ترامپ از زمان ورود به صحنه سیاست در سال ۲۰۱۶ تاکنون تمرکز بسیاری بر روی موضوع مهاجران غیرقانونی داشته و در کارزارهای انتخاباتی سال جاری نیز وعده اخراج جمعی آنها را داده است.
در واقع موضوع اخراج مهاجران یکی از مهمترین وعده های ترامپ در تبلیغات ریاست جمهوری بود که اکنون با نزدیک شدن به زمان آغاز به کار رسمی وی، نگرانی ها را در میان مهاجران و حتی مخالفان سیاست برخورد و اخراج مهاجران غیرقانونی، افزایش داده است.
با نزدیک شدن به زمان آغاز به کار رسمی ترامپ اکنون وی بیش از پیش برنامه های اجرایی را برای انجام این وعده اعلام کرده است. ترامپ ضمن انتخاب «توماس (تام) هومان» به عنوان مدیر اداره مهاجرت و گمرک آمریکا، تائید کرده است که برای اجرای طرح اخراج جمعی مهاجران، آماده اعلام وضعیت اضطراری ملی است و حتی ممکن است در مواقعی برای کمک به پیشبرد این امر از ارتش استفاده کند.
در این راستا، «استیون میلر» یکی از مشاوران ترامپ نیز اعلام کرد: چنین تلاشی شامل استفاده از نیروهای مسلح و واحدهای گارد ملی و به شکل حمله خواهدبود.
«ویکی گائوبکا» معاون مدیر سیاست مهاجرت و مرزی آمریکا در دیده بان حقوق بشر دراین زمینه گفت: "ترامپ به نظر بسیار آماده تر از دوره اول خود است. او بارها و بارها اعلام کرده که دستور کار روز اول دولتش، اخراج های جمعی خواهد بود، بنابراین ما کاملا انتظار چنین چیزی را داریم."
عزم ترامپ برای اجرای این سیاست سبب شده تا نگرانی مهاجران دراین کشور و تکاپوی آنها برای مشمول نشدن در طرح ترامپ افزایش یابد به طوری که بسیاری از این مهاجران اکنون در تلاش برای دریافت گرین کارت و هموار کردن راه کسب شهروندی آمریکا هستند.
بسیاری نیز که دارای وضعیت قانونی نامشخص هستند یا به طور غیرقانونی وارد این کشور شده اند، در تلاشند تا درخواست پناهندگی خود را به نتیجه برسانند. براساس آمارها، اکنون بیش از یازده میلیون مهاجر غیر قانونی در آمریکا به سر می برند که بخش عمده آنان از کشورهای آمریکای لاتین و از مرز مکزیک وارد خاک آمریکا شده اند.
این مهاجران که اکثرا به دلیل شرایط وخیم اقتصادی، نا امنی و تنش های سیاسی داخلی، کشور خود را ترک کرده اند، اکنون بیش از هر زمان در معرض تهدید اخراج قرار دارند. این درحالی است که بسیاری از آنها در صورت اخراج شرایط وخیم مالی و اجتماعی واقتصادی را تجربه خواهند کرد؛ موضوعی که برای گروه های حقوق بشری نیز بسیار نگران کننده است.
اگرچه ترامپ مصمم به انجام سیاست اخراج جمعی است و خود و متحدانش نیز بر اجرای فوری آن تاکید دارند واعلام کرده اند که برای مرحله اول یک میلیون مهاجر را اخراج خواهند کرد، اما به جز طرفداران حقوق بشر بسیاری از سناتورها و فرمانداران ایالات متحده و کارشناسان نیزمخالف این سیاست هستند و بر ایستادگی در مقابل آن تاکید دارند.
از نظر بسیاری از آنها چنین اخراجی به اقتصاد و اجتماع آمریکا ضربه خواهد زد. «الیور بلانچارد» اقتصاددان سرشناس آمریکایی دراین زمینه گفت: "چنین اقدامی به دلیل اثرات اقتصادی و مخالفتهای سیاسی، عمدتاً نمادین خواهد بود. اخراج گسترده باعث کاهش اشتغال، افزایش تورم و بالا رفتن نرخ بهره میشود که با اهداف اقتصادی ترامپ مانند کاهش ارزش دلار در تضاد است. کارفرمایان، بهویژه در صنایع کلیدی، به سرعت اعتراض خواهند کرد و این امر احتمالاً روند اخراجها را کند میکند."
آنچه اکنون مشهود است، عزم ترامپ و همراهانش دراخراج مهاجران است موضوعی که با نزدیکی به زمان رسمیت یافتن ریاست جمهوری ترامپ، این قشر را بیش از پیش نگران کرده است.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117
بیشتر بخوانید:
آمریکا در مواجه با پیامدهای انسانی هجوم پناهجویان از آمریکای لاتین