به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه در گفت وگو با شبکه خبری «اسکای نیوز» با اشاره به درخواست ترکیه برای دیدار وی با اردوغان گفت: «بدون جدول زمانبندی برای خروج ترکیه از سوریه، چرا باید با اردوغان دیدار کنم؟ هدف ما واضح است و آن خروج ترکیه از سوریه است اما اردوغان به دنبال مشروعیت بخشیدن به حضور ارتش خود در سوریه است».
رئیسجمهور سوریه با اشاره به تداوم حمایت ترکیه از تروریسم در سوریه گفت که «تروریسم موجود در سوریه ساخته ترکیه است؛ جبهه النصره یا احرار الشام همگی اسامی مختلفی هستند که ترکیه خالق آنهاست و هماکنون نیز از آنها حمایت میکند».
رئیس جمهور سوریه در ادامه گفتوگوی خود با اسکای نیوز عربی با اشاره به حمایت ایران و روسیه از سوریه در مبارزه با تروریسیم تأکید کرد، «روابط با ایران و روسیه ثابت کرد که سوریه میداند چگونه دوستان خود را به شکلی درست انتخاب کند».
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بازگشت سوریه به اتحادیه عرب آیا ظاهری است یا خیر و این امر متکی بر روابط عربی- عربی است، آیا این روابط تغییر کردهاند؟، گفت: «فکر نمیکنم عمیقا تغییر کرده باشد. آگاهی از میزان خطراتی که ما را به عنوان کشورهای عربی تحت تأثیر قرار می دهد، وجود دارد اما هنوز به مرحله راه حل نرسیده است، تا زمانی که راه حلی برای مشکلات وجود نداشته باشد، روابط به شکل ظاهری باقی خواهد ماند».
اسد گفت: «ما آغازگر قطع روابط با کشورهای منطقه نبودیم و هیچ اقدامی علیه هیچ کشور عربی انجام ندادیم. ما میگوییم آنچه گذشته است گذشته است، ما همیشه به آینده نگاه میکنیم. آیا راه بهتر دیگری وجود دارد؟ اگر راه بهتر دیگری وجود دارد که امیدواریم توصیه شود، ما در زمان بازگشت به اتحادیه عرب هیچ اعتراضی نداشتیم، اما در طول تاریخ خود به دنبال درگیری یا مشکل نیستیم، این بخشی از خط مشی ما یا اصل سیاست ما است».
وی با بیان اینکه امیدی به گفتوگو با آمریکا نیست، تصریح کرد: «از سالیان گذشته با آمریکاییها گفتگوهایی داشتهایم اما همگی بینتیجه بوده؛ هیچ امیدی به هیچ مذاکرهای با آمریکا نداریم».
رئیس جمهور سوریه تصریح کرد: «گفتوگوها با واشنگتن سالها به صورت متناوب بوده است و ما حتی برای یک لحظه امید نداشتیم که آمریکاییها تغییر کنند، زیرا آمریکاییها میخواهند و میخواهند، میگیرند و میگیرند و چیزی نمیدهند، این ماهیت رابطه با آمریکاییها از سال 1974 است.
بشار اسد در خصوص قانون تحریمهای «سزار» آمریکا علیه سوریه خاطر نشان کرد: «قانون سزار مانعی بر سر راه بهبود اقتصاد است، بدون شک، اما ما از چندین راه توانستیم این قانون را دور بزنیم، این بزرگترین مانع نیست، بزرگترین مانع تخریب زیرساخت ها توسط تروریست ها است. بزرگترین مانع، تصویر جنگ سوریه است که مانع از ورود سرمایهگذاران به بازار سوریه میشود.125