رژیم صهیونیستی عصر روز یکم آوریل 2024 در اقدامی جنایتکارانه به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق، پایتخت سوریه حمله کرد که منجر به شهادت هفت تن از مستشاران ارشد نظامی ایران شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرماندهی معظم کل قوا این اقدام تلآویو را حمله به خاک جمهوری اسلامی ایران عنوان و تأکید کردند رژیم صهیونیستی "تنبیه" خواهد شد.
جمهوری اسلامی ایران در 45 سال گذشته بارها و بارها مورد حمله مستقیم و غیرمستقیم قرار گرفت، اما در مقابل این حملات «صبر راهبردی» به خرج داد و به دلیل تعهد به امنیت منطقه، از ورود به هرگونه جنگی خودداری کرد.
آنچه شب گذشته جمهوری اسلامی ایران انجام داد، اقدام "تنبیهی" ضد اسرائیل و مصداق واقعی "دفاع مشروع" مندرج در ماده 51 منشور ملل متحد بود.امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل شنبه شب به وقت محلی در نامه به آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل و نیز خانم «ونسا فریزر» سفیر و نماینده دائم مالت که کشورش ریاست دورهای شورای امنیت در ماه جاری میلادی (آوریل) را بر عهده دارد، تأکید کرد: "اقدام نظامی در اجرای حق ذاتی جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از خود که ذیل ماده 51 منشور سازمان ملل متحد به صراحت آمده، و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی این رژیم در 1 آوریل 2024 که در تناقض کامل با ماده ۲ بند ۴ منشور بود، اتخاذ شده است.
"رژیم صهیونیستی با حمایت و همراهی امریکا، نسلکشی در غزه را دفاع مشروع خواند چرا که روز 7 اکتبر با عملیات طوفان الاقصی مواجه شد. ادعای دفاع مشروع در قبال نسلکشی در غزه، ادعایی نادرست و توجیهی برای این جنایت بی سابقه علیه مردم غزه است زیرا مردم فلسطین به خصوص در باریکه غزه بیش از 7 دهه است که با خشونت سیستماتیک رژیم صهیونیستی مواجه هستند و طوفان الاقصی مصداق دفاع مشروع در مقابل این خشونت سازمان یافته بود.
اقدام نظامی شب گذشته جمهوری اسلامی ایران نیز دفاع مشروع در مقابل حمله رژیم صهیونیستی به سفارت ایران در دمشق بود.نکته دوم اینکه؛ اقدام قاطع جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی در پی نبود اراده در شورای امنیت سازمان ملل یا ناتوانی این شورا در محکومیت اقدام مسلحانه رژیم صهیونیستی علیه اماکن دیپلماتیک ایران در سوریه، انجام شد. انفعال شورای امنیت و حتی حمایت برخی اعضای این شورا به خصوص ایالات متحده آمریکا، سبب شد جمهوری اسلامی ایران در دفاع از خود، اقدام نظامی علیه فلسطین اشغالی انجام دهد.
امیرسعید ایروانی در این زمینه نیز تصریح کرد: "متأسفانه، شورای امنیت سازمان ملل متحد در انجام وظایف خود در حفظ صلح و امنیت بینالمللی کوتاهی نموده و به رژیم اسرائیل اجازه داده تا خطوط قرمز و اصول اساسی حقوق بینالملل را زیر پا بگذارد. چنین تخلفاتی موجب تشدید تنشها در منطقه شده و صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی را به خطر انداخته است."نکته سوم اینکه؛ جمهوری اسلامی ایران در اقدام نظامی علیه رژیم صهیونیستی هیچ مکان یا شخص غیر نظامی را مورد هدف قرار نداد.
این در حالی است که رژیم صهیونیستی از بک سو سفارت ایران را که از اماکن دیپلماتیک و دارای مصونیت است مورد هدف قرار داد و از سوی دیگر حدود ۷ ماه است که شدیدترین جنایتها را علیه غیرنظامیان در غزه مرتکب می شود.
نکته پایانی اینکه؛ اقدام نظامی جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی تنها نخستین گام در حمایت از تمامیت ارضی ایران بود و در صورت واکنش این رژیم به اقدام نظامی ایران، اقدام گستردهتر و شدیدتری علیه فلسطین اشغالی انجام خواهد شد.
نویسنده: سید رضی عمادی
112