به گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا، اردوغان روز سه شنبه در یک برنامه سخنرانی تحت عنوان «جنگل برای انسان و اقتصاد» در آنکارا، اروپایی ها را به مذاکره در ایام پس از انتخابات همه پرسی در 16 آوریل(27 فرودین ماه 96) فراخواند و گفت: نحوه مواجهه اروپا با ترکیه ادامه نخواهد داشت و هر اقدامی که لازم باشد انجام خواهیم داد و به نقض حقوق شهروندان ترک در هلند رسیدگی خواهیم کرد.
وی آلمان و هلند را به حمایت از گروه های تروریستی متهم کرد و ادامه داد: اروپایی ها با اقدامات خود در موضوع سوریه و سپس در مورد همه پرسی 16 آوریل ترکیه با دستان شان نقاب از چهره خود کنار زدند.
وی اضافه کرد: اروپایی ها برای جلوگیری از ورود وزرای ترکیه به کشورشان از هر راهی از جمله نادیده گرفتن قواعد بین المللی دیپلماتیک و اعلام وضعیت فوق العاده در عرض 2 ساعت استفاده کردند در حالی که اعلام وضعیت فوق العاده در پی کودتا در ترکیه باعث ناراحتی آنها شده است.
وی خطاب به سران کشورهای اروپایی گفت: کسانی که با گروه تروریستی و جدایی طلب پ.ک.ک همکاری می کنند، توضیحی برای این کار خود دارند؟
به گزارش ایرنا، تنش بین ترکیه با کشورهای اروپایی طی دو هفته اخیر به اوج خود رسید و کشورهای اروپایی سخنرانی انتخاباتی مقامات ترک در شهرهای مختلف اروپا را ممنوع و یا لغو کردند که این امر، تنش سیاسی بین ترکیه و اروپا به خصوص با هلند و آلمان را در پی داشته است.
همچنین ممانعت از سخنرانی وزیر امور خارجه ترکیه در آلمان و نیز صادر نشدن مجوز ورود هواپیمای وی به شهر روتردام هلند و جلوگیری از حضور وزیر خانواده و سیاست های اجتماعی این کشور در اجتماع ترک تبارها در شهر روتردام هلند موجب شد که مقامات دو طرف سخنان تندی علیه همدیگر به زبان آورند.
اردوغان پس از ممنوعیت برگزاری گردهمایی وزیران دولت ترکیه در آلمان و هلند، این اقدامات را فاشیستی و ناشی از اسلام هراسی و بیگانه ستیزی توصیف و کشورهای اروپایی را به حمایت از تروریست ها متهم کرد.
این تنش ها از زمانی آغاز شد که دولت آنکارا برای حضور در اجتماع ترک تبارهای آلمان و هلند برنامه های سخنرانی انتخاباتی با حضور مقامات رسمی خود در حمایت از رای «آری» به همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه که 16 آوریل(27 فروردین ماه 96) قرار است برگزار شود، تدارک دیده و برنامه ریزی کرد ولی دولت آلمان و هلند از اجرای این برنامه ها جلوگیری کردند.
دولت ترکیه در انتخابات همه پرسی قانون اساسی این کشور چشم امید به آرای مثبت همه اتباع ترکیه ساکن داخل و خارج از این کشور دارد.
همه پرسی اصلاح 18 ماده قانون اساسی ترکیه برای گذر از نظام پارلمانی به نظام ریاستی در تاریخ 16 آوریل سال جاری میلادی (27 فروردین ماه) برگزار می شود و در این انتخابات افزون بر 58 میلیون نفر واجد شرایط رای دادن هستند.همچنین برای برگزاری این انتخابات، 164 هزار صندوق رای در داخل ترکیه پیش بینی شده و علاوه بر این، در 59 کشور نیز برای اخذ آرای اتباع ترکیه در خارج از کشور برنامه ریزی شده که رای گیری از آنها در 119 نمایندگی سیاسی و در 32 واحد گمرکی انجام می شود.113/111