در حالی که همچنان جامعه جهانی به وضعیت بحرانی مسلمانان روهینگیا بی توجه است مردم در مناطق مختلف جهان از جمله در هند با برگزاری تظاهرات گسترده حملات خونین به مسلمانان روهینگیا را محکوم می کنند و خواستار پایان دادن به نسل کشی آنان هستند.

در این تظاهرات که مهاجران روهینگیا نیز حضور داشتند معترضان با تجمع در مقابل دفتر سازمان ملل متحد در دهلی نو، خشم خود را از بی تفاوتی این سازمان در مورد وضعیت مسلمانان روهینگیا  نشان دادند.

در هفته های اخیر گروههای حقوق بشری و سازمان ملل متحد و برخی دولتها، دولت میانمار را به پاکسازی قومی مسلمانان روهینگیا متهم کرده اند اما آنچه که باعث نگرانی است عدم اتخاذ راه کار عملی برای وادار کردن دولت میانمار به حمایت ازمسلمانان روهینگیا درمقابل جنایتکاران است.

آنان درمیانمار مورد حمله چهار گروه تندروهمچون نیروهای دولتی، نظامیان ،بوداییان افراطی وملی گرایان قرار دارند. این حملات از سال 2012 شدت گرفت و از آنجا که مسلمانان روهینگیا فاقد حق شهروندی در میانمار هستند و به عنوان میانماری شناخته نمیشوند از هر گونه پوشش امنیتی و حمایتی در برابر حملات گروههای تندرو و تروریستی نیز محرومند.

حزب حاکم لیگ ملی برای دمکراسی خانم سوچی که به حمایت راهبان بودایی نیاز دارد در برابر حملات راهبان تندرو بودایی ضد مسلمانان روهینگیا سکوت می کند و نظامیان نیزمناطق بحرانی استان راخین را که مسلمانان روهینگیا هدف حملات خونین قرار می گیرند منطقه قرمز اعلام و مانع از ورود هیاتهای مختلف برای بررسی وضعیت مسلمانان روهینگیا می شوند.

در این وضعیت یکی از گروههای تروریستی بودایی که در جنایات علیه مسلمانان روهینگیا  مشارکت فعالانه دارد گروه موسوم به 969 به سرکردگی آشین ویراتو از راهبان بودایی تندرو و افراطی است که تبلیغات وسیعی را ضد مسلمانان روهینگیا به راه انداخته و مردم میانمار را ضد آنان تحریک می کند.

وی مدعی است مسلمانان در حال تسخیر میانمار هستند و باید آنان را از این کشور بیرون راند. دولت میانمار هم تحت تاثیر بوداییان و ملی گرایان افراطی قوانین سختگیرانه ای را ضد مسلمانان روهینگیا وضع کرده و به رغم درخواستهای جهانی همچنان از شناسایی حقوق آنان به عنوان شهروند میانماری اجتناب می کند.

در این وضعیت مسلمانان روهینگیا و فعالان حقوق بشرازسازمان ملل انتظار دارند در راستای اصول و اساسنامه خود که دفاع ازصلح است ازحقوق مسلمانان روهینگیا حمایت کند. هر چند سازمان ملل در بیانیه های خود جنایت ضد مسلمانان روهینگیا در میانمار را محکوم کرده است اما آنان انتظار دارند این سازمان به طور عملی اقدام کند و دولت و نظامیان میانمار را وادار نماید به جنایت ضد مسلمانان روهینگیا که جنایت ضد بشریت تلقی می شود پایان دهد.

اتخاذ راه کارهایی همچون ارجاع  پرونده جنایت ضد مسلمانان روهینگیا در میانمار به شورای امنیت و اعمال تحریم های لازم ضد این کشور می تواند به کاهش فشارها برضد مسلمانان روهینگیا کمک کند.