تهران- ایران پرس: طرح موضوع مذاکرات محرمانه میان ایران و آمریکا به میزبانی عمان در یک روزنامه کویتی، یکبار دیگر به سوژه‌ای رسانه‌ای در داخل و خارج کشور تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، روزنامه الجریده کویت، روز جمعه در تیتر یک خود از برقراری مذاکرات محرمانه میان ایران و آمریکا به میزبانی میانجی همیشگی کشورهای منطقه یعنی عمان خبر داد.

این گزارش را که حکایت از مذاکره نمایندگان یکی از اصولگرایان (و نه دولت ایران) با نمایندگانی از دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا دارد؛ «فرزاد قاسمی» به عنوان خبرنگار روزنامه الجریده کویت در تهران تنظیم کرده و منبع خود را یکی از شخصیت های اصولگرای ایرانی معرفی کرده است؛ بدون ذکر نام و هویت.

خبری که بلافاصله در رسانه های داخل کشور بازنشر شد اما نه مقامات جمهوری اسلامی ایران در این باره حرفی زدند نه مقامات آمریکا به این خبر واکنشی نشان دادند و نه عمانی‌ها.

در این گزارش روزنامه عربی آمده است که نمایندگان دولت آمریکا، ضمن قطعیت از پیروزی ترامپ در انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور، برای امضای توافقنامه با رهبر معظم انقلاب و تضمین برداشتن تحریم ها اعلام آمادگی کرده‌اند.

حقیقت این است که ذهن مردم ایران و منطقه همیشه برای پذیرش خبرهایی از میانجی‌گری‌های عمان میان کشورهای مختلف به خصوص اگر یک طرف آن ایران باشد؛ آمادگی دارد، از این رو اگر این گزارش فقط خبرسازی الجریده کویتی باشد هم حکایت عجیبی نیست.

پیش از این هم، نمایندگانی از ایران و آمریکا در اواخر دولت «محمود احمدی نژاد» در عمان مذاکره داشتند؛ گفت‌وگوهایی که در دولت «حسن روحانی» به شکل علنی و رسمی میان جان کری - جواد ظریف وزیران خارجه دوکشور ادامه یافت و به برجام ختم شد.

در گزارش الجریده یک اما و اگرهایی هم وجود دارد؛

ترامپ اخیراً گفته است که ظرف یک هفته یا یک ماه پس از پیروزی در انتخابات نوامبر با ایران به توافق می رسد و در حالی که از عمر دولت روحانی هنوز چندماهی باقی مانده، پس از مذاکره با همین دولت حرف می زند. به نقل از روزنامه کویتی اما، نمایندگان ترامپ گفته اند که دولت آمریکا نمی خواهد با دولت روحانی پای میز مذاکره بنشیند زیرا او هیچ قدرتی برای اجرای تعهدات خود ندارد.  

از سوی دیگر با توجه به آغاز تدریجی رقابت های ریاست جمهوری 1400 ایران، برخی رسانه ها، انتشار چنین خبرهایی را جوسازی های جناحی می دانند.

روزنامه ایران به عنوان ارگان دولت، از رسانه های اصولگرا به عنوان بازنشر دهندگان سریع این خبر نام برده و نوشته است که "تنظیم‌کنندگان خبر و بازنشر دهندگان آن سعی کرده‌اند با یادآوری مذاکرات پنهانی که در سال‌های پایانی دولت محمود احمدی‌نژاد خارج از اراده و اثرگذاری دولت او در عمان شکل گرفت و به نحوی پایه مذاکرات منتهی به برجام در دولت روحانی شد؛ جنبه افشاگری یک خبر باورپذیر را به آن بدهند."

برخی از آنهایی هم که تحولات انتخاباتی امریکا را دنبال می کنند، این خبرسازی ها را بخشی از بازی های انتخاباتی می دانند. 

محمد مرندی کارشناس مسائل آمریکا می گوید؛ "ترامپ امیدی به پیروزی ندارد و اینگونه اخبار بیشتر تبلیغات انتخاباتی است. نباید فراموش کنیم حتی مذاکره‌‌ای هم که با کره شمالی داشت بیشتر پروپاگاندای رسانه‌‌ای بود".

در مقابل، بهارنیوز رسانه نزدیک به جریان احمدی‌نژاد، بهانه انتخاباتی امریکا را زیر سوال می برد و معتقد است که "دولت ترامپ، خبری به این مهمی را چرا باید یک روزنامه نه چندان معتبر منطقه‌ای و آن هم به نقل از یک مقام ایرانی کار کند. اگر چنین چیزی به این شکل صحت داشت، از طریق یک رسانه تاثیرگذار چون رویترز درز می‌داد و حسابی از آن بهره‌برداری انتخاباتی می‌کرد که بالاخره موفق شده است طرف ایرانی را پای میز مذاکره بکشاند".

حالا اینکه خبر آیا صحت دارد یا یک بازی رسانه ای است که روزنامه پر سر و صدای کویتی به راه انداخته؛ باید منتظر ماند و دید که تهران یا واشنگتن چه واکنشی نشان می دهند.