ایران پرس- آمریکا از زمان روی کار آمدن یک دولت چپگرا در ونزوئلا همواره به دنبال تضعیف و سرنگونی این دولت و روسای جمهور قبلی و کنونی ونزوئلا بوده و نه فقط از اپوزیسیون این کشور حمایت می کند ،بلکه متحدان خود را در آمریکای لاتین علیه نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا بسیج کرده و خواهان کناره گیری یا سرنگونی وی است.

مخالفان دولت ونزوئلا نیز که از دوره زمامداری هوگو چاوز رئیس جمهور فقید ونزوئلا تلاش برای سرنگونی وی و دولت ونزوئلا را آغاز کرده بودند، این رویه را کماکان در دوره زمامداری مادورو که در انتخابات ریاست جمهوری در مه 2018 بار دیگر به قدرت رسید، ادامه داده اند.

مادورو 55 ساله، 10 ژانویه 2019 دومین دوره شش ساله خود را آغاز خواهد کرد.

در این راستا چندی قبل در جریان یک رژه نظامی تلاش ناکامی برای ترور مادورو صورت گرفت. تلاش های مخالفان با حمایت آشکار آمریکا و دولتهای غربگرای آمریکای لاتین و نیز سازمان کشورهای آمریکایی همراه شده است.

این مساله اعتراض شدید مقام های ارشد ونزوئلا را برانگیخته است. در این راستا نیکلاس مادورو از آن چه توطئه‌ای برای ترور خود تحت هدایت کاخ سفید و با مشارکت دولت‌های راستگرای کلمبیا و برزیل خواند، پرده برداشت.

رئیس جمهور ونزوئلا ،«جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا را به مدیریت طرحی برای ایجاد هرج و مرج در ونزوئلا با هدف سرنگون کردن دولت سوسیالیست این کشور متهم و تاکید کرد که بولتون ماموریت‌هایی برای اقدام های تحریک‌آمیز نظامی در مرز تعریف می کند.

مادورو تاکید کرد: «توطئه ای را که از کاخ سفید هدایت می شود تا دموکراسی ونزوئلا را مختل کند، من را ترور کند و یک دولت دیکتاتوری در ونزوئلا برقرار کند، محکوم می‌کنم».

به گفته وی، نیروهای برانداز در آمریکا و کلمبیا آموزش می‌بینند تا این توطئه را اجرا کنند.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و «ایوان دوکه مارکوئز» Iván Duque Márquez همتای کلمبیایی وی همواره انتقادهای شدیدی علیه دولت چپگرای مادورو مطرح کرده اند، به نحوی که ترامپ در اکتبر 2018 حتی از احتمال اقدام نظامی علیه  ونزوئلا خبر داد.

رئیس جمهوری ونزوئلا، قبلاً نیز آمریکا و اپوزیسیون راستگرای  وابسته به واشنگتن را عامل ناآرامی و بی ثباتی در این کشور آمریکای لاتین اعلام کرده است.

سیاست آمریکا در قبال ونزوئلا دارای دو بعد داخلی و خارجی است . در بعد داخلی این سیاست مبتنی بر حمایت از اقدام های آشکار و نهان اپوزیسیون برای سرنگونی دولت چپگرای ونزوئلا است.

در این چارچوب آمریکا و نیز سازمان کشورهای آمریکایی از مواضع و اقدام های مخالفان در ونزوئلا پشتیبانی کرده اند.

در بعد خارجی نیز واشنگتن کماکان تحریمهای خود علیه ونزوئلا را با هدف تضعیف دولت ونزوئلا و افزایش نارضایتی مردم این کشور ادامه می دهد.

از دیدگاه واشنگتن، اقدام های هماهنگ اپوزیسیون در داخل و تحریمهای خارجی می تواند در نهایت منجر به سرنگونی مادورو شود.

واشنگتن به هیچ وجه از ادامه موجودیت یک دولت چپگرا در کشور نفت خیز ونزوئلا خشنود نبوده و آن را مغایر اهداف منطقه ای خود در آمریکای لاتین تلقی می کند.

با توجه به شواهد موجود می توان گفت که ترامپ حداکثر تلاش خود را برای تضعیف و در نهایت براندازی نیکولاس مادورو انجام می دهد.

با این حال دولت ونزوئلا نیز رویکرد مقابله فعال با اقدام های آمریکا و عوامل وابسته به آن را در پیش گرفته و مصمم به مقابله جدی با توطئه های آمریکا است.

در این راستا مادور روابطی مستحکم با روسیه برقرار کرده و پس از دیدار اخیر وی از مسکو و مذاکره با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، مسکو در اقدامی نمادین به نشانه حمایت از دولت چپگرای ونزوئلا، بمب افکن های راهبردی و جنگنده های مدرن به کاراکاس اعزام کرده است.

نویسنده:سيدرضا مير طاهر

141/112

بیشتر بخوانید:

تلاش آمریکا برای سقوط دولت ونزوئلا

حمایت پوتین از مادورو؛ برهه ای جدید در روابط روسیه و ونزوئلا / تحلیل