«شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه پاکستان در واکنش به ادعاهای "آلیس ویلز" Alice Wells درباره کریدور اقتصادی چین و پاکستان گفت، اسلام آباد به دیگر کشورها حق دخالت در امور داخلی خود را نمی دهد و برای انجام این پروژه اقتصادی تمام جوانب را سنجیدهاست.
از سوی دیگر وزارت خارجه چین نیز در بیانیه ای به اظهارات آلیس ولز معاون وزیر امور خارجه آمریکاواکنش نشان داده و آن را دخالت آشکار در روابط دیگر کشورها دانست.
"آلیس ویلز" Alice Wells معاون وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد ، چین و پاکستان برای انجام این پروژه از شرکت هایی استفاده می کنند که در لیست سیاه بانک جهانی قرار دارند و ممکن این مساله در خارج شدن نام پاکستان از لیست خاکستری FATF موثر باشد.
واکنش پاکستان و چین به موضع مداخله جویانه معاون وزیر خارجه آمریکا درباره شراکت راهبردی آنان در اجرای پروژه مشترک کریدور اقتصادی دو کشور حاکی از عزم جدی اسلام آباد و پکن برای توسعه همکاری ها و مقابله با فشارهای کاخ سفید در مسیر این مناسبات است.
دولت آمریکا در مسیر اعمال سیاست های منطقه ای و بین المللی خود که مبتنی بر یکجانبه گرایی است ضمن بکارگیری سازوکارهای ملی با نگاه ابزاری به نهادهای مختلف بین المللی از آنان به عنوان ابزاری برای تحت فشار قراردادن کشورها استفاده می کند که گروه ویژه اقدام مالی (fatf) نیز به وسیله ای در دست کاخ سفید در این زمینه تبدیل شده است.
دولت آمریکا از حدود دو سال گذشته تاکنون با ابزار گروه ویژه اقدام مالی ، پاکستان را برای همکاری با برنامه های منطقه ای خود در افغانستان تحت فشارهای سیاسی قرار داده است.با قرار گرفتن پاکستان در لیست خاکستری این گروه؛ طبق آنچه که در ضوابط این نهاد آمده است این کشور باید با بکارگیری برخی رویه ها و انجام اقدامات مورد انتظار خود را از این لیست خارج کند، اما در محافل رسانه ای و سیاسی پاکستان این گمانه مطرح است که گنجاندن نام این کشور در لیست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی با فشار کاخ سفید صورت گرفته است تا اسلام آباد به همراهی و حمایت از برنامه های واشنگتن در افغانستان مجبور شود.
بر مبنای چنین رویکردی در سیاست خارجی آمریکا در قبال پاکستان معاون وزیر خارجه آن کشور در سفر به اسلام آباد در اقدامی وقیحانه پاکستان را به عدم خروج از لیست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی تهدید کرده است که با واکنش تند این کشور و همچنین چین مواجه شده است.
دولت آمریکا که نگران اوج گرفتن اقتصاد چین است، ابر پروژه" یک کمربند ، یک جاده " و کریدور اقتصادی چین و پاکستان که بخشی از این پروژه محسوب می شود را بر خلاف منافع خود می داند و به همین دلیل تلاش دارد کشورهایی مانند پاکستان را که دارای شراکت راهبردی با پکن هستند، با تهدید های مختلف از ادامه این همکاری باز دارد که واکنش قاطع اسلام آباد و پکن در مقابل فشار سیاسی کاخ سفید پاسخی محکم به دولت آمریکا در قبال تبدیل کردن نهادهای بین المللی به ابزارهای ملی است.118
نویسنده: محمد رضا عسگری
بیشتر بخوانید:
تاکید شخصیتهای پاکستان بر خروج آمریکا از منطقه
انتقاد پاکستان از آمریکا/ تحلیل