نخستین دوره مسابقات جهانی هوش مصنوعی و برنامه‌نویسی «رایان» امروز جمعه با حضور گسترده شرکت‌کنندگان خارجی در دانشگاه صنعتی شریف به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، رقابت‌های بین‌المللی برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی «رایان» با حضور شرکت‌کنندگانی از ۳۰ کشور جهان روز جمعه هفتم آذرماه با برگزاری مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد.

مرحله مقدماتی این رقابت‌ها در ۱۰ استان کشور انجام شد و سرانجام با حضور شرکت‌کنندگانی از کشورهایی چون آمریکا، آرژانتین، شیلی از روز چهارم آذرماه کار خود را در دانشگاه صنعتی شریف آغاز کرد.

به گفته ضرابی‌زاده، دبیر علمی مسابقه، رقابت‌های برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی «رایان» از بزرگ‌ترین رقابت‌های بین‌المللی در این حوزه است که مرحله مقدماتی آن با مشارکت بیش از ۳۰ هزار شرکت‌کننده از ۱۳۷ کشور جهان برگزار شد. در این دوره حدود ۹۰ درصد شرکت‌کنندگان غیر ایرانی و تنها ۱۰ درصد از مجموع شرکت‌کنندگان ایرانی هستند.

وی همچنین اعلام کرد که در مرحله نهایی، میزبان بیش از ۱۰۰ شرکت‌کننده از ۳۰ کشور بودیم. در مراحل مقدماتی نیز ۴۶ کشور از اروپا، ۳۸ کشور از آسیا، ۲۴ کشور از آفریقا، ۱۸ کشور از آمریکا و ۱۱ کشور از اقیانوسیه حضور داشتند.

در مرحله نهایی این رقابت‌ها، شرکت‌کنندگانی از کشورهای ایالات متحده، روسیه، ایتالیا، چین، هند، آرژانتین، شیلی، لهستان، رومانی، سنگاپور، ویتنام، کلمبیا، ارمنستان، پاکستان، بنگلادش، افغانستان، استرالیا، بلاروس، صربستان، اتیوپی، اوکراین، تایوان، قزاقستان، اسلواکی و ایران حضور داشتند.

در مراسم اختتامیه، حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، با اشاره به هم‌زمانی این رویداد با روز «نوآوری، فناوری و ایران‌ساخت»، بر نقش نیروی انسانی خلاق در ساخت آینده تأکید کرد.

وی گفت این مسابقات از یک سال پیش با حضور ۱۳۷ کشور آغاز شد و پس از مراحل مقدماتی، فینال با حضور ۲۵ کشور برگزار شد؛ به‌گونه‌ای که ۹۰ درصد شرکت‌کنندگان خارجی بودند.

او با بیان اینکه هوش مصنوعی فقط یک فناوری نیست؛ یک زبان جدید و مشترک است، گفت: زبانی که آیندهٔ اقتصاد، سیاست، صنعت و حتی زیست‌انسانی با آن نوشته می‌شود و ما اگر می‌خواهیم در آینده جهان نقش داشته باشیم، باید در این زبان، متخصص، خلاق و پیش‌رو باشیم.

معاون علمی‌وفناوری همچنین درباره حمایت‌های دولت از برگزیدگان گفت: علاوه بر جوایزی که برای نفرات برتر در نظر گرفته شده، اگر برندگان ایرانی در میان نفرات نهایی باشند، از امتیاز‌های ویژه‌ای از جمله بهره‌مندی از طرح شهید صیاد برای تسهیل خدمت سربازی برخوردار می‌شوند. همچنین در بنیاد ملی نخبگان برای رتبه‌های اول تا دهم امتیازات نخبگانی ویژه اعمال خواهد شد.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف نیز با اشاره به سطح بین‌المللی رقابت‌ها، حضور گسترده خارجی‌ها را نشانه ظرفیت جدی ایران در حوزه‌های نوظهور فناوری دانست و بر نقش دانشگاه‌ها در پاسخ‌گویی به نیازهای فناورانه کشور و حضور در عرصه جهانی تأکید کرد.

سیدرضی عمادی