به گزارش ایران پرس، پایگاه اینترنتی اندیشکده «امریکن اینترپرایز»، یادداشتی به قلم مارک تیِسن با عنوان «ترامپ باید فاصله خود را با لوپن حفظ کند» درباره احتمال پیروزی لوپن و عواقب آن منتشر کرده که در ادامه می خوانیم:
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از مارین لوپن، نامزد ملی گرای راست افراطی انتخابات ریاست جمهوری فرانسه حمایت نکرده، اما در سخنرانی هایش درباره این انتخابات صحبت کرده است. ترامپ در 21 آوریل، بعد از حمله تروریستی در پاریس و کشته شدن یک پلیس فرانسوی در توئیتر خود نوشت «یک حمله تروریستی دیگر در پاریس؛ مردم فرانسه بیش از این تحمل ندارند. این حادثه تاثیر زیادی بر روی انتخابات ریاست جمهوری خواهد داشت!» دو روز بعد هم خطاب به مخاطبان صفحه توئیترش در پیامی مرموزانه نوشت: «انتخابات بسیار جالبی در فرانسه در جریان است.»
شکی نیست که بین انتخابات آمریکا و فرانسه شباهت هایی وجود دارد. لوپن همانند ترامپ، خارج از دایره قدرت بود و بر موج پوپولیسیم، ضدیت با نظام مستقر و احساسات ملی گرایی سوار شد. در حالی که امانوئل ماکرون، یک لیبرال میانه رو همچون کلینتون است. بنابراین بدون شک انتخابات ریاست جمهوری فرانسه از نگاه ترامپ می تواند برایش جذاب و وسوسه انگیز باشد؛ چرا که در واقع بخشی از جنبش جهانی پوپولیستی است که از برگزیت و انتخاب خودش آغاز شد و حالا به کرانه های قاره اروپا رسیده است.
البته ترامپ باید در مقابل این وسوسه خویشتنداری کند. چرا که مارین لوپن، دونالد ترامپ نیست. درواقع، لوپن تجسم زنده هر چیزی است که مخالفان ترامپ به اشتباه ترامپ را به آنها متهم می کنند. اتهاماتی چون یهودستیزی و همکاری با پوتین.
در هفته های اخیر و پس از دستور ترامپ به حمله موشکی به پایگاهی هوایی در سوریه که شریک راهبردی پوتین است، ملاقات سرد رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا از مسکو و اتهام جیمز ماتیس، وزیر دفاع به روسیه مبنی بر مسلح کردن طالبان، انتقادات دموکرات ها از ترامپ به خاطر سوء ظن تبانی با پوتین کاهش یافته است. با چنین اقداماتی به سختی می توان ترامپ را متهم کرد که دست نشانده پوتین است. به گونه ای که می توان گفت، روابط آمریکا و روسیه در 100 روز اول ریاست جمهوری ترامپ، در پایین ترین سطح در طول تاریخ قرار دارد.
اما در عوض، مارین لوپن آشکارا با پوتین هم پیمان است. در سال 2014، لوپن از بانکی وابسته به دولت روسیه 12 میلیون دلار وام دریافت کرد و این وام دقیقا پس از آن پرداخت شد که لوپن از اشغال کریمه توسط روسیه جانبداری کرده بود. نه تنها کارزار تبلیغات انتخاباتی لوپن به طور مستقیم توسط روسیه تامین مالی می شود، بلکه اخیرا لوپن خود به روسیه هم رفته و پوتین از او به گرمی استقبال کرد. اما همانند ترامپ، بعید به نظر می رسد که لوپن هم در صورت پیروزی، در صد روز اول به کرملین نزدیک شود.
در مورد یهودستیزی هم، روزنامه واشنگتن پست روز سه شنبه گذشته گزارش کرد که ترامپ در یک سخنرانی رو به جلو و مصمم در کنگره درباره روز بزرگداشت هولوکاست صحبت کرد.
به گزارش واشنگتن پست، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه به قربانیان و بازماندگان هولوکاست ادای احترام کرد و در یک سخنرانی مصمم قول داد که دولت وی با یهودستیزی مقابله کرده و از اسرائیل در مقابل کسانی که خواهان نابودی کشور یهود هستند محافظت خواهد کرد.
دونالد ترامپ در روز یادبود هولوکاست در آمریکا، در جمعی چند صد نفری از جمله برخی بازماندگان این رویداد در کنگره گفت «آنهایی که هولوکاست را انکار می کنند، در این جنایت وحشتناک شریک هستند. ما هرگز در مقابل شرارتی دیگر ساکت نخواهیم ماند.»
اما چنین سخنانی را مارین لوپن تاکنون مطرح نکرده است. در عوض وی تصمیم گرفت که در روز یادبود هولوکاست، بگوید فرانسه در ماجرای هولوکاست در اخراج یهودیان «مسئول نیست».
واشنگتن پست در این باره گزارش داد که در 16 جولای 1942، پلیس فرانسه حدود 13 هزار یهودی را از سراسر پاریس اشغال شده در «استادیوم ولدیو» جمع کرد. از آن استادیوم، که چندان از برج ایفل دور نیست، بیشتر آن یهودی ها به اردوگاه آشویتس منتقل شدند و بسیاری از آنها هرگز از آن اردوگاه بیرون نیامدند. از استادیوم ولدیو در تاریخ فرانسه به این دلیل یاد می شود که جمع آوری یهودیان و انتقال آنها توسط پلیس فرانسه انجام شد و نه ارتش اشغالگر آلمان.
حالا، مارین لوپن، رهبر حزب ملی گرای راست افراطی که برای انتخابات ریاست جمهوری فرانسه نامزد شده است در تلویزیون فرانسه می گوید «من فکر نمی کنم که فرانسه برای استادیوم ولدیو مسئولیتی داشته باشد. به طور کلی اگر بخواهیم به دنبال مسئول این ماجرا بگردیم، باید آنهایی را مسئول بدانیم که در آن زمان قدرت را در دست داشتند؛ که فرانسه نیست.»
لوپن در اظهارات دیگری که خشم بسیاری را در رسانه های فرانسه برانگیخت، فراتر از این رفت و گفت: فرانسه در اذهان مردم برای سال های طولانی مقصر شناخته شده است. در واقع، به کودکان ما آموزش دادند که دلایل فراوانی برای سرزنش کردن کشورشان وجود دارد و تنها بخش تاریک تاریخ به آنها نشان داده شده است. من می خواهم که آنها دوباره به کشورشان افتخار کنند.»
ژان ماری لوپن، پدر مارین و بنیانگذار جبهه ملی فرانسه به یهودستیزی محکوم شده است. دختر سعی کرده که حزبش را از اظهارات افراطی پدرش دور نگه داشته تا بتواند جبهه ملی را در انتخابات پیروز کند؛ اما اظهارات اخیرش نشان داده است که وی چندان با دیدگاه های پدرش مخالف نیست و سیب خیلی دور از درخت به زمین نمی افتد.
مارین لوپن آن فردی نیست که ترامپ بتواند از وی استقبال کند. او را باید کاریکاتوری از ترامپ قلمداد کرد. پیروزی وی، فاجعه ای برای فرانسه و غرب خواهد بود و دشمنان ترامپ از وی برای حمله کردن به دولت آمریکا استفاده خواهند کرد.
ترامپ باید از جبهه ملی دوری کند. لوپن برای ترامپ، فرانسه نمی شود.
*آنچه در این گزارش آمده به معنی تایید محتوای تحلیل نویسنده از سوی «ایران پرس» نیست و تنها در راستای اطلاع رسانی منتشر شده است.
**** استفاده از این مطلب با ذکر منبع «ایران پرس» بلامانع است. 120/112
بیشتر بخوانید:
وحشت از پیروزی "مارین لوپن" در انتخابات ریاست جمهوری آتی فرانسه
هشدار آلمان درباره خطرات انتخاب مارین لوپن برای اروپا/ تحلیل
انگیزه گرفتن "مارین لوپن" برای راهیابی به کاخ الیزه با پیروزی ترامپ
مارین لوپن: فرزندان مهاجران حق تحصیل در فرانسه ندارند
هشدار مارین لوپن به اتحادیه اروپا: اتحادیه اروپا یا باید تغییر کند یا منحل شود!