نیروهای مقاومت فلسطین 15 مهر - هفتم اکتبر، در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغالگری و ستم رژیم صهیونیستی، عملیات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» را از نوار غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اشغالگر صهیونیستی آغاز کردند و این رژیم اشغالگر برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای باریکه غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
گفتنی است، بر اساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین، تعداد شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه تاکنون به یازده هزار و 78 شهید رسید که در میان شهدا چهار هزار و 506 کودک، 3 هزار و 27 زن و 678 سالمند وجود دارد.
همچنین تعداد مجروحان جنایات رژیم صهیونیستی هم به 27 هزار و 490 نفر افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی روز شنبه در آغاز نشست مشترک سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب، تداوم جنگ علیه مردم فلسطین را محکوم کرد و گفت: کشورهای اسلامی و عربی تلاشهایی برای محافظت از غیرنظامیان در غزه و توقف جنگ انجام دادهاند.
بن سلمان همچنین با شاره به شکست و ناکامی شورای امنیت و جامعه بین المللی در پایان دادن به جنگ علیه غزه از برخورد دوگانه جامعه بین المللی در قبال مسئله فلسطین انتقاد کرد.
وی تاکید کرد: ما کوچاندن اجباری ساکنان غزه را رد می کنیم و خواهان رفع محاصره این منطقه هستیم.
«حسین ابراهیم طه» دبیرکل سازمان همکاری اسلامی نیز در این نشست گفت: خواهان آتش بس در غزه و گشودن گذرگاه های امن برای رساندن کمک ها به این منطقه هستیم.
وی افزود: راه حل عادلانه و فراگیر مسئله فلسطین نیاز به تلاش های مشترک دارد که به اشغالگری اسرائیل پایان دهد و کشور فلسطینی تشکیل شود.
ابراهیم طه ادامه داد: کوچاندن فلسطینی ها را نمی پذیریم و خواهان ملزم کردن اسرائیل برای احترام به قانون بشردوستانه بین المللی هستیم.
«احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب هم در نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی اظهار داشت: "کسی که خواهان جنگ منطقه ای نیست، باید جلوی ماشین نظامی اسرائیل را بگیرد."
ابوالغیط با بیان اینکه اسرائیل همواره بدنبال از بین بردن یا کوچاندن ملت غزه بوده است، ادامه داد: آرزوهای بیمارگونه اسرائیل به جایی رسیده که اخیرا یک وزیر نژادپرست اسرائیلی خواهان هدف قرار دادن غزه با بمب اتم شده است.
دبیرکل اتحادیه عرب افزود: خواهان آتش بس در غزه و گشودن مسیرهای امن برای رساندن کمک ها به غزه هستیم.
همچنین «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در سخنانی در جریان این نشست تاکید کرد: رژیم صهیونیستی و حامیان آن مسئول کشتار در غزه هستند.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: نیروهای رژیم اشغالگر نسل کشی بیسابقهای را علیه مردم ما آغاز و از تمام خطوط قرمز عبور کرده اند.
محمود عباس اظهار کرد: مردم آزاد جهان استانداردهای دوگانه ای که مردم ما قربانی یک جنگ نسل کشی شوند را نخواهند پذیرفت.
وی گفت: از شورای امنیت میخواهیم که مسئولیتهای خود را برای توقف تجاوز به مردم فلسطین را بر عهده بگیرد. ما از شورای امنیت میخواهیم که برای توقف فوری این کشتارها تلاش کند و کمکها و سوخت را به آنجا بیاورد.
در ادامه نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه گفت: جنايات اسرائيل در غزه غيرقابل وصف است.
رئيسجمهور تركيه با بیان اینکه كلمات از وصف آنچه در غزه میگذرد اعم از بمباران وحشيانه بيمارستانها، اماكن عبادی و مدارس، عاجز هستند، افزود: شاهد جنایتی بیسابقه در تاریخ هستیم، بیمارستانها، مدارس و پناهگاهها بمباران میشوند و غزه تقریبا به طور کامل نابود شده است و کشورهای غربی اهمیتی به توقف جنگ نمیدهند.
ملک عبدالله دوم پادشاه اردن نیز طی سخنانی در این نشست تاکید کرد: جنگ غزه تمام نشود یک درگیری بزرگ در منطقه رخ خواهد داد.
ملک عبدالله دوم افزود: ظلم به مردم غزه و فلسطین یک ماه نیست بلکه 70 سال به طول کشیده است و صهیونیست ها می خواهند غزه را به یک منطقه غیرقابل زندگی تبدیل کنند.
«شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر هم در این نشست گفت: جامعه بین المللی در مسئولیت قانونی و اخلاقی خود برای جلوگیری از جنایت های جنگی در نوار غزه ناکام مانده است.
امیر قطر با بیان اینکه آنچه در غزه روی می دهد، در همه سطوح خطرناک است، افزود: خواهان گشودن گذرگاه های انسانی به طور دائم برای رساندن کمک های بدون غیرشرط هستیم.
وی تاکید کرد: بیانیه و محکوم کردن کافی نیست، باید گام هایی برای توقف جنایت جنگی مداوم برداشته شود.
همچنین «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر طی سخنانی در نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی اظهار کرد: ساکنان غزه در معرض قتل، کشتار و اقدامات غیرانسانی قرار دارند که مستوجب اقدام جدی از سوی جامعه جهانی است و باید تحقیق بین المللی عادلانه درباره اقدامات نقض کننده نیروهای اشغالگر علیه فلسطینی ها در غزه انجام شود.
«عبداللطیف رشید» رئیس جمهور عراق در سخنرانی خود در نشست سران کشورهای عربی و اسلامی در ریاض، آنچه که ارتش رژیم اسرائیل در غزه انجام میدهد را «نژادپرستانه» توصیف کرد و افزود: آنچه ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی در غزه انجام می دهد تجسم سیاست نژادپرستانه مبتنی بر کوچ اجباری، مصادره سرزمین و یهودی سازی مناطق فلسطینی و توسعه ساخت شهرک های صهیونیست نشین است.
وی با اشاره به اینکه عراق خواستار ایجاد چارچوبی عملی برای نجات مردم فلسطین از قتل عام ها است، گفت: اولین رکن این چارچوب درخواست از جامعه جهانی برای اقدام جدی برای محکوم کردن حمله مغرضانه و نقض جدی حقوق بشر و هدف قرارگرفتن موسسات غیرنظامی در نوار غزه و به دنبال آن توقف فوری درگیری ها است.
رئیس جمهور عراق، اقدام سریع و جدی برای اجازه دادن به کاروان های حامل کمک های بشردوستانه جهت ورود فوری و بدون محدودیت به سرزمین های فلسطینی برای امداد رسانی به فلسطینیها را دومین رکن این چارچوب بیان کرد.
«انوار الحق کاکر» نخست وزیر پاکستان نیز خواستار بازگشایی کریدور بشردوستانه برای ارسال فوری کمک به مردم غزه شد و گفت: اسرائیل یک رژیم غاصب و متجاوز است و ما خواستار توقف فوری قتل عام فلسطینیها و کارزار تروریستی صهیونیستها هستیم.
انوار الحق کاکر طی سخنرانی در هشتمین نشست اضطراری سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در ریاض خطاب به اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت که جلوگیری از جنایات اسرائیل و برقراری فوری آتش بس مسوولیت شما است.
وی افزود که مردم بی دفاع غزه به کمکهای بشردوستانه نیازمند هستند و برای آن باید گذرگاههای مشرف به غزه بازگشایی و کمکهای بشردوستانه باید به سرعت برای غیرنظامیان غزه ارسال شود.
117