« محمد محسن» در مقاله ای در روزنامه العربی الجدید در این باره می نویسد، محاصره کرانه باختری رود اردن و به ویژه محاصره کامل بیت المقدس سبب شده است تا صدها هزار نفر از کارگران، کارمندان، دانش آموزان و دانشجویان و همچنین بازرگانان فلسطینی در تردد خود دچار محدودیت شوند.
اقدامات اشغالگران رژیم صهیونیستی به بهانه اعیاد یهودیان سبب شده است تا فلسطینیان در اراضی اشغالی در زندانی بزرگ محبوس باشند.
نظامیان رژیم صهیونیستی از بامداد روز پنج شنبه محاصره گسترده اراضی فلسطینی را به مدت 11 روز متوالی آغاز کرده اند و بر این اساس، همه ورودی های بیت المقدس را مسدود و این شهر را از دیگر بخش های کرانه باختری رود اردن جدا کرده اند.
این نخستین باری است که مناطق فلسطینی به بهانه اعیاد یهودی برای چندین روز متوالی تحت محاصره قرار گرفته است در حالی که پیش از این و در اعیاد گذشته یهودی، ایست های بازرسی به مدت دو روز حرکت شهروندان فلسطینی را متوقف و سپس فلسطینیان اجازه تردد پیدا می کردند و بار دیگر به مدت دو روز این ترددها متوقف می شد و این روند تا زمان پایان دوره اعیاد یهودی ادامه داشته است.
فلسطینیان ساکن بیت المقدس همواره احساس می کنند که رژیم اشغالگر صهیونیستی آنها را وادار کرده است، تا بهای جشن ها و مناسبات یهودیان را بپردازند بدون آن که به مشکلات و موانعی که این مراسم ها در مسیر تردد فلسطینیان و دسترسی آنها به ادارات، مدارس و حتی بیمارستان ها ایجاد می کند، اهمیت دهد.
همچنین این اعیاد سبب می شود، تا به سبب تعطیلی ادارات مختلف اسرائیلی، فلسطینیانی که برای کارهای اقامت و دیگر برنامه های خود می بایست به ادارات و نهادهایی مانند وزارت امور داخلی، سازمان تامین اجتماعی و شهرداری قدس رجوع کنند، قادر به انجام این امور نباشند.
فلسطین در بدترین شرایط اقدامات سرکوبگرانه صهیونیست
«حاتم عبد القادر» مسوول پرونده قدس در این باره اظهار داشت، رژیم اشغالگر صهیونیستی تنها رژیم جهان است که به خاطر فراهم کردن آرامش صهیونیست های شهرک نشین خود در اعیاد و مناسبت های مختلف، میلیون ها تن از شهروندان فلسطینی را تحت محاصره قرار می دهد بدون آن که به اثرات این محاصره توجه کند؛ این در شرایطی است که این فلسطینیان فشارها و مشکلات دیگری مانند سرکوب، تخریب خانه ها، فشارهای مالیاتی، محدودیت رفت و آمد و دسترسی به مراکز دینی خود را نیز تحمل می کنند.
شیخ «عکرمه صبری» رییس هیات عالی اسلامی قدس نیز در این باره گفت، تاریخ فلسطین در بدترین شرایط خود نیز شاهد چنین اقدامات سرکوبگرانه ای نبوده است.
یهودیان به مناسبت های مختلف طبق میل خود جشن هایی را برگزار می کنند درحالی که ملتی را تحت فشار قرار می دهند.
صبری تصریح کرد، فلسطینیان باید بهای اعیاد یهودی را پرداخته و از حضور در مساجد و مراکز عبادی محروم شوند و حتی دانش آموزان و دانشجویان فلسطینی نیز نتوانند به مراکز آموزشی بروند.
رییس هیات عالی اسلامی قدس خاطرنشان کرد، رژیم اشغالگر قدس به بهانه حفظ امنیت شهرک نشینان صهیونیست خود، مرتکب هر نوع اقدام سرکوبگرانه و ظالمانه ای می شود.
کارمندان فلسطینی زمان اعیاد یهودیان اجازه ورود به قدس را ندارند
دهها تن از کارگران و کارمندان فلسطینی و حتی خبرنگاران و کارکنان روزنامه محلی «القدس» با وجود در اختیار داشتن مجوز تردد، اجازه عبور از پست نظامی قلندیا در ورودی شمالی قدس اشغالی را نیافته اند.
به گفته یکی از کارکنان روزنامه القدس، نظامیان صهیونیست با ممانعت از عبور وی از پست بازرسی قلندیا، از او خواسته اند تا پایان اعیاد یهودی، وارد قدس اشغالی نشود؛ این در حالی است که این خبرنگار فلسطینی در سال های گذشته به خاطر داشتن مدارک فعالیت در یک سازمان تبلیغاتی، از این پست بازرسی عبور می کرده است.
اقدامات رژیم صهیونیستی همچنین خشم دانشجویان و تاجران فلسطینی را که قصد ورود به بیت المقدس را داشته اند، برانگیخته است.
رژیم اشغالگر قدس در توجیه اقدامات بی سابقه خود که با موافقت ارتش و پلیس این رژیم انجام می شود، مدعی شده است، هدف از محاصره کامل بیت المقدس برای مدت طولانی و نیز محاصره کرانه باختری رود اردن جلوگیری از تماس فلسطینیان و شهرک نشینان صهیونیست با یکدیگر هم زمان با اعیاد یهودی است تا صهیونیست ها هنگام برگزاری جشن ها و مراسم ها، احساس امنیت داشته باشند؛ به ویژه آن که چندی پیش در ورودی شهرک صهیونیست نشین «هارادار» در شمال غرب قدس، شاهد اجرای عملیاتی شهادت طلبانه بوده ایم.
اما حقیقت چیز دیگری است؛ شمار زیادی از شهرک نشینان صهیونیست با ورود به بخش قدیمی بیت المقدس، تا محل دیوار براق، اقدام به برگزاری راهپیمایی های تحریک آمیز کرده و سپس با برپایی حلقه های رقصِ دیوانه وار، به سمت پست های بازرسی بازمی گردند و حتی هنگام عبور از این پست ها، با نظامیان صهیونیست درگیر می شوند.
گاهی این درگیری ها به زد و خورد میان شهرک نشینان صهیونیست با نظامیان اسرائیلی منجر شده است.
در این شرایط «یهودا گلیلک» خاخام صهیونیست از «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسرائیل خواسته است تا به حدود پنجاه نفر از اعضای کنست و وزیران اسرائیلی اجازه دهد تا در روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته آینده راهی مسجد الاقصی شوند.
نگرانی سازمانهای دینی بیت المقدس از حمله به مسجدالاقصی در اعیاد یهودی
هیات ها و سازمان دینی بیت المقدس از حملات گسترده و حضور شمار زیادی از شهرک نشینان صهیونیست به مسجد الاقصی به بهانه مشارکت در اعیاد یهودی، ابراز نگرانی می کنند.
این سازمان ها طی دو روز گذشته با انتشار بیانیه ای از همه مسلمانان خواسته اند تا برای حفظ قداست مسجد الاقصی و دفاع از آن در برابر هر نوع اهانت، در این مکان مقدس حضور یابند.
از سوی دیگر «عزام الخطیب» رییس اداره اوقاف قدس با محکوم کردن تصمیم دادگاه عالی اسرائیل مبنی بر اقدام پلیس این رژیم برای جلوگیری از بازی کودکان فلسطینی ساکن شهر اشغالی قدس در محوطه مسجد الاقصی و تفریح در این مکان، تصریح کرد، اداره اوقاف بیت المقدس، رژیم صهیونیستی و تصمیم های این رژیم درباره مسجد الاقصی را به رسمیت نمی شناسد.
133/112
بیشتر بخوانید:
تلاش رژیم صهیونیستی برای یهودیسازی قدس و مسجدالاقصی
طرح «قدس بزرگ» به پارلمان رژیم صهیونیستی رفت
سیطره جویی های رژیم صهیونیستی در قدس در سایه سکوت جامعه جهانی/ تحلیل