پایگاه خبری العرب روز جمعه در گزارشی نوشت: کسانی که درپی اجرای عملیات ادلب هستند، مساله اجرا یا اجرایی نشدن این عملیات را بررسی نمیکنند، بلکه روسیه، ترکیه و سوریه آشکارا به بررسی مساله تضمین حفظ جان مردم عادی میپردازند.
گروه تروریستی جبهه النصره ناگهان متوجه شده که ترکیه در لحظات آخر دست از این گروه شسته است. پُرواضح است که توافقات ترکیه و روسیه شامل پیوستن نیروهای ترکیهای به عملیات متلاشی کردن جبههالنصره در ازای تعامل مسکو و دمشق با «مخالفان میانهرو» میشود.
شواهد و قرائن فراوان نشان میدهد عملیات ادلب نزدیک است و مذاکرات روسیه و ترکیه برای جدا کردن حساب جبههالنصره از حساب دیگر گروههای مخالف نظام دمشق و کاستن تلفات غیرنظامی (مردم عادی) همچنان ادامه دارد و این در حالیست که نظام سوریه خود را مصمم به اجرای عملیات نشان میدهد.
«ولید المعلم» وزیر خارجه سوریه اعلام کرد: «نیروهای دولتی عملیات ادلب را تا پایان اجرا خواهند کرد و هدف اصلی دمشق، جبهه النصره است.»
«المعلم» پس از گفت وگو با «سرگئی لاوروف» همتای روس خود در مسکو گفت: «سوریه در هیچ عملیاتی از سلاحهای شیمیایی استفاده نخواهد کرد و چنین سلاحهایی را در اختیار ندارد.»
المعلم افزود: «دمشق تلاش خواهد کرد که در عملیات ادلب جان هیچ غیرنظامی به خطر نیافتد.»
کارشناسان معتقدند که سخنان «ولید المعلم» بیانگر حصول توافق درباره اجرای عملیات ادلب، اهداف این عملیات و گروهِ هدف (جبهه النصره) است و زمان عملیات شاید با رزمایش روسیه در دریای مدیترانه همزمان باشد. هدف روسیه از برگزاری این رزمایش به احتمال قوی جلوگیری از مداخلۀ غرب در عملیات ادلب به بهانۀ استفادۀ ارتش سوریه از سلاحهای شیمیایی خواهد بود.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: ناوگان «آدمیرال ولادیمیر کورولو» از روز یکم تا هشتم سپتامبر آینده رزمایشی نظامی را در دریای مدیترانه با مشارکت بیش از 25 کشتی و 30 جنگنده برگزار خواهد کرد.
روسیه اعلام میکند، هدف اولیه از عملیات ادلب متلاشی کردن جبههالنصره و نَه گروههای شبه نظامی مخالفی است که در این استان پس از آزادسازی غوطهشرقی و درعا مستقر شدهاند.
«استفان دی میستورا» فرستاده سازمان ملل متحد به سوریه اعلام کرد: «تعداد زیادی نیروی مسلح خارجی در ادلب مستقرند که سازمان ملل 10 هزار نفر از آنها را تروریست میداند، زیرا وابسته به جبهه النصره و القاعده هستند.»
این در حالیست که مذاکرات بین طرفهای دخیل در بحران سوریه برای جلوگیری از آغاز عملیات ادلب همچنان ادامه دارد.
«رامی عبدالرحمن» رییس مرکز موسوم به دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد: «مذاکرات بین سرویس اطلاعاتی ترکیه، گروه تحریر الشام و دیگر گروههای مسلح هنوز ادامه دارد.»
«الیزابت تئومن» کارشناس انستیتوی مطالعات جنگ «استادی آف وار» میگوید: «رابطۀ ترکیه با گروه تحریرالشام پیچیده است و بهترین توصیف برای این رابطه عبارت «دشمنی همدستانه» است.»
«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه روز چهارشنبه در کنفرانس خبری مشترک با «عادل الجبیر» همتای سعودی خود گفت که حمله (عملیات ادلب) چه بسا نزدیک است.
لاوروف گفت: «باید حساب مخالفان میانهرو را از تروریستها جدا کرد و در همین حال مقدمات را برای اجرای عملیاتی ضد تروریستها و دور کردن سایۀ خطرات از سر غیرنظامیان فراهم کرد.»
استان ادلب پذیرای افراد مسلح و غیرنظامیانی است که در چند ماه گذشته از مناطق تحت تصرف گروههای مسلح مخالف، طبق توافقات حاصله، به شمال غرب سوریه منتقل شدند.
افراد مسلحی که نمیخواهند با دولت سوریه برای زمین گذاشتن سلاحهای خود به توافق برسند، جایی برای رفتن ندارند به همین دلیل عملیاتی که در ادلب آغاز خواهد شد، سنگینتر و سختتر خواهد بود.
انستیتو «گروه صوفان» (ارائه دهنده مشاورههای استراتژی امنیتی) اعلام کرد: «ادلب به پناهگاه افراد مسلح و مردم ناامید تبدیل شده است اما هم اکنون ادلب دیگری وجود ندارد تا به سوی آن فرار کنند.» 139/120
مترجم : منوچهرمهدوی
بیشتر بخوانید:
توطئه ضد سوریه؛ جبههالنصره در ادلب به پهپاد مجهز شد
سوریه: بریتانیا نمایش شیمیایی را در ادلب طراحی کرده است
لاوروف: صحنهسازی شیمیایی در ادلب، بازی با آتش است
گزارش: جدیت ارتش سوریه برای مقابله با تروریستها در ادلب
العرب: ترکیه، با تغییر مواضع درباره ادلب بدنبال پایان دادن به انزوای خود است
شمارش معکوس برای شروع عملیات آزادسازی ادلب + ویدئو