تهران- ایران پرس: سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران گفت: موافقت اصولی درباره سفر صورت گرفته و رایزنی‌ها درباره جزئیات و برنامه‌های سفر همچنان ادامه دارد؛ و زمانی که تاریخ دقیق سفر مشخص شود، اعلام خواهد شد.

چرا مهم است؟

این سفر در شرایطی که تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای ایران و گزارش‌های آژانس ادامه دارد.

زمینه خبر:

«اسماعیل بقایی» سخنگوی دستگاه دیپلماسی روز دوشنبه در نشست خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

او چه می گوید:

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سؤال که پس از گفت‌وگوی تلفنی وزیر امور خارجه و مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، آیا ایران با سفر رافائل گروسی به ایران موافقت کرده است و این سفر چه زمانی صورت می‌گیرد، گفت: در این تماس، با توجه به تحولات آن ایام و ادامه‌ این تحولات، نگرانی‌ها و ملاحظات خود را به مدیرکل اعلام کرده و انتظارات و تکالیف آژانس در قبال کشورهای عضو را گوشزد کردیم. 

بقایی افزود: این تعامل در راستای همکاری‌های طبیعی ایران و آژانس انجام می‌شود که شامل همکاری برای حل و فصل چند موضوع پادمانی باقی‌مانده است.

وی تاکید کرد: ما انتظار داریم که با توجه به استمرار تهدیدات علیه تأسیسات هسته‌ای صلح آمیز ایران توسط آمریکا و اسرائیل، آژانس وظایف خود را به درستی انجام دهد. براساس قطعنامه ۵۳۳ و سایر مقررات حقوق بین‌الملل، آژانس باید موضع‌گیری کرده و این تهدیدات را محکوم کند. این موارد در سفر گروسی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

نگاه عمیق‌تر:

ایران خواستار موضع شفاف آژانس در قبال تهدیدات ضد تاسیسات هسته ای است

سیما مشتاقان