به گزارش ایران پرس، روزنامه القدس العربی امروز(دوشنبه) درباره اعتراضات داخلی مغرب نوشت؛ اعتراضات شمال مغرب همچنان ادامه دارد و مسئولان که راه حل امنیتی را درپیش گرفته اند، پی برده اند که عرصه بر آنها تنگ تر می شود و نمی توانند نارضایتی مردمی را مهار کنند.
شهر الحسیمه و چند شهر و منطقه دیگر مغرب برای هشتمین شب پیاپی به صحنه تظاهرات مردمی تبدیل شد و تظاهرکنندگان خواستار آزادی ناصر الزفزافی، رئیس جنبش اعتراضی شمال این کشور شدند.
با نصب ایست های بازرسی فراوان پلیس در شهر الحسیمه و استقرار نیروهای ضد شورش در چند متری معترضان در منطقه سیدی عابد، شمار معترضان کاهش یافته است.
دختران و زنانی که در شهر الحسیمه جداگانه تظاهرات می کردند؛ از پیوستن به تودۀ معترضان منع شدند و سرانجام تظاهرکنندگان همچون هفت روز گذشته کمی پیش از نیمه شب پراکنده شدند.
روزنامه لکونومیست(1) در شماره روز یکشنبه خود نوشت، توازن قدرت در خیابان های الحسیمه وجود دارد؛ زیرا در یک سوی خیابان معترضینِ خواهان بهبود وضعیت کار، درمان و آموزش و پرورش ایستاده اند و در آن سوی خیابان نیروهای امنیتی ایستاده اند.
لکونومیست افزود: بازداشت معترضان در حکم «مهمات» برای آنها است.
نیروهای امنیتی روز 26 مه 2017 ناصر الزفزافی و مهم ترین معترضین را بازداشت کردند.
حدود 20 معترض به اتهام برهم زدن امنیت ملی برای بازجوئی به دفتر دادستانی شهر الدار البیضاء احضار شدند.
شهر الحسیمه از هفت ماه پیش به خاستگاه جنبش اعتراضی تبدیل شده است؛ جنبشی که خواستار توسعه منطقۀ شمالی مغرب است، منطقه ای که در طول تاریخ این کشور به منطقه شورشیان معروف است.
سازمان دهندگان اعتراضات مردمی می گویند که به جز درگیریِ یک هفتۀ گذشتۀ شهر الحسیمه و درگیریِ روز جمعۀ منطقۀ مجاور این شهر، اعتراضات مردمی همچنان مسالمت آمیز برگزار می شود.
هفته نامه ماروک ابدو(2) در شماره روز یکشنبه خود نوشت، دامنه اعتراضات به مناطق جدید کشیده می شود.
ماروک ابدو افزود، تحصن ها و تظاهرات در حدود 15شهر برگزار می شود و باید از کشیده شدن اعتراضات به خشونت ممانعت کرد.
هفته نامه مارک ابدو در ادامه گزارش خود نوشت : آیا ما با نسخۀ بازبینی شدۀ سناریوی 20 فوریه 2011 روبرو هستیم؟
روز 20 فوریه 2011 اعتراضات مردمی در مغرب همزمان با آغاز بهار عربی آغاز شد که این اعتراضات مقامات مغربی را بسیار نگران کرد.
مارک ابدو افزود: وجوه اشتراک زیادی بین اعتراضات امروز و اعتراضات 2011 وجود دارد که یکی از وجوه اشتراک این است که معترضان، خود را وابسته به دولت یا مخالفان نمی دانند.
روزنامه اخبار الیوم هم نوشت، مشکلات منطقه شمالی مغرب به علت سهل انگاری و کوتاهی، بیشتر شده است و وعدۀ توسعه این منطقه تبدیل به تهدید و پیگرد قضائی شده است. وضعیت این منطقه روز به روز بدتر می شود.
این در حالیست که دولت مغرب اعلام می کند که در مذاکره همچنان باز است و گفته می شود که «عبدالوافی لفتیت» وزیر کشور، فردا سه شنبه در پارلمان به تشریح اوضاع منطقه شمالی خواهد پرداخت.
ولی معترضان همچنان پایبند به مطالبات خود و البته نگران برخوردهای امنیتی و پلیسی دولت هستند و میانجیگری مسئولان محلی شهر الحسیمه را نمی پذیرند زیرا معتقدند که خود این مسئولان محلی هم فاسد هستند.
خبرنگاران اعلام کردند: بسیاری از معترضان از محمد ششم پادشاه مغرب می خواهند که مداخله کند و مادر ناصر الزفزافی نیز از پادشاه خواسته است که پسرش را آزاد کند.
هفته نامه «تل کل» هم نوشت: جوانان منطقه شمالی و سازمان دهندگان اعتراضات مردمی به هیچ کسی جز پادشاه اطمینان ندارند.
تل کل افزود: درگیری های کنونی یادآور حوادث روز 20 فوریه 2011 است. برخی از نهادهای حکومتی مهم برای خفه کردن اعتراضات مردمی در نطفه تلاش می کنند و ارزشی برای فعالیت های سیاسی قائل نیستند.
این هفته نامه در پایان گزارش خود با عنوان «ملت به پادشاه روی آورده است» نوشت: گویا پادشاه تنها کسی است که ابزار آرام کردن اوضاع را در دست دارد.
سؤال اینجاست که آیا پادشاه مداخله خواهد کرد؟
110
بیشتر بخوانید:
درگیری پلیس مغرب با معترضان به فساد مقامات دولتی+ ویدئو
رئیس جنبش اعتراضی شمال مغرب بازداشت شد+ ویدئو
گسترش دامنۀ اعتراضات مردمی شمال مغرب
L'Économiste (1)
Maroc Hebdo (2)
TelQuel (3)