نیکلاس مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا در یک برنامه تلویزیونی مخالفت صریح خود را با هرگونه رویارویی نظامی با آمریکا اعلام و بر پایبندی کشورش به دیپلماسی تأکید کرد. این اظهارات در پی اعزام بزرگ‌ترین ناو هواپیمابر آمریکا، «جرالد آر. فورد»، و پنج هزار نیروی نظامی به دریای کارائیب در بحبوحه‌ تهدیدهای نظامی واشنگتن مطرح شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس؛  مادورو گفت: گفتگو، تماس، صلح ، بله اما جنگ هرگز. او از آمادگی ونزوئلا برای گفتگو با هر کشوری خبر داد اما همزمان درباره هرگونه تجاوز خارجی هشدار داد.

این در حالی است که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا احتمال استقرار نیروهای آمریکایی در خاک ونزوئلا را منتفی ندانسته است.

پنتاگون علاوه بر استقرار ناو «جرالد آر. فورد»، پیشتر ناوها و هواپیماهای جنگی دیگری را نیز به منطقه فرستاده بود. تمرکز کنونی دولت ترامپ بر بمباران قایق‌های حامل مواد مخدر از سواحل ونزوئلا متمرکز است؛ حملاتی که گروه‌های حقوق بشری آن را «کشتار فراقضایی غیرنظامیان» دانسته و محکوم کرده‌اند. 

این در حالی است که پیت هگست وزیر جنگ آمریکا پیشتراعلام کرده بود ارتش این کشور برای عملیات در ونزوئلا از جمله تغییر رژیم آماده است.

 

بیتا حاجی خانی