شبکه المیادین لبنان روز جمعه اعلام کرد که «جورج قرداحی» وزیر اطلاع رسانی این کشور، تصمیم خود برای کنارگیری از سمتش را به اطلاع «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان رسانده است.
قرداحی در بیانیه ای اعلام کرده است، در جهت منافع لبنان و مردم این کشور، تصمیم به کنارگیری گرفته است.
از سوی دیگر، این تصمیم قرداحی با هدف گرفتن بهانه از دست گروه های غربگرا و وابسته به عربستان در لبنان مانند جریان های وابسته به گروه چهارده مارس و حزب نیروهای لبنانی به ریاست "سمیر جعجع"، است که عنصر برهم زننده اصلی لبنان و مزدور اصلی عربستان در آن است.
قرداحی ماه اوت 2021، یک ماه پیش از تصدی سمت وزیر اطلاع رسانی لبنان در دولت نجیب میقاتی با شرکت در یکی از برنامه های شبکه تلویزیونی الجزیره قطر، جنگ عربستان علیه یمن را جنگی بی ثمر توصیف و تأکید کرده بود، همان طور که حزب الله لبنان و فلسطینی ها حق دفاع از کشورشان را در برابر تجاوزگری رژیم صهیونیستی دارند، یمنیها نیز حق دفاع از کشورشان را در برابر تجاوزگری خارجی دارند.
این اظهارات قرداحی به شدت در رسانه های کشورهای عربی منطقه مورد بازتاب قرار گرفت.
عربستان در واکنشی تند و غیر منطقی، سفیر خود را از بیروت فرا خواند و به سفیر لبنان نیز 48 ساعت زمان داد تا خاک عربستان را ترک کند. سبب ساز اصلی خشم عربستان درباره سخنان قرداحی نه آن چیزی بود که در رسانه ها بدان اشاره شد و گفته شد که عربستان از اظهارات وی درباره جنگ علیه یمن خشمگین شده است، بلکه به بخشی از سخنان وی مربوط می شد که درباره حزب الله لبنان بود. آنچه برای عربستان به شدت تحمل ناپذیر می نماید، هر گونه اظهار نظری درباره حزب الله و مواضع آن در دفاع از لبنان است، به ویژه اینکه اگر چنین شخصی یکی از وزیران مسیحی باشد و در مقام دفاع از مواضع حزبالله سخن بگوید.
به همین علت بود که عربستان در بیانیه های رسمی در واکنش به اظهارات «جورج قرداحی»، پیش از آنکه او را هدف هجمه خود قرار دهد، حزب الله را مورد هجمه سنگین تبلیغی قرار داد و رسانه های آن نیز علیه حزب الله به واهی گویی و اتهام زنی پرداختند. بنابراین، هر گونه دفاع از حزب الله برای عربستان امری تحمل ناپذیر می نماید.
از سوی دیگر، «جورج قرداحی» دومین وزیر لبنانی است که ظرف یک سال گذشته به علت اظهار نظر درباره عربستان مجبور به استعفا شده است.
این موضوع به صراحت نشان میدهد که عربستان حاکمیت مستقلی برای لبنان قائل نیست زیرا افزون بر اینکه پیشتر «سعد الحریری» نخست وزیر رسمی و قانونی لبنان را به ریاض دعوت کرد و او را مورد ضرب و شتم قرار داد و بازداشت کرده بود، اکنون نیز هر گونه اظهار نظری را درباره عربستان و در حمایت از حزب الله بر نمی تابد و به اقدامات زورگویانه علیه کشوری مستقل متوسل می شود و حاکمیت و استقلال آن را نقض می کند.
عربستان به قدری لبنان را تحت سیطره خود می دانند که نوزدهم ماه مه گذشته نیز «شربل وهبه» وزیر امور خارجه لبنان پس از بیان اظهاراتی درباره ترور «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد سعودی مجبور به استعفا شد.
نویسنده: جلال چراغی
115