ایران پرس: اعمال سیاست های تبعیض آمیز در کشورهای غربی در ابعاد مختلف اجتماعی همچنان ادامه دارد در این راستا دیدبان حقوق بشر و عفو بین الملل در تازه ترین گزارش خود اعلام کردند: کانادا سالانه هزاران نفر از جمله معلولین را به علت مهاجرت با شرایط تبعیض آمیز زندانی می کند.

سازمان عفو بین الملل همچنین از وضعیت وخیم مهاجران در بازداشتگاه های کانادا خبر داده و براساس اسناد و مدارک اعلام کرده که مهاجران در بازداشتگاه ها به طور مرتب با دستبند و زنجیر بسته می شوند و هیچ ارتباطی با دنیای خارج ندارند.

این گزارش در حالی منتشر می شود که تبعیض های نژادی، دینی و عقیدتی همواره در جامعه غرب به ویژه آمریکا و کانادا وجود داشته اما طی سال های اخیر اجرای سیاست های تبعیض آمیز صورت جدی تری به خود گرفته است به طوری که چندی پیش "جاستین ترودو" نخست وزیر کانادا با اذعان به اینکه شمار زیادی از مردم کانادا ناگهان به این باور رسیده‌اند که تبعیض یک واقعیت آشکار است، گفت: تبعیض باید تمام شود و ما روی این مساله کار می‌کنیم.

کشف گور جمعی 200 کودک بومی در کانادا و قتل خانواده کانادایی مسلمان از جمله مواردی است که تنها  طی یکماه گذشته در این زمینه افشا شده است.

اکنون نیز موضوع رفتارهای تبعیض آمیز با مهاجران و افراد با شرایط ویژه (دچار معلولیت) مطرح شده است. این در حالی است که با شیوع همه گیری بیماری کووید- 19 حمله به مهاجران و آسیایی تبارها نیز در کشورهای غربی از جمله کانادا افزایش یافته است.

به طوری که در گزارش گروه های مدنی در کانادا آمده است که خشونت نژادی علیه آمریکایی های آسیایی تبار فقط مختص آمریکا نیست و در ماه های اخیر انواع مختلف حمله فیزیکی و لفظی علیه آسیایی تبارهای ساکن در کانادا افزایش یافته است.

«امی گوAmy Go » رئیس شورای ملی عدالت اجتماعی چین- کانادا در این زمینه با اعلام اینکه حملات علیه آسیایی تبارها در کانادا به شدت افزایش یافته و حتی در سال گذشته بیشتر از آمریکا بوده است، گفت: حمله به آسیایی تبارها در کانادا شامل حملات فیزیکی، سرفه یا تف کردن به روی قربانیان و توهین های لفظی است.

این شرایط در حالی است که کانادا، آمریکا و کشورهای غربی همواره شعار دفاع از حقوق بشر و برابری انسان ها سر داده و بسیاری از کشورها را متهم به نقض حقوق بشر و زیر پا گذاشتن برابری انسان ها نموده اند.

موضوع تبعیض نه تنها در کانادا که درآمریکا و بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی نیز نمود آشکاری دارد.

برخوردهای خشونت بار بسیاری از شهروندان این کشورها حتی پلیس با مهاجران، رنگین پوستان، اقلیت های قومی، دینی و زنان و عدم دسترسی برابر آنها به رفاه و حتی تحصیل سبب شده تا پوشالی بودن بسیاری از شعارهای این کشورها در حوزه های پایبندی به حقوق بشر و برابری انسان ها بیش از پیش آشکار شود.

همه گیری کرونا و نیاز به دسترسی برابر مهاجران و اقلیت های بومی و نژادی ساکن کانادا، آمریکا و کشورهای اروپایی به دارو و درمان همچنین برخورداری از واکسن کووید -19 بعد جدیدی از تبعیض ها و عمق آن را از سوی کشورهای غربی به نمایش گذاشت در بسیاری از این کشورها، رنگین پوستان به ویژه سیاه پوستان و مهاجران در صف آخر دسترسی به دارو و درمان و واکسن قرار داشته و بسیاری از آنها بر اثرابتلا به این بیماری و عدم دسترسی فوت کرده اند چنانکه "دیوید بوون" فرماندار ایلینوی آمریکا گفت: سخت است که دهه ها یا شاید قرن ها نابرابری در استفاده از مراقبت های بهداشتی در افراد رنگین پوست جبران شود.

در شرایطی که رسانه ها و نهادهای بین المللی گزارش های مختلفی از رفتارهای غیرانسانی و ضد حقوق بشری را در جوامع غربی منتشر می کنند به نظر می رسد که مقامات این کشورها به دور از بازی ها و شعارهای سیاسی، متهم کردن دیگر کشورها  و مداخله در امور داخلی آنها باید ضمن تجدید نظر در سیاست های خود در قبال مهاجران و اقلیت ها قومی و نژادی در راستای اصلاح  قوانین و بهتر کردن شرایط تلاش کنند.

نویسنده: آتوسا دینیاریان 

112