ایران پرس- نیروی دریایی ایران در جایگاهی بلند مرتبه قرار دارد و در چارچوب الزامات دفاعی در عرصه دریاها گام‌های بلندی برداشته است.

در راستای این پیشرفت ها دو شناور زیر سطحی کلاس غدیر به ناوگان منطقه دوم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، ملحق شد.

این زیردریایی‌ها با پیچیده‌ترین فناوری‌های روز و با همت جوانان ایرانی در صنایع دفاعی ایران ساخته شده است.

امیردریادار«حسین خانزادی» فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه در مراسم به آب اندازی دو فروند زیر دریایی کلاس غدیر گفت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اقتدار و تجهیزات دفاعی آماده حفظ امنیت مرزهای دریایی ایران و امنیت آبراه‌های آزاد در منطقه است.

ساخت ناوشکن‌ها و زیردریایی‌ها توسط دانشمندان و مهندسان ایرانی حاکی از توانمندی‌های متخصصان  ایرانی است که  با وجود تحریم‌ها، توانسته اند گام های تحسین برانگیزی را در مسیر توسعه، پیشرفت و دستیابی به تکنولوژی‌های روز دنیا بردارند. صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران اکنون این توانایی را دارد که زیردریایی های پیشرفته را طراحی کند و به تولید انبوه برساند. 

متخصصان نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران، با ساخت زیرسطحی‌هایی همچون «فاتح»، «غدیر» و «بعثت» اکنون در مسیر پیشرفت قرار گرفته اند.

این زیردریایی ها از تکنولوژی بسیار پیشرفته ای برخوردارند که توان ساخت آن تنها دراختیار معدودی از کشورها نظیر روسیه، آمریکا، چین و آلمان است.

دستاوردهای جدید نیروی دریایی ارتش رونمایی شد

جمهوری اسلامی ایران حدود سه هزار کیلومتر مرز دریایی  دارد و برای حفظ امنیت دریایی این منطقه اهمیت زیادی قایل است. 

حفظ امنیت خلیج فارس ایجاب می کند توان ناوگان دریایی جمهوری اسلامی ایران هرچه بیشتر افزایش یابد. در این راستا طراحی و ساخت زیردریایی های سنگین نیز در دستور کار قرار گرفته است.

این زیردریایی ها علاوه بر افزایش توان حفظ امنیت آب های سرزمینی، امکان  حضور در مناطق راهبردی نظیر تنگه مالاگا و تنگه باب المندب و همچنین  حضور در دریاهای آزاد نزدیک و  دوردست با قابلیت حمل موشک هایی با مأموریت های متنوع  را فراهم می سازد.  

از سال 2007 تاکنون 56 ناوگروه به مأموریت آب های دوردست و حفط منافع جمهوری اسلامی در برابر دزدی های دریایی اعزام شده اند. 

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در این بازه زمانی حدود 250  عملیات مسلحانه دفع تعرض دزدان دریایی به شناورهای جمهوری اسلامی را انجام داده است و افزون بر دو هزار فروند کشتی تجاری و نفتکش توسط تیم های اسکورت عبور داده شده اند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب و فرمانده معظم کل قوا در بیاناتی در دیدار فرماندهان و مسئولان نیروی دریایی ارتش، به مناسبت هفتم آذر روز نیروی دریایی ارتش،  تصریح  کردند: نیروی دریایی در خط مقدم دفاع از کشور است و مناطق مهمی همچون مکران، دریای عمان و آبهای آزاد را فراروی خود دارد و حضور در آبهای آزاد همچون گذشته باید ادامه یابد.

با توجه به مأموریت های واگذار شده به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، به یک نیروی دریایی راهبردی نیاز است، که قادر باشد عملیات دفاع در دریا را با اقتدار کامل به مرحله اجرا درآورد.

حسین مینایی، پژوهشگر در حوزه مطالعات دفاعی در مقاله ای می نویسد؛ «ﻧﯿﺮوی درﯾﺎﯾﯽ راهبردی، ﻧﯿﺮوی ﺧﻮدﮐﻔﺎﯾﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺧﻮد را در ﺑﺮاﺑﺮ ﺗﻬﺪﯾﺪات ﺳﻄﺤﯽ، زﯾﺮﺳﻄﺤﯽ و هواﯾﯽ ﻣﺤﺎﻓﻈﺖ ﻣﯽﮐﻨﺪ و ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ ﺗﺪاوم عملیات دریایی در ﻣﺴﺎﻓﺖﻫﺎی دور را دارد. »

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با این رویکرد جایگاه و نقش خود را به سطح نیرویی راهبردی ارتقا داده است. 113/110

نویسنده: جمشید امین زاده 

بیشتر بخوانید:  

الحاق دو شناور زیرسطحی به ناوگان نیروی دریایی ارتش 

تصاویر: تمرین مشترک هوایی ارتش و سپاه در آب‌های خلیج فارس

 

 

 

الحاق دو شناور زیرسطحی به ناوگان نیروی دریایی ارتش
الحاق دو شناور زیرسطحی به ناوگان نیروی دریایی ارتش