ژوزف کابیلا (Joseph Kabila) رئیس جمهوری کنگو؛ هدف اعتراضات مردم این کشور

ایران پرس- فعالان مدنی در جمهوری دموکراتیک کنگو، به سیاست های دولت فرانسه در این کشور اعتراض کردند.

فعالان مدنی در جمهوری دموکراتیک کنگو به اقدامات و سیاست های امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه در حمایت از ژوزف کابیلا (Joseph Kabila) رئیس جمهوری کنگو اعتراض کردند.

امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه

 

جنبش مردمی «لوشا» (Lucha) که در گوما (Goma) مرکز استان کیووی شمالی (Nord-Kivu) تشکیل شده است، چندی پیش در پیام توئیتری نوشت: برای بایکوت کردن فرانسه در کنگو و در هرکجا که مردم آفریقا با همدستی سیاستمداران فرانسوی مورد ستم واقع شده اند؛ وارد عمل می شویم.

بحران سیاسی در جمهوری دموکراتیک کنگو با ادامه ریاست جمهوری ژوزف کابیلا در این کشور علیرغم پایان دوره قانونی ریاست جمهوری و امتناع مقامات دولت کینشازا بر سر برگزاری انتخابات، گسترده تر شده است.

فعالان مدنی و مخالفان کابیلا خواستار برگزاری انتخابات و کناره گیری کابیلا از قدرت هستند.

این در حالی است که این اعتراضات با برخورد خشونت بار نیروهای نظامی این کشور مواجه شده است.

"دریک امگوئبی" ( Derrick Mgwebi) فرمانده نیروهای صلح بان سازمان ملل متحد در جمهوری دموکراتیک کنگو با ابراز نگرانی از شرایط کنونی در این کشور، گفت: تا زمانی که دولتی دموکراتیک در این کشور قدرت را در دست نگیرد، درگیری و بحران ادامه خواهد داشت.

دخالت های بی حد و حصر کشورهای غربی و همسایگان در امور داخلی این کشور، ثروت بی حد و حصر طبیعی، حضور گروه های شورشی در مرز و مناطق شرقی و پایبند نبودن به دموکراسی از جمله دلایل سرباز زدن مقامات کینشازا در برگزاری انتخابات در این کشور و ادامه بحران سیاسی است.

بحران سیاسی در جمهوری دموکراتیک کنگو

 

جمهوری دموکراتیک کنگو از جمله کشورهای بسیار ثروتمند آفریقا با معادن طلا، الماس، اورانیوم و نفت است.

این ثروت سبب شده تا این کشور از دیرباز مد نظر کشورهای غربی به ویژه دو کشور فرانسه و بلژیک قرار گرفته و علیرغم پایان دوران استعمار،این کشورها به عنوان متحدان کینشازا ،همچنان به طور مستقیم و غیر مستقیم در این کشور حضور داشته باشند. بسیاری از تحلیلگران و فعالان مدنی شرایط کنونی را نیز حاصل سیاست های فرانسه و بلژیک در این کشور در راستای تامین منافع خود می دانند.

از این روست که فعالان مدنی در جمهوری دموکراتیک کنگو، خواستار پایان اقدامات مداخله جویانه فرانسه در این کشور هستند. آنها همچنین نارضایتی خود از مداخلات بلژیک در این کشور را،در راهپیمایی اعتراض آمیزی که همزمان با سفر وزیر امور خارجه این کشور به کینشازا صورت گرفت، اعلام کردند.

با این حال دولت بلژیک به تازگی اعلام کرده است که  قصد دارد 25 میلیون یورو در چارچوب کمک های بشردوستانه به جمهوری دموکراتیک کنگو اهدا کند.

شهروندان کشورهای مختلف آفریقا مدتهاست معترض حضور کشورهای غربی و سیاست ها و مداخالات آنان در امور داخلی خود هستند از این روست که «آلفا کنده»، رئیس فعلی اتحادیه آفریقا با تاکید بر اینکه بیشتر مشکلات آفریقا دارای منشأ خارجی است، از مقامات این قاره خواسته است که تلاش کنند، آفریقا سرنوشت خود را به دست گیرد.113/110

نویسنده:  آتوسا دینیاریان

بیشتر بخوانید:

اعلام جنگ ارتش جمهوری دموکراتیک کنگو ضد دو گروه مسلح

نگرانی سازمان‌ملل از وضعیت آوارگان جمهوری دموکراتیک کنگو/ تحلیل

هشدار سازمان ملل درباره افزایش نقض حقوق بشر در جمهوری دموکراتیک کنگو

ژوزف کابیلا (Joseph Kabila) رئیس جمهوری کنگو؛ هدف اعتراضات مردم این کشور
امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه
بحران سیاسی در جمهوری دموکراتیک کنگو