به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در این بیانیه که یک نسخه از آن روز چهارشنبه در تارنمای دولت بریتانیا منشر شد آمده است: ما از مذاکرات راهبردی میان مشارکتکنندگان برجام استقبال میکنیم، زیرا برجام همچنان بهترین روش برای اطمینان از ماهیت صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران به شمار میرود.
دیپلماتهای گروه هفت بدون اشاره به خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از برجام و نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد در تائید این توافق، از ایران خواستهاند تا فضای تداوم مذاکرات را حفظ کند و از گامهای جبرانی بیشتر در برجام پرهیز کند.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری پیشین آمریکا در می 2018 با خارج کردن غیرقانونی این کشور از توافق برجام، سیاست فشار حداکثری اقتصادی را علیه ایران اعمال کرد.
جمهوری اسلامی ایران نیز یک سال پس از خروج آمریکا از برجام و پایبند نبودن اروپا به تعهدات خود، در پنج گام تعهدات برجامی خود را کاهش داده است.
«جو بایدن» رئیس جمهوری کنونی آمریکا با انتقاد از خروج این کشور از برجام، وعده داد که در صورت بازگشت ایران به اجرای کامل برجام، واشنگتن نیز به این توافق باز خواهد گشت.
جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد: "هنگامی به تعهدات برجامی خود بازخواهد گشت که آمریکا همه تحریمها را در عمل و نه در حرف یا بر روی کاغذ، لغو کند و این لغو تحریمها مورد راستی آزمایی ایران قرار گیرد."
در دور جدید نشست کمیسیون مشترک برجام که سه شنبه هفته گذشته در وین برگزار شد، حاضران تصمیم به تسریع روند گفت وگوها گرفته و توافق شد فعالیت گروههای کارشناسی در دو حوزه لغو تحریمها و هستهای به صورت فشرده و سریع ادامه یابد و گروه کارشناسی سوم با عنوان «گروه کارشناسی ترتیبات اجرایی» با هدف گفتوگو در خصوص ترتیبات عملی مورد نیاز برای اجرایی شدن لغو تحریمها و سپس بازگشت آمریکا به برجام تشکیل شود.
117
بیشتر بخوانید:
اولیانوف: مذاکرات برجام در وین در مسیر صحیحی قرار دارد