سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در ژنو با انتقاد شدید از تصویب قطعنامه‌ ضد ایرانی در شورای حقوق بشر سازمان ملل، آن را اقدامی تبعیض‌آمیز و تضعیف‌کننده اعتبار این شورا دانست.

چرا مهم است:

اقدام شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد علیه جمهوری اسلامی ایران از مصادیق استانداردهای دوگانه حقوق بشری در نظام جهانی است. 

زمینه خبر:

 

شورای حقوق‌بشر سازمان ملل در پایان پنجاه و هشتمین نشست سالانه خود در ژنو با صدور قطعنامه‌ای ضمن محکومیت نقض حقوق‌بشر در ایران، ماموریت گزارشگر ویژه و هیئت حقیقت‌یاب مستقل برای نقض حقوق بشر در ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرد. علی بحرینی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در ژنو با انتقاد شدید از سازوکارهای نظارتی تبعیض‌آمیز و ناموجه پیش‌بینی‌شده در این قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد که این اقدام، شورای حقوق بشر را در باتلاقی جدید از ناکارآمدی و اتلاف منابع فرو می‌برد و موجب کاهش اعتماد به عملکرد این نهاد می‌شود.

او چه می‌گوید:

علی بحرینی تأکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران هیچ تناسبی بین مفاد این قطعنامه و به‌ویژه سازوکارهای نظارتی جدید طراحی‌شده تحت عنوان FFM با وضعیت حقوق بشر خود نمی‌بیند و قویاً با این قطعنامه مخالف است.»

بحرینی با تأکید بر سابقه تمدنی ایران گفت: «ایران به‌عنوان کشوری با تاریخ و تمدن غنی، همواره به دستاوردهای خود برای بشریت افتخار می‌کند. کشور ما فراز و نشیب‌های متعددی را تجربه کرده و با چنین فشارهایی بیگانه نیست؛ لذا به بانیان این قطعنامه و بازیگران اصلی این نمایش خیمه‌شب‌بازی هشدار می‌دهیم که در قبال این همه ظلم در حق مردم ایران و بشریت، پاسخگو باشند.»

بحرینی همچنین از اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل خواست تا با این اقدام «فریبکارانه» مخالفت کنند و مانع از «سوءاستفاده سیاسی برخی کشورها از این شورا» شوند.

نگاه عمیق‌تر:

قطعنامه حقوق بشری شورای حقوق بشر علیه ایران در شرایطی است که شدیدترین موارد نقض حقوق بشر به‌صورت مستمر در فلسطین رخ می‌دهد و عاملان آن از بالاترین سطح مصونیت و بخشودگی از مجازات برخوردارند. 

/114

سیدرضی عمادی