تحلیل:

ایران پرس: جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان همچنان ادامه دارد.

به رغم آنکه شورای امنیت سازمان ملل، طرح اسرائیل برای گسترش شهرک‌سازی‌ها در اراضی اشغالی فلسطین را غیرقانونی اعلام کرده است اما در اقدامی جدید رژیم اشغالگر، 800 هکتار از زمین های دره اردن در کرانه باختری رود اردن را برای شهرک سازی و ساخت صدها واحد مسکونی مصادره کرد.

«بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی اسرائیل که مصوبه مصادره این زمین ها را امضا کرده است، گفت: "اعلام الحاق این زمین ها یک موضوع مهم و راهبردی است که برای ساخت صدها واحد مسکونی و منطقه صنعتی، تجاری و اشتغال اختصاص داده شده است."

اقدام اسرائیل درحالی است که سازمان ملل و بیشتر کشورهای جهان شهرک‌های رژیم صهیونیستی را غیرقانونی می‌دانند، زیرا این رژیم در جنگ سال ۱۹۶۷ میلادی این سرزمین‌ها را اشغال کرده و بر مبنای کنوانسیون ژنو هر گونه ساخت و ساز از سوی اشغال‌گر در سرزمین‌های اشغالی ممنوع است.

با این حال درحال حاضر صدها هزارصهیونیست در شهرک‌هایی یهودی‌نشین که رژیم صهیونیستی بعد از جنگ ۱۹۶۷ و اشغال سرزمین‌های فلسطینی در کرانه باختری و شرق بیت‌المقدس ساخته است، سکونت دارند.

سیاست الحاق رسمی کرانه باختری در دستور کار جناح راست افراطی کابینه نتانیاهو

اکنون در اقدامی دیگر اسرائیل در صدد تصاحب بخش دیگری از سرزمین فلسطینیان است. جناح راست افراطی در کابینه «بنیامین نتانیاهو» از سال 2023، سیاست الحاق رسمی کرانه باختری را به صورت جدی و علنی در دستور کار اسرائیل قرار داده است و جنگ غزه و شرایط کنونی فلسطینیان، اکنون فرصت بیشتری را برای غصب این سرزمین برای اشغالگران، فراهم کرده است، اقدامی که حتی برای متحدان اسرائیل نیز اکنون قابل پذیرش نیست.

اتحادیه اروپا تصمیم «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در خصوص مصادره ۸۰۰ هکتار از اراضی فلسطین اشغالی را به شدت محکوم کرد.

«پیتر استانو» سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: "این بزرگترین مصادره اراضی از زمان امضای توافق اسلو میان سازمان آزادی بخش فلسطین و اشغالگران اسرائیلی در سال ۱۹۹۳ محسوب می‌شود."

وی تاکید کرد: "توسعه شهرک‌های صهیونیستی نقض آشکار و خطرناک قوانین بشردوستانه بین‌المللی است."

اگرچه دیگرمقامات اروپا از جمله «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه و نیز وزارت خارجه آلمان در موضعگیری های جداگانه ای تصمیم رژیم صهیونیستی برای شهرک سازی های جدید را محکوم کرده اند، اما عملا هیچ اقدام جدی برای متوقف کردن این جنایت توسط صهیونیست‌ها انجام نمی دهند.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در این زمینه ضمن محکوم کردن برنامه شهرک سازی های جدید اسرائیل، اعلام کرد: "انتقال اجباری فلسطینی‌ها از رفح، جنایت جنگی است."

ساخت شهرک‌های صهیونیست نشین  نقض آشکار و خطرناک قوانین بشردوستانه بین المللی محسوب می شوند. به ویژه از دیدگاه سازمان ملل در شرایط کنونی، این اقدام تلاش‌ها برای دستیابی به راه‌حل دو کشوری را تضعیف می‌کند و مانعی برای رسیدن به توافق برای پایان دادن به جنگ غزه است.

«ولکر ترک» کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد هشدار داد: "ایجاد و توسعه شهرک‌های اسرائیلی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین یک جنایت جنگی است و می‌تواند هر گونه امکان عملی برای ایجاد دولت پایدار فلسطینی را از بین ببرد."

به رغم محکومیت جهانی سیاست شهرک سازی رژیم صهیونیستی، اسرائیل همچنان بر تداوم و انجام سیاست غیرقانونی شهرک‌سازی تاکید دارد و به نظر می رسد یکی از راهبردهای مهم این رژیم در پی شکست سیاست هایش علیه فلسطینیان محسوب می شود.

نتانیاهو و کابینه‌اش که به شدت تحت فشارهای داخلی قرار دارند و به رغم گذشت چندین ماه از جنگ غزه نتوانسته اند موفقیتی از جمله در زمینه آزادی اسرای اسرائیلی به دست آورند، اکنون غصب بیشتر زمین های فلسطینیان را در دستورکار قرار داده اند به طوری که وزیر دارایی اسرائیل در تلاش است به منظور سرپوش گذاشتن بر شکست سیاست های تل آویو ، با احداث شهرک‌های جدید عملا فلسطینیان را مجبور به کوچ اجباری نماید.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

117