لندن نیز مسکو را متهم به حملات سایبری علیه نهادهای دولتی و پارلمان بریتانیا کرده است.
اکنون نهادهای امنیتی آمریکا و بریتانیا در اقدامی هماهنگ و در چارچوب جنگ اطلاعاتی علیه روسیه ادعا کرده اند که مسکو عامل بسیاری از حملات سایبری علیه این دو متحد استراتژیک است. به ویژه مقامات ارشد اطلاعاتی و امنیتی آمریکا مدعی حمله و نفوذ سایبری عوامل روسیه در جریان انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا شده و به همین دلیل حتی خواهان استرداد اتباع روسی متهم به مداخله در این انتخابات شدند که البته با واکنش منفی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه مواجه شد.
اتحاد شوم لندن و واشنگتن علیه مسکو
واشنگتن به همراه لندن با متهم ساختن دیگر کشورها از جمله روسیه، تلاش می کند تا اقدامات خود و متحدانش را در زمینه جاسوسی و حملات سایبری پنهان کنند. در واقع غربی ها هر گاه خود اقدام به حمله سایبری علیه دشمن کنند آن را موجه و مشروع قلمداد می کنند، در حالی که اقدام مشابه را از سوی کشورهای رقیب یا خصم برنمی تابند. برخلاف ادعای مقامات واشنگتن و لندن که همواره دیگر کشورها را متهم به حملات سایبری علیه خود می کنند، آمریکا به همراه بریتانیا همواره از امکانات و توانمندی های سایبری خود برای اعمال فشار و تهاجم علیه سایر کشورها استفاده کرده اند. افشاگری های «ادوارد اسنودن» پیمانکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا از حملات سایبری و جاسوسی سایبری آمریکا علیه کشورهای جهان و حتی متحدان واشنگتن پرده برداشت.
روسیه یکی از قربانیان حملات سایبری مثلث شوم
ادوارد اسنودن Edward Snowden اعلام کرد: آژانس امنیت ملی آمریکا پشت صحنه حملات سایبری در سطح جهان قرار دارد و تاکنون 74 کشور را مورد حمله قرار داده است.
یکی از موارد اخیر و مهم حمله سایبری غربی ها که البته به صورت کاملاً خاموش و غیرعلنی انجام گرفت، از کار افتادن سامانه ناوبری ماهواره ای جهانی «گلوناس» GLONASS روسیه بود که در۱۴ آوریل یعنی دقیقاً همان روزی که آمریکا، فرانسه و بریتانیا اقدام به حمله موشکی به سوریه کردند، از کار افتاد و از دسترس خارج شد.
درابتدا، قطعی برق و سپس خرابی یکی از پردازنده های مرکزی این سامانه عامل اصلی این رخداد عنوان شد، اما بعدا با توجه به همزمانی دقیق این رخداد با حمله غربی ها به سوریه، احتمال حمله سایبری به تاسیسات مرکزی این سامانه از سوی کارشناسان مطرح شد که بسیار محتمل است. بدین ترتیب برخلاف ادعای غربی ها، این روسیه بود که قربانی حمله سایبری مهمی شد. در عین حال حملات سایبری به مثابه تیغی دو لبه محسوب می شود که توسط رقبا یا دشمنان غرب نیز می تواند به نحو موثری علیه آن مورد استفاده قرار گیرد.
«مایکل کلارک» Michael Clark کارشناس نظامی بریتانیایی درباره واکنش احتمالی روسیه می گوید: روسیه از گزینه های نظامی برای پاسخگویی به این حملات استفاده نخواهد کرد اما استفاده از گزینه حمله سایبری احتمال بسیار بالایی دارد.
با توجه به روندهای موجود می توان پیش بینی کرد که در آینده نه چندان دور، فضای سایبری به یکی از عرصه های اصلی تقابل قدرتهای بین المللی تبدیل شود. 134/111
بیشتر بخوانید:
روسیه حمله هکری منتسب به آمریکا را تروریسم سایبری خواند
امریکا، عامل حمله سایبری به کاخ الیزه فرانسه
مسکو حمله سایبری روسیه به وزارت امور خارجه ایتالیا را تکذیب کرد