تحلیل:
ارسال ناو هواپیمابر آمریکا به منطقه

ایران پرس: آمریکا به دنبال حمله بی سابقه گروههای جهادی فلسطین به مناطق اطراف نوار غزه که ضعف و انفعال رژیم صهیونیستی را به نمایش گذاشت اقداماتی تحریک آمیزی را در راستای به اصطلاح حمایت از تل اویو و تقویت روحیه صهیونیستها برنامه ریزی کرده و به اجرا در آورده است.

گروههای مقاومت فلسطینی مستقر در نوار غزه یعنی جنبش حماس به همراه دیگر جنبش های فلسطینی به ویژه جنبش جهاد اسلامی فلسطین روز شنبه 15 مهر - 7 اکتبر 2023 عملیات طوفان الاقصی را علیه رژیم صهیونیستی آغاز کردند که موجب انفعال کامل این رژیم شده و شوک بزرگی را به صهیونیست ها وارد کرد.

آمریکا قصد دارد ناوهای نیروی دریایی و هواپیماهای نظامی خود را به عنوان حمایت از تل‌آویو به فلسطین اشغالی نزدیک‌تر کند.

«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا روز یکشنبه گفت: "دستور حرکت ناو هواپیمابر «جرالد فورد» به شرق مدیترانه را دادم تا تلاش‌های بازدارندگی منطقه‌ای را تقویت کنم."

یک مقام آمریکایی نیز اعلام کرد: "ایالات متحده در حال استقرار حدود 20 تا 25 جنگنده اف 15 و اف 35 در غرب آسیا به عنوان بخشی از یک طرح برای تقویت موقعیت نیروهای خود در این منطقه است که به خلیج فارس اعزام خواهند شد."

این مقام آمریکایی در ادامه مدعی شد: "هدف از استقرار این جت‌های جنگنده اضافی، تقویت بازدارندگی در برابر ایران یا گسترش جنگ در خارج از مرزهای اسرائیل است."

اقدامات واشنگتن آشکارا در راستای تقویت روحیه رژیم صهیونیستی و نیز ارعاب حامیان فلسطینی ها در منطقه صورت گرفته است. با این حال مقاومت فلسطین نه تنها مرعوب این گونه تحرکات نشده بلکه به واشنگتن درباره هر گونه ماجراجویی هشدار داده است.

در این راستا، سخنگوی حماس گفت: "آمریکا متوجه پیامدهای اعزام ناو هواپیمابر خود نزدیک اسرائیل باشد."

سخنگوی حماس تاکید کرد: "اعلام آمریکا مبنی بر استقرار ناو هواپیمابر در منطقه برای حمایت از اسرائیل، مشارکت واقعی در تجاوز به مردم ماست."

واشنگتن به رغم اختلافات تاکتیکی بین «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی اما به عنوان حامی اصلی و بی قید وشرط اسرائیل همواره از اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی ها از جمله کشتار آنها به بهانه دفاع از خود و نیز غصب اراضی و اخراج فلسطینیان حمایت کرده و بیشترین کمک های اقتصادی و نظامی در بین کشورهای غربی را به تل آویو ارائه می دهد.

در این راستا، پس از عملیات طوفان الاقصی، دولت بایدن اعلام کرد: "به سرعت برای ارتش رژیم صهیونیستی  تجهیزات نظامی و مهمات اضافی ارسال خواهد کرد."

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نیز پیش از این، ضمن اشاره به تعهد بایدن به حفظ امنیت رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: "ما اطمینان حاصل خواهیم کرد که اسرائیل به ابزار مورد نیاز برای دفاع از خودش دست پیدا کند."

روابط استراتژیک آمریکا و اسرائیل همواره مورد حمایت روسای جمهور آمریکا بوده است. به ویژه تقویت فزاینده نظامی رژیم صهیونیستی و حمایت همه جانبه از آن در زمینه سرکوب و کشتار فلسطینی ها به بهانه دفاع از خود در راس سیاست های واشنگتن در قبال اسرائیل قرار دارد.

شکست آمریکا در نقشه عادی سازی روابط عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی

نکته مهم اینکه دولت بایدن با توجه به تلاش های گسترده برای عادی سازی روابط عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی امید زیادی برای تحقق سریع این امر داشت که البته اکنون با عملیات طوفان الاقصی این تلاش ها بر باد رفته است.

 روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت: "حملات حماس به تل‌آویو، امید جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا را برای مذاکره و ایجاد همسویی بیشتر در منطقه خاورمیانه از طریق عادی‌سازی روابط بین عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی بر باد داد."

واشنگتن که تاکنون توانسته بود در مذاکرات عادی سازی روابط بین ریاض و تل آویو، مساله فلسطین به ویژه راه کار دو کشوری را عملا کنار بگذارد، اما اکنون با عقب نشینی آشکار، موضع دیگری اتخاذ کرده است.

در این راستا، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه در سخنانی گفت: "بهترین راه برای حل مشکل میان رژیم صهیونیستی و فلسطینیان، راه حل دو دولت است."

به رغم این موضع گیری ها، اما مقاومت فلسطین با عملیات بی سابقه اخیر خود نشان داد که راه کارهای به اصطلاح صلح آمیز در قبال اسرائیل بی نتیجه بوده و احقاق حقوق فلسطینی ها فقط از طریق قدرت و تحمیل خواسته ها به رژیم صهیونیستی میسر خواهد شد.

نویسنده: سيدرضا ميرطاهر 

117