به گزارش ایران پرس به نقل از پایگاه مصری المصریون، پایگاه دویچه وله درگزارشی نوشت 5 درصد از مردم جهان عرب، دچار افسردگی بالینی هستند و آثار ونشانه های این بیماری به طور هولناکی درمیان شهروندان جهان عرب ظاهر شده است.
براساس این گزارش، درمیان کشورهای عربی، مصر و مغرب بیشترین آمار افسردگی را دارند.
طبق گزارش های سازمان جهانی بهداشت، تحولات و ناآرامی ها و اعتصاب های سیاسی و اقتصادی در اکثر کشورهای منطقه در سال های اخیر، موجب شیوع افسردگی در میان مردم درجهان عرب شده است.
طبق این گزارش، سازمان جهانی بهداشت، امسال موضوع افسردگی را با عنوان «بیایید از افسردگی سخن بگوییم» برای روز جهانی بهداشت درسال 2017 انتخاب کرد.
دراین گزارش آمده است که میانگین ابتلا به افسردگی از سال 2005 به میزان 18 درصد افزایش یافته است.
سازمان جهانی بهداشت درباره احتمال شیوع هرچه بیشتر بیماری افسردگی و درنتیجه ابتلا به بیماری های خطرناک مانند اعتیاد، خودکشی و بیماری های قلبی که از مهم ترین علل مرگ در دنیار به شمار می روند، هشدار داد.
پایگاه دویچه وله درگزارش خود اعلام کرد درسراسر جهان، 300 میلیون نفر به افسردگی مبتلا هستند، این درحالیست که حدود 5 درصد از مردم عرب افسردگی بالینی دارند، درحالیکه این نسبت درکل جهان، 4/4 درصد است.
دراین گزارش از مصر و مغرب به عنوان افسرده ترین کشورهای منطقه نام برده شده است درحالیکه، سوریه با توجه به تعداد جمعیت آن، افسرده ترین کشور جهان به شمار می رود.
این پایگاه ، علت افزایش بیماری های روانی میان عرب ها را ناشی از وخامت اوضاع سیاسی و اعتراض ها دراین کشورها دانست و نوشت که اکثر جوانان عرب، دوستان و نزدیکان خود را می بینند که مقابل چشمانشان جان می دهند، افزون براینکه آثار و نشانه های خشونت به ویژه کشتار کودکان در سوریه دررسانه های مختلف به وضوح مشهود است.
سازمان جهانی بهداشت با اعلام اینکه افسردگی، بیماری است که بر همه انسان ها با هر سن و سالی و در همه کشورهای جهان تاثیر می گذارد، افزود این مساله موجب می شود که مبتلایان به این بیماری، حتی از انجام فعالیت های روزمره خود باز مانند، درنتیجه باید به پیشگیری از این بیماری و درمان آن پرداخت زیرا فهم افسردگی به شیوه بهتر وچگونگی پیشگیری از آن ، به شکل عمده در کاهش علل ابتلا به آن کمک می کند.
دراین گزارش ، همچنین ازآمریکا به عنوان یکی از افسرده ترین کشورها یاد شده و آمده است بحرانی که این کشور از سال 2008 با آن مواجه بوده و وخامت وضعیت اقتصادی و بیکاری، موجب افسردگی بسیاری از مردم و ایجاد اختلالات روانی درآن ها شده است.127/111