در هر دوره از انتخابات، این فرصت برای ملت بهوجود میآید که عملکرد نمایندگان را بررسی کند و آنهایی را که دارای بینش صحیح و کمترین آسیبپذیری هستند، برگزیند.
از منظر دیگر، نفس انتخابات، اهمیت دادن به شعور سیاسی ملت است. انتخابات موجب تقویت پایههای مردمی نظام جمهوری اسلامی میشود و میدان را برای فعالیت سلیقههای جدید باز میکند و مجال طرح دیدگاههای مختلف را فراهم میآورد.
این امر به نوبه خود باعث میشود مردم به نظام سیاسی خودشان اعتماد کنند و آن را از خود بدانند و در مصائب و شدائد، پشتیبان آن باشند.
در فرآیند انتخابات در ایران احزاب بعضا با شعارهای خوب در عرصه سیاسی حاضر میشوند و کادر خود را معرفی میکنند ولی با عدم اقبال مردم، این احزاب نیز از بین میروند، احزابی که در بازار سیاسی فعالیت میکنند باید قدرت و جایگاه خود را حفظ کنند.
احزاب با یکدیگر رقابت میکنند و احزاب قوی خود را در فعالیت انتخاباتی بالا میآورند و با پشتوانه میمانند.
احزاب باید قدرت و قوی بودن خود را در عمل و در فعالیت نشان بدهند تا اقبال مردم به آنها بیشتر شود.
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام می گوید: "اینکه تنها احزاب را برای انتخابات بخواهیم تا افرادی را به حکومت بفرستیم و بعد تا انتخابات بعدی با احزاب خداحافظی کنیم، این موضوع را نشان میدهد که باید درباره نقش احزاب جهت اداره حکومت بازنگری اساسی صورت گیرد.
بعد از گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب به دوره انتقال بیننسلی و نه انتقال بینحزبی و جناحی رسیدهایم.
نسل اول و دوم انقلاب در حال خداحافظیکردن هستند. از اول انقلاب تاکنون رؤسایجمهور با سه سلیقه آزادی، اسلام، ایرانیت و انقلاب، عدالت، اسلام و انقلاب و سلیقه پیشرفت روی کار آمدند؛ یعنی دو رئیسجمهور نماد عدالت، دو رئیسجمهور دیگر نماد پیشرفت و یک رئیسجمهور نماد آزادی بود.
اینها سلایق مردم را نشان میدهد که در ادوار مختلف تکرار شده است. بنابراین لازم است بعد از گذشت 40 سال احزاب با درنظرگرفتن این سلایق شکل بگیرند تا پایدار بمانند.
نکته مهم در بیان نقش احزاب و جریان های سیاسی در انتخابات این است که همه دلسوزان انقلاب و نظام که برای ملت ارزش قائل هستند، فارغ از اینکه در چه جبهه ای هستند.
باید حول یک گفتمان یعنی تحقق آرمان انقلاب جمع شوند؛ زیرا این گفتمان مشترک است که سبب پیروزی انقلاب شد، دشمن متجاوز را در دوران جنگ تحمیلی به عقب راند و نظام را حفظ کرده است.
لذا در هر انتخاباتی پرهیز از مسائل سیاسی و انتخاباتی، از ضرورتهای جامعه است.
مقام معظّم رهبری در این خصوص می فرمایند: "من همه را توصیه می کنم که این خط صحیح را دنبال کنند.
مواظب باشید در حالی که ما دنیای اسلام را به وحدت دعوت می کنیم، دشمن نتواند در میان صفوف خود جمهوری اسلامی اختلاف و تفرقه ایجاد کند.
شرط پیروزی ها این است که جنا ح های مختلف در جمهوری اسلامی احترام هم را حفظ کنند و با هم باشند.
در جمهوری اسلامی، انتخاب، انتخاب اصلح؛ نه رقابت انتخاباتی. این دعواها و رقابت ها، متعلّق به دموکراسی های غربی است که از خدا و دین هیچ چیزی به مشامشان نرسیده است.
کارهایی که بعضی ها انجام می دهند، باب جمهوری اسلامی نیست. در اینجا، انتخاب اصلح است.
نویسنده: جمشید امین زاده
133/118
بیشتر بخوانید:
آرای مردم، تکیه گاه نظام جمهوری اسلامی (8)
اقلیت های دینی در ایران و برخورداری از حق داشتن نماینده مستقل در مجلس (7)
حضور جریانهای و سلایق سیاسی درانتخابات(6)