قائم مقام بانک مرکزی ایران در دیدار با هیأت عالی‌رتبۀ آلمانی از افتتاح شعب بانک‌های «خاورمیانه» و «سینا» در مونیخِ آلمان خبر داد.

اکبر کمیجانی یکشنبه در تهران با ایلزه آیگنر، قائم مقام نخست وزیر و وزیر اقتصاد، رسانه، انرژی و فناوری ایالت بایرنِ آلمان، دیدار و گفتگو کرد.

وی در این دیدار گفت: «اکنون تمرکز بانک مرکزی بر گسترش روابط کارگزاری بانکی و بهبود و تسهیل روابط با دیگر کشورهاست؛ برهمین اساس بانک‌های خاورمیانه و سینا در مونیخ آلمان شعبه افتتاح می‌کنند.»

 کمیجانی به روابط تاریخی دو کشور ایران و آلمان پیش از تحریم‌های غرب علیه ایران اشاره کرد و گفت: «روابط تجاری ایران و آلمان پیش از تحریم‌ها به طور پیوسته در جریان بود و کشور آلمان از نظر سیاسی و اقتصادی همواره به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکای تجاری ایران مطرح بوده است. متأسفانه تحریم‌ها موجب محدودیت روابط دو کشور شده بود اما با فراهم شدن بسترها و زمینه‌های تجاری امیدواریم سطح روابط به پیش از تحریم‌ها بازگردد.»

 وی گسترش روابط بانکی را پیش‌شرط تسهیل روابط تجاری دانست و افزود: «امیدواریم با همکاری بانک مرکزی دو کشور، حجم فعالیت‌های اقتصادی و تجاری دو کشور به دوران پیش از تحریم‌ها بازگردد. بر این اساس پیشنهاد می شود کمیته‌های کارشناسی مشترک، فرصت‌های تجاری و اقتصادی دو کشور را ارزیابی کنند.»

ایران و کشورهای گروه 1+5 شامل امریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه، چین و آلمان تیر 94 در وینِ اتریش به توافق رسیدند و با اجرایی شدن برجام در 27 دی 94 تحریم‌های ضدایرانی لغو شد.

در این دیدار ایلزه آیگنر ضمن تبریک دستاوردهای اقتصادی ایران، روابط دو کشور را مثبت و رو به پیشرفت ارزیابی کرد و گفت: «خوشبختانه امروزه شاهد پیشرفت در روابط تجاری،‌ اقتصادی و بانکی با ایران هستیم. در حال حاضر اتحادیۀ اقتصاد بایرن (باواریا) دفتری را در تهران افتتاح کرده است که این امر به گسترش روابط و همکاری‌ها در ایران کمک می کند. همچنین علاوه بر تمایل شرکت‌های بزرگی چون زیمنس به گسترش فعالیت در ایران، شرکت‌های کوچک و متوسط در حوزه ماشین سازی و ماشین آلات صنعتی نیز علاقمند به فعالیت در ایران هستند.»

 آیگنر هدف از این سفر را «تسهیل در برقراری روابط کارگزاری» عنوان کرد و گفت: «در حال حاضر موضوع عمدۀ تجارت بین دو کشور ناشی از مبادلات بانکی است و امیدواریم مشکلاتی که موجب پرهزینه شدن و نیز پیچیدگی روابط بانکی می‌شود، از میان برود.»

 وی ادامه داد: «امیدواریم بانک مرکزی ایران با نهاد ناظر بانکی آلمان همکاری لازم را برای افتتاح شعبه و گسترش همکاری‌های بانکی به عمل آورد و با  تسریع در روند همکاری‌ها به هدف مشترکمان که همان استحکام بخشی و گسترش همکاری‌های بانکی است نزدیک شویم.»

ایلزه آیگنر 13 شهریور در رأس هیأتی پنجاه نفره از تجار و فعالان حوزۀ بانکی ایالت بایرنِ آلمان به ایران سفر کرده است.