ایران پرس- «میررحمان رحمانی» نماینده مردم ولایت پروان افغانستان به عنوان رییس مجلس نمایندگان این کشور انتخاب شد.

«میر رحمان رحمانی» نماینده ولایت پروان افغانستان روز شنبه در مرحله دوم انتخابات مجلس نمایندگان  با کسب 123 رای ،ریاست این مجلس را به دست آورد.

کمال ناصر اصولی، نمایندۀ دیگر مجلس و رقیب  میر رحمان رحمانی در این انتخابات 55 رأی گرفت. مجلس نمایندگان افغانستان 250 کرسی دارد.

رحمانی که از تاجران و سرمایه گذاران مشهورافغانستان به شمار می رود، ریاست دور جدید مجلس نمایندگان افغانستان را به مدت پنج سال بر عهده می گیرد.

انتخاب رییس مجلس نمایندگان افغانستان پس از چند ماه جنجال بر سر نتایج انتخابات پارلمانی  می تواند ساحل ارامشی برای عرصه قانونگذاری این کشور باشد.

انتخابات پارلمانی افغانستان بر اساس قانون  باید در سال ۲۰۱۵ برگزار می شد که با بیش از سه سال تاخیر در اکتبر ۲۰۱۸ انجام شد که نتایج آن هم به دلیل تخلف و تقلب و متعاقب ان بازشماری آرا در برخی حوزه های انتخابیه با تاخیر چند ماهه اعلام شد.

«توماس راتیگ»، از موسسان شبکه تحلیلگران افغانستان پس از انتخابات پارلمانی اخیراین کشور گفت؛ کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان با نحوه برگزاری انتخابات پارلمانی به طور فزاینده‌ای اعتبارخود و نیز اعتماد به یکی از نهادهای منتخب قانون اساسی یعنی پارلمان را به مخاطره ‌انداخت.

منتخبان مجلس نمایندگان از حوزه انتخابیه کابل نیز هفته گذشته پس از کش و قوس های فراوان معرفی شدند که بدین ترتیب زمینه برای انتخاب رییس جدید پارلمان افغانستان فراهم شد.

نگاهی به سوابق راه یافتگان به دوره هفدهم مجلس نمایندگان افغانستان نشان می دهد که دوره جدید فعالیت پارلمان این کشور با ترکیب تازه ای از منتخبان مردم همراه شده است که به لحاظ نگرش های سیاسی و اجتماعی در مقایسه با ترکیب دستکم دو دوره قبلی مجلس نمایندگان، تفاوت جدی دارد.

البته تغییر در ترکیب مجلس نمایندگان افغانستان هم به هیات رئیسه و ریاست پارلمان نیز تسری یافته است.

بر خلاف دو دوره قبلی که روسای مجلس افغانستان از چهره های شاخص و شناخته شده سیاسی و همچنین دارای سوابق جهادی در این کشوربودند،رئیس جدید پارلمان این کشور از فعالان بخش های اقتصادی است که در مقایسه با اسلاف خود در این سمت،چهره چندان معروف در سپهر سیاسی افغانستان و شناخته شده در سطح ملی نیست.

تغییر معنادار در ترکیب مجلس نمایندگان افغانستان،این گمانه را تقویت کرده که اعضای پارلمان با نگاهی متفاوت البته درچارچوب قانون اساسی به تکالیف خود در عرصه  قانونگذاری و نظارت ورود خواهند کرد که البته چنین شرایطی خواسته رای دهندگان این کشوراست که این منتخبان بر اساس وعده های مطرح در تبلیغات انتخاباتی توانستند اعتماد عمومی را برای کسب آرای آنان جلب کنند.

با انتخاب رئیس جدید مجلس نمایندگان افغانستان که به طور طبیعی پارلمان پس از افتتاح رسمی فعالیت خود وارد فاز اجرایی و جدی نیز خواهد شد،پیش بینی می شود که پارلمان جدید نقش بیشتری در روند انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور که قرار است درسپتامبر پیش رو برگزار شود، ایفا کند.

به خصوص آنکه در حال حاضر گروه های سیاسی وشخصیت های حزبی رقیب محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان خواستار تشکیل دولت موقت و کنار رفتن وی هستند که موضع پارلمان در این خصوص می تواند برای تا حدودی تعیین کننده باشد.

مردم افغانستان امید دارند مجلس جدید نمایندگان این کشور بتواند بنا به ضرورت های ملی، تصمیماتی اتخاذ کند که بتواند چالش های موجود بر سر راه پیشرفت دراین کشور را بتدریج رفع کند.

135/118

نویسنده: محمدرضا عسگری

بیشتر بخوانید: 

انتخاب رییس مجلس نمایندگان افغانستان