به گزارش خبرگزاری ایران پرس، "آبی احمد" Abiy Ahmed نخست وزیر اتیوپی با ارسال نامه هایی برای این هفت مسئول سازمان ملل، از آنها خواست طی 72 ساعت آینده خاک اتیوپی را ترک کنند.
این 7 مقام شامل 5 فردِ مرتبط با دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در اتیوپی،، 1 فردِ مرتبط با شورای حقوق بشر سازمان ملل و یک نماینده صندوق کودکان ملل متحد "یونیسِف" هستند.
"آنتونیو گوترش"، دبیر کل سازمان ملل پس از این اقدام اتیوپی در بیانیه ای اعلام کرد، از شنیدن خبر اخراج مسئولان سازمان ملل از اتیوپی شوکه شده است.
گوترش" همچنین اظهار داشت: «سازمان ملل متحد در حال تعامل با دولت اتیوپی است تا همچنان اجازه نظارت و فعالیت در این کشور برقرار باشد.»
اتیوپی در ماه های اخیر دستخوش تحولات عمده ای از جمله جنگ میان ارتش این کشور و جبهه آزادیبخش تیگرای، بوده است.
نخست وزیر اتیوپی 4 نوامبر 2020، پس از متهم کردن نیروهای جبهه آزادیبخش تیگرای به حمله به نیروهای ارتش این کشور، دستور حمله به منطقه تیگرای در شمال اتیوپی را صادر کرد.
این جنگ به شدت سازمان ملل متحد را نگران کرده است.
درگیری ها در شمال اتیوپی تاکنون منجر به آوارگی نزدیک به دو میلیون نفر شده و 400 هزار نفر را نیز در شرایط قحطی و گرسنگی قرار داده است.
در ماه های اخیر میانجیگری نهادهای بین المللی مانند سازمان ملل متحد و اتحادیه آفریقا برای حل و فصل این بحران از سوی هیچ یک از دو طرف پذیرفته نشده است.
"مارتین گریفیتس" Martin Griffiths معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه اخیرا بحران در منطقه "تیگرای" اتیوپی را لکه ننگی بر وجدان جهانی توصیف کرده بود.
120