن از سال‌ها پیش در محاصره زمینی، هوایی و دریایی آمریکا و متحدانش است و انتقال تسلیحات به یمن بسیار دشوار شده است.  اما یمنی‌ها در همین شرایط توانسته‌اند به قدرتی دست یابند که همزمان با جنگ با آمریکا، حملاتی را هم به سمت اسراییل برنامه ریزی و اجرا کنند. 

همین موضوع هم انتقادات را علیه فرماندهان ارتش آمریکا در منطقه افزایش داده است که نتوانسته اند بر قدرت آتش یمنی‌ها فائق آید. از این رو آنان ترجیح می‌دهند جنگنده‌شان در پی اشتباه خودی سرنگون شده باشد تا در پی قدرت نمایی دشمنشان.

با این حال، فارغ از این که کدام روایت به حقیقت نزدیک تر است، از دست دادن یک جنگنده پیشرفته در جریان جنگ در یمن، برای ارتش آمریکا سرشکستگی به همراه خواهد داشت؛ چه این جنگنده با آتش خودی سرنگون شده باشد و چه با آتش دشمن.125