«نصرت غنی» معاون پیشین وزیر حمل و نقل بریتانیا روز یکشنبه در مصاحبه با روزنامه «ساندی تایمز» گفت: "به خاطر مسلمان بودن از این مقام کنار گذاشته شده است."
این مقام حزب محافظه کار اظهار داشت: "در آن زمان یکی از اعضای ارشد این حزب در پارلمان به او گفته بود «مسلمان بودن» وی «موجب احساس ناراحتی در همکاران» او شده بود." غنی افزود: "اوایل سال 2020 و پیش از تغییرات گسترده در دولت «بوریس جانسون» نخست وزیر بریتانیا، به من گفته شد این نگرانی وجود دارد که به حزب وفادار نبودهام، زیرا به حد کافی از حزب در برابر اتهام اسلام هراسی دفاع نکردهام."
نصرت غنی در فوریه 2020 از کابینه بریتانیا کنار گذاشته شد. وی از سال 2015 عضو محافظه کار مجلس عوام بوده و اصالت او به منطقه جامو و کشمیر تحت کنترل هند بازمی گردد.
موضوع اسلام هراسی در حزب محافظه کار بریتانیا در سال 2019 زمانی در رسانه ها مورد توجه قرار گرفت که مشخص شد 25 مشاور این حزب، سابقه به اشتراک گذاشتن مطالب نژاد پرستانه و اسلام ستیزانه در رسانههای اجتماعی داشته اند.
این مساله در همان زمان واکنش نهادهای اسلامی در بریتانیا را موجب شده و «شورای مسلمانان بریتانیا» به طور رسمی انجام تحقیق درباره اسلام هراسی در حزب حاکم محافظه کار بریتانیا را خواستار شد. به گفته این شورا، موارد متعدد اسلام هراسی در حزب محافظه کار از جمله اقدام اسلام هراسانه «باب بلکمن» نماینده این حزب در مجلس عوام بریتانیا، دیده شده که باید به آن ها واکنش نشان داده شود.
باب بلکمن نماینده حزب محافظه کار مدت هاست به صورت مداوم به اسلام هراسی مشغول است و البته وی تنها نماینده مخالف اسلام در حزب محافظه کار نیست. شمار قابل توجهی از نامزدها و نمایندگان این حزب، به ترویج گسترده اسلام هراسی مشغول هستند.
شورای مسلمانان بریتانیا در نامه خود خطاب به رئیس حزب محافظه کار تاکید کرد که بی توجهی مقامات این حزب به موضوع اسلام هراسی، این پیام را در بر دارد که اسلام هراسی در این حزب امری پذیرفته شده است.
اسلام هراسی یک پدیده رایج و آشکار در دولت بریتانیا
به رغم ادعاهای دولت محافظه کار بریتانیا، در حزب حاکم این کشور، اسلام هراسی تبدیل به یک پدیده رایج شده است. طبیعتا این رویکرد از حزب محافظه کار به دولت بریتانیا منتقل شده و باعث اتخاذ مواضع منفی و اقدامات علیه مسلمانان می شود.
«سلمان سید» استاد دانشگاه لیدز می گوید: "اسلام هراسی در بریتانیا رو به افزایش است و علت اصلی این پدیده، تلاش مسلمانان برای ابراز وجود و نشان دادن هویت اسلامی شان است."
تحقیقات «کمیسیون حقوق بشر اسلامی» نشان می دهد هشتاد درصد از مسلمانان در بریتانیا می گویند قربانی اسلام هراسی شده اند. آمار رسمی مرکز ملی نیروی کار بریتانیا نیز حاکی از آن است که مسلمانان بریتانیا اقلیتی هستند که از بیشترین تبعیض شغلی در این کشور رنج می برند.
طبق آمارها، شانس شغل یابی برای مردان مسلمان بریتانیا 76 درصد از بقیه مردان بریتانیا کمتر است، همچنین زنان مسلمان بریتانیایی 65 درصد درمقایسه با دیگر زنان بریتانیایی، شانس کمتری برای اشتغال دارند.
به طور کلی اسلام ستیزی دربریتانیا با پرونده سازی علیه مسلمانان، اهانت به مقدسات اسلامی، تبلیغات منفی گسترده علیه اسلام و مسلمانان وهم چنین، اعمال انواع تبعیضها نسبت به آنها در جریان است. اکنون با افشاگری «نصرت غنی» معاون پیشین وزیر حمل و نقل بریتانیا درباره دلیل برکناریش، مشخص شده است که تبعیض علیه مسلمانان حتی در سطوح بالای حکومت این کشور نیز اعمال می شود.
نویسنده: سيدرضا ميرطاهر
117