به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «محرم غیاثوند» در تشریح اهداف ماهواره «چمران1» گفت: این ماهواره در زمره ماهوارههای تحقیقاتی است که از ماموریت اصلی آن میتوان به اثبات فناوری در حوزه اصلاح، انتقال و مانور مداری اشاره کرد.
مدیرگروه ساخت ماهواره «چمران ۱» با اشاره به ۲ دلیل ضرورت اثبات فناوری در این حوزه، افزود: دلیل نخست این است که در فاز تزریق ماهوارههای عملیاتی در مدار، به طور معمولی نیازمند اصلاح مدار اولیه ماهواره هستیم. از طرف دیگر برای توسعه منظومههای ماهوارهای نیازمند انتقال ماهوارهها از مدار اولیه به مدار ثانویه یا مدار عملیاتی هستیم.
غیاثوند تصریحکرد: در چنین ماهوارههایی وجود پیشرانش یا رانشگر فضایی ضروری به شما میرود؛ به همین دلیل ماهواره «چمران۱» از یک رانشگر فضایی بومی که توسط بخش دانش بنیان داخلی کشور ساخته شده بهره میبرد و اثبات فناوری این رانشگر در این ماهواره، مسیر را برای ماهوارههای آتی کشور بازخواهد کرد.
وی خاطرنشانکرد: دومین دلیل ضرورت اثبات فناوری مانور مداری این است که مطابق برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور در مورد ترافیک فضایی، نیاز به قابلیت اتصال سامانه فضایی در مدار داریم. اجرای چنین ماموریتی مستلزم وجود رانشگرهای فضایی و زیرسامانه پروازی دینامیک چابک و دقیق است که امکان اجرای مانورهای مداری مرکب شامل تغییر در ارتفاع، فاز و صفحه مداری را فراهم میکند.
مدیرگروه ساخت ماهواره «چمران۱» گفت: میکرو ماهواره «چمران۱» با داشتن رانشگر فضایی و زیرسامانه دینامیک پروازی، گام اولیه در تحقق اجرای مانورهای مداری به شمار میرود.
غیاثوند اظهار داشت: ماموریت ثانویه این میکروماهواره، ارزیابی عملکرد و دقت زیرسامانه دینامیک پروازی و زیرسامانه رانشگر فضایی به منظور اجرای مانورهای مداری مرکب است.
وی افزود: زیرسامانههای دیگری که در این میکروماهواره استفاده شده، مدیریت توان و انرژی، رایانه مرکزی، زیرسامانه مخابرات، مواردی هستند که توسط بخش دانش بنیان در کشور توسعه پیدا کردند و اثبات عملکرد درست آنها در این ماهواره منجر به افزایش قابلیت اطمینان در ماهوارههای عملیاتی آتی کشور خواهد شد.
مدیر گروه ساخت ماهواره «چمران۱» ادامهداد: به صورت کلی پرتاب موفقیت آمیز «چمران۱» نویدبخش اجرای ماموریتهای فضایی متنوع در آینده نزدیک است که طی آن امکان اصلاح مدار، انتقال مدار ماهوارههای عملایت، توسعه منظومههای ماهواره و اتصال سامانه های فضایی در مدار در آینده نزدیک فراهم خواهد شد.
ماهواره تحقیقاتی «چمران۱» دیروز (شنبه، ۲۴ شهریور) توسط ماهواره بر «قائم ۱۰۰» پرتاب و با موفقیت در مدار ۵۵۰ کیلومتری قرار گرفت. در همان لحظات نخست پرتاب نیز سیگنالهای این ماهواره دریافت شد.
ماهواره تحقیقاتی «چمران۱» توسط گروه فضایی صنایع الکترونیک ایران (صا ایران) با همکاری و مشارکت پژوهشگاه هوافضا و شرکتهای خصوصی دانش بنیان طراحی و ساخته شده است. این ماهواره حدود ۶۰ کیلوگرم وزن دارد و قطر آن به حدود ۹۰ سانتیمتر میرسد.
117
بیشتر بخوانید:
چمران1؛ ماهواره ای تحقیقاتی
بازتاب پرتاب موشک قائم ۱۰۰ در رسانه های بوسنی و هرزگوین