لوپن تنها نامزد تصدی این سمت بود و تمامی اعضای حزب از نامزد شدن وی حمایت کردند. انتخاب مجدد مارین لوپن به عنوان رهبر حزب جبهه ملی فرانسه با توجه به تحولات سیاسی اخیر در اروپا اهمیت دارد.
پیروزی راستهای میانه و افراطی در انتخابات پارلمانی ایتالیا، پیروزی راست گرایان افراطی در انتخابات پارلمانی اتریش وآلمان میتواند موجب ایجاد تحرکی جدید دراین حزب راست گرای افراطی فرانسوی برای حضور پررنگتر درعرصه انتخاباتی فرانسه و کسب کرسیهای جدید پارلمانی شده و حتی موجب شود تا مارین لوپن با امیدواری بیشتری به انتخابات ریاست جمهوری آینده فرانسه به امید راهیابی به کاخ الیزه چشم بدوزد.
پس از رخداد سیاسی اخیر در ایتالیا بسیاری از ناظران در باره ظهور مجدد راست گرایان افراطی در اروپا هشدار دادهاند. مارین لوپن خود از رهبران با سابقه راستگرایان افراطی در فرانسه و در اروپا، با توجه به راهیابی وی به پارلمان اروپا محسوب میشود. وی ابتدا از فعالان حزب جبهه ملی بود، اما پس از بروز اختلافات بین وی و ژان ماری لوپن پدرش که رهبر حزب جبهه ملی و بنیانگذار آن در سال 1972 بود، توانست با کنار زدن وی در سال 2011 زمام این حزب را به دست گیرد و به رهبر بلامنازع آن تبدیل شود. مارین لوپن توانست در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 2017 فرانسه با پشت سرگذاشتن رقبای قدرتمندی به دور دوم راه پیدا کند که البته درنهایت در مقابل امانوئل ماکرون نامزد مستقل که عملا از حمایت جناح راست و چپ میانه فرانسه برخوردار بود شکست خورد.
پیروزی ماکرون با توجه به حمایت جریانهای راست میانه و چپ میانه و در واقع احزاب اصلی فرانسه از وی چندان هم غیر منتظره نبود.
"میشل ابونجم" Michelle Abunajmکارشناس سیاسی،معتقد است که امانوئل ماکرون جامعهای دو قطبی و به شدت چندپاره را به ارث برده است. درعین حال هشدارهای مکرر مقامات ارشد فرانسه و سیاستمداران ارشد فرانسوی در باره تبعات و پیامدهای مصیبت بار پیروزی مارین لوپن نیز در افزایش رای و اقبال مردم فرانسه به ماکرون بی تاثیر نبود. با توجه به آرای بالای مارین لوپن درانتخابات ریاست جمهوری فرانسه این مساله را می توان نشانه افزایش تمایل بسیاری از فرانسویها به راست افراطی دانست. موفقیت مارین لوپن دراین عرصه حاکی از جذابیت روز افزون شعارهای جبهه ملی فرانسه بود. محور شعارهای این حزب جدایی فرانسه از اتحادیه اروپا (فرگزیت)، بازگشت مجدد به واحد پول ملی یعنی فرانک فرانسه، ایجاد محدودیتهای شدید علیه مهاجران و پناهجویان واخراج آنها است.
اولیور انگلی Oliver Angley کارشناس سیاسی در باره دلیل سیاست سختگیرانه کشورهای اروپایی علیه پناهجویان می گوید:"حکومت ها ازرای دهندگان شان ترس دارند."با توجه به تداوم بحران پناهجویان و ازسوی دیگر ناکامی ماکرون در تحقق شعارهای انتخاباتی اش به ویژه مبارزه با بیکاری می توان پیش بینی کرد که مارین لوپن می تواند ازاین مسائل به مثابه محملی برای جذب هر چه بیشتر شهروندان فرانسوی به حزب جبهه ملی و کسب آرای فرانسویان در انتخابات آینده استفاده کند .
نویسنده: سید رضا میرطاهر
137/111
بیشتر بخوانید
پیشتازی راستگرایان میانه در انتخابات پارلمانی ایتالیا+ ویدئو
افزایش تحرکات خشونتآمیز راستگرایان افراطی در اروپا / تحلیل
نفوذ دیدگاههای راستگرایان در دولت اتریش
شکست سخت راستگرایان افراطی در انتخابات منطقهای اسلواکی/ تحلیل