"سیدعباس موسوی" سخنگوی وزارت خارجه روز شنبه با اشاره به ابلاغ مراتب اعتراض تهران به سفیر سوئیس در ایران بهعنوان حافظ منافع آمریکا تصریح کرد، در این ملاقات به سفیر سوئیس گفته شد، رئیس جمهور آمریکا به جای متهم کردن دیگران باید سیاستهای غلط این کشور در عراق و کشتن فرماندهان و سربازان عراقی، که عامل اصلی نفرت مردم این کشور از آمریکا شده است، به عنوان واقعیت بپذیرد.
"ترامپ" پنچشنبه گذشته در اظهاراتی بیاساس، جمهوری اسلامی ایران را در حمله به پایگاه نیروهای ائتلاف در التاجی عراق مسئول دانست.
ادعای آمریکا در حالی مطرح میشود که تاکنون هیچ گروهی، مسئولیت حمله به پایگاه التاجی را برعهده نگرفته است و برخی از احتمال تکرار صحنهسازی آمریکا برای حمله به مقرهای سازمان بسیج مردمی عراق "حشد الشعبی" و ترور فرماندهان محور مقاومت خبر میدهند.
با توجه به این سناریو؛ وزارت خارجه درخصوص هرگونه اقدام نسنجیده از سوی طرف آمریکایی و عواقب آن هشدار داد و به حافظ منافع آمریکا در تهران تاکید شد، سیاستهای غلط آمریکا در عراق باعث ایجاد تنش های کنونی است و مقامات آمریکا بخصوص رئیس جمهور این کشور نمیتوانند با اظهارات بی پایه و اساس و خطرناک از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کنند.
در همین حال، آمریکا بامداد روز جمعه با حمله به پایگاههای "حشد الشعبی" در چهار منطقه عراق، موجب کشته و زخمی شدن دهها نفر از نیروهای وزارت دفاع و پلیس عراق شد.
حملات آمریکا به حشد الشعبی به عنوان بخشی از نیروهای مسلح رسمی و قانونی عراق، نقض فاحش حاکمیت ملی این کشور و در چارچوب اقدامات مداخلهجویانه دولت آمریکا در امور داخلی کشورهای منطقه است.
این در حالی ست که نیروهای حشد الشعبی در شکست گروه تروریستی داعش در این کشور نقش کلیدی ایفا کردند.
سابقه دخالتهای دولت آمریکا در امور عراق و منطقه نشان می دهد هدف آمریکا ایجاد اختلاف بین کشورهای منطقه است.
آمریکا از سال 1991 و پس از آن در سال 2003 با ورود به عراق موجب کشته شدن میلیون ها عراقی و ویرانی این کشور شده است.
در واقع بعد از حضور آمریکاییها در عراق بود که این کشور حضور گروههای تروریستی مختلف را تجربه کرد.
"هیلاری کلینتون" وزیر خارجه پیشین آمریکا و "دونالد ترامپ" رئیس جمهور کنونی این کشور در جریان رقابت های انتخاباتی 2016 رسما اعتراف کردند که داعش ساخته دست آمریکایی هاست.
دولت واشنگتن بعد از تجاوز نظامی به عراق درصدد ایجاد پایگاههای متعدد نظامی در این کشور برآمد.
پایگاههایی که هر یک بهخودیخود نشانه بیاحترامی به تمامیت ارضی عراق است.
نقطه اوج این مداخلات و نقض حاکمیت دولت عراق، اقدام تروریستی آمریکا در3 ژانویه و به شهادت سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، معاون سازمان بسیج مردمی عراق به همراه هشت نفر دیگر بود که با دستور مستقیم "دونالد ترامپ"، صورت گرفت؛ در حالی که سردار سلیمانی به دعوت مقامات عراق به این کشور سفرکرده بود.
در پی این اقدام تروریستی؛ مجلس عراق با تصویب طرحی بر غیرقانونی بودن حضور نیروهای آمریکایی در عراق تأکید کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی؛ در بیاناتی در 29 بهمن ماه گذشته؛ با اشاره به یاوه گویی های مقام های کاخ سفید علیه ایران؛ انفعال آمریکاییها را نتیجه اثرات معکوس ترور سردار سلیمانی دانستند و خاطرنشان کردند: "آمریکا میخواست با ترور سردار عزیز ما که تأثیرات عمیقی در منطقه داشت، بر منطقه مسلط شود اما ماجرا بر عکس شد و راهپیمایی بزرگ ضدآمریکایی در بغداد، مسائل سوریه و حلب و قضایای دیگر منطقه، درست نقطه مقابل خواست آنها را رقم زد، بنابراین یک هدف از یاوهگویی آنها، جبران این انفعال است."
اکنون ترامپ با اظهارات موهوم و اتهام زدن به ایران سعی دارد صورت مسئله را تغییر دهد درحالی که نقش آمریکا به عنوان متهم اول در ناامن کردن عراق و منطقه اثبات شده است.
نویسنده: جمشید امین زاده
133/117
بیشتر بخوانید:
موسوی: آمریکا عواقب حضور غیرقانونی خود در عراق را بر عهده دیگران نگذارد
احضار مجدد سفیر آمریکا در بغداد از سوی وزارت خارجه عراق
شکایت عراق از آمریکا به سازمان ملل متحد