تهران-ایران پرس: سخنگوی شورای نگهبان از تأیید لایحه افزایش سهام سرمایه دولت جمهوری اسلامی ایران در بانک بین‌المللی ترمیم و توسعه و شرکت مالی بین‌المللی «آی.اف.سی» خبر داد.

چرا مهم است؟

این اقدام که به منظور تقویت همکاری‌های مالی و اقتصادی ایران با نهادهای وابسته به گروه بانک جهانی صورت می‌گیرد، می‌تواند تأثیرات مثبتی بر توسعه پروژه‌های زیرساختی و اقتصادی کشور داشته باشد.

او چه می گوید:

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به ایران پرس اعلام کرد: لایحه اجازه افزایش سهام سرمایه دولت جمهوری اسلامی ایران در بانک بین‌المللی ترمیم و توسعه (آی.بی.آر.دی) و شرکت مالی بین‌المللی  (آی.اف.سی) از مؤسسه‌های وابسته به گروه بانک جهانی مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

نکات کلیدی:

  • شعار سال یک ماموریت ملی هست که پشتوانه قانون اساسی دارد
  • لایحه موافقتنامه انتقال محکومان بین جمهوری اسلامی ایران و دولت بولیواری ونزوئلا هم با ایراداتی مواجه شد که مجلس باید این مصوبه را اصلاح کند
  •  لایحه ارجاع اختلاف بین بانک مرکزی ایران و دولت جمهوری کره به داوری نیز خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد
  • لایحه موافقت نامه بین ایران و ازبکستان در انتقال محکومان که اخیرا ابلاغ آن توسط رئیس‌جمهور انجام شد مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت
  •  در فرآیند رسیدگی به مصوبات CFT و پالرمو اخذ نظر مشورتی شورای نگهبان پیش‌بینی نشده است، اما نمایندگانی از مجلس و شورای نگهبان در جلسات مجمع حضور پیدا می‌کنند
  • طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی بین مجلس و شورای نگهبان در رفت و آمد است

 

samira akbari