به گزارش خبرگزاری ایران پرس، دکتر ملکزاده در نامه استعفای خود به شیوههای مدیریتی دکتر نمکی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اعتراض و انتقاداتی نسبت به عملکرد وزیر بهداشت، مطرح کرده است.
وی همچنین از آنچه بیتوجهی به پژوهش و تحقیقات خواند، انتقاد و تأکید کرد فعالیتهای علمی و پژوهشی محققان علوم پزشکی در طول هفت سال گذشته نادیده گرفته شده است؛ فعالیت هایی که (ایران با آن) در سختترین شرایط تحریم و امکانات بودجهای، به بالاترین سطح تولیدات کمی و رشد کیفی و استناد به مقالات نسبت به گذشته رسیده و رتبه نخست منطقه و کشورهای اسلامی را داراست.
در همین حال، دکتر «علی نوبخت حقیقی»، نایب رئیس و دبیر شورای مشورتی بیماری کرونا نیز به دنبال استعفای آقای ملکزاده و به دلایل مشابه از سمت خود کنارهگیری کرده است.
کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت در واکنش به استعفای معاون تحقیقات این وزارتخانه در توئیتی نوشت: «نوآوری، علم و فناوری، طب سنتی و مکمل، سلامت، مقابله مبتنی بر شواهد با کرونا، جملگی میان دولبه مقراض افراط و تفریط، نفی و انکار، خصلتها و منیتها گرفتار است، اما بر سبیل اعتدال میمانیم و به یکسو کشانده نخواهیم شد، در طریقت ما کافریست رنجیدن!»
سعید نمکی وزیر بهداشت پنجشنبه گذشته در جلسه ستاد دانشگاهی کووید۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه تحقیقات کاربردی در حوزه سلامت در کشور نداریم، گفت: تا زمانی که تحقیقات کشور، مقالهمحور باشد، تحقیقات راهگشای مشکلات کشور نخواهد بود و هیچ وزیر بهداشتی نمیتواند برای آینده کشور از این تحقیقات بهرهای ببرد.
وی افزود: در شرق اصفهان، بیماری سالک یکی از مسائل اصلی است. چقدر در این زمینه پژوهش انجام داده و اولویتهای مقابله با آن مشخص شده است؟
همچنین وزیر بهداشت تاکید کرد: در تمام دنیا منابع را در بخش تحقیقاتی صرف میکنند که نتیجه آن، راهکاری برای گشودن گرهی از نظام ارائه خدمت باشد. نظام تحقیقاتی دانشگاهی کشور در این راستا چه کرده است؟ کدام مقاله را به وزیر وقت داده که اگر این کار را انجام دهی، نظام ارائه خدمت به سمت و سوی بهتری میرود؟ در مورد کووید- ۱۹، یک مدل به بنده بدهید که پیشبینیها درست بوده باشد. حتی یکی از پیش بینیها هم درست نبوده است.
نمکی افزود: ۹۸ درصد از تحقیقات در نظام سلامت، صرف انتشار مقالات در فلان مجلات میشود که به کار نمیآید.//114