در این اجلاس شش روزه نمایندگان 120 کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران حضور دارند. بررسی تغییرات اقلیمی، بازنگری در رویکرد و مفهوم صلح پایدار در جهان از جمله موضوعات مورد بحث این اجلاس است.
اگر چه مجمع بین المجالس جهانی قادر به اتخاذ تصمیمهای قابل اجرا نیست، اما نمایندگان مجالس کشورهای مختلف شرکت کننده در اجلاس اندونزی، می توانند با طرح دیدگاههای خود، در اتخاذ موضع مشترک در مورد مسایل روز جهانی کمک نمایند.
در حال حاضر جهان با چالشهای مختلفی در کنار مسایل اقلیمی همچون درگیری های داخلی و منطقه ای و به مخاطره افتادن صلح جهانی روبرو است که پارلمان های کشورهای مختلف می توانند با رویکردی یکسان قوانین لازم را برای کمک به تثبیت صلح جهانی تصویب نمایند.
«سروش امیری» کارشناس مسایل بین المللی در این باره می گوید: "قدرت نمایندگان پارلمانها برگرفته از رای و حمایتهای مردم است و آنان با هماهنگی با هم در اجلاس بین المللی، می توانند قوانین لازم و محکمی را برای صیانت از صلح جهانی در پارلمانهای خود تصویب کنند."
مجمع بین المجالس در حالی در بالی اندونزی کار خود را آغاز کرده است که تروریسم جهانی و بحران انسانی در یمن و افغانستان جان و مال مردم این کشور ها را به خطر انداخته اند و در سایه بی توجهی جهانی مردم یمن با بمباران متجاوزان از جمله عربستان مواجه هستند و در افغانستان هم مردم این کشور به خاطر مصادره اموال و دارایی هایشان از سوی آمریکا با افزایش فشارهای اقتصادی و بحران انسانی روبرو هستند.
در این شرایط نمایندگان پارلمانها که صدای ملتهای خود هستند برای اتخاذ موضعی مشترک برای جلب توجه جهانی برای کمک به حل مشکلات مردم یمن و افغانستان با مسئولیت سنگینی مواجه هستند.
رویی صفت کارشناس مسایل بین المللی در این باره می گوید: "جهان با مشکلات و چالشهای عدیده ای همچون اقلیمی آب و هوا و فرایندهای تهدید صلح جهانی از سوی قدرتهای بزرگ روبرو است. بنابراین در کنار صیانت از سلامت طبیعت و مقابله با عوامل مخرب آب و هوایی نمایندگان حاضر در اجلاس بین المجالس با مسئولین جهانی برای کمک به حفظ صلح جهانی نیز روبرو هستند."
در هر حال، برگزاری اجلاس مجمع بین المجالس در اندونزی فرصت مهمی است که نمایندگان کشورهای مختلف شرکت کننده در آن با طرح دیدگاهها و مواضع دولتهای مطبوع خود می توانند به اتخاذ تصمیمی درست و منطقی برای حمایت از مردم مظلوم در کشورهای مختلف از جمله در یمن، افغانستان و سوریه کمک کنند. هر چند بررسی مسایل آب و هوایی که با سلامت مردم در مناطق مختلف جهان مرتبط است نیز از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.
نویسنده:مجید وقاری