تحلیل؛

ایران پرس: تصمیم رژیم صهیونیستی برای ادامه روند شهرک‌سازی در سرزمین‌های اشغالی با انتقاد سازمان ملل متحد مواجه شد.

شهرک سازی یکی از مهم‌ترین جنایت‌هایی است که رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها انجام می‌دهد. این جنایت عمری 76 ساله دارد یعنی از زمان تأسیس رژیم صهیونیستی، این جنایت نیز انجام می‌شود. دلیل اصلی تداوم حدود 8 دهه‌ای این جنایت، پافشاری رژیم صهیونیستی بر توسعه اراضی اشغالی، کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها و تغییر بافت و هویت اراضی اشغال شده با اسکان شهروندان اسرائیلی است.

بر همین اساسا نیز جامعه جهانی تاکنون بارها با شهرک‌سازی صهیونیست‌ها مخالفت کرده است. شورای امنیت سازمان ملل اواخر سال ۲۰۱۶ با صدور قطعنامه ۲۳۳۴ بار دیگر هرگونه ساخت و ساز رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین را غیرقانونی اعلام و بر ضرورت تخلیه فوری تمامی شهرک‌های صهیونیستی احداث شده در کرانه باختری تاکید کرد. رژیم صهیونیستی بارها این قطعنامه را نقض کرده و نه تنها شهرک‌سازی را متوقف نکرده، بلکه آن را شدت بخشیده است.

یکی از علل اصلی نقض فاحش قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت توسط رژیم صهیونیستی، سیاست‌های حمایتی آمریکا از این رژیم در موضوع شهرک‌سازی است. رژیم صهیونیستی تاکنون بارها با حمایت امریکا و استفاده از وتوی این کشور در شورای امنیت سازمان ملل درخواست‌ها از سوی طرف‌های مختلف از جمله اتحادیه اروپا را برای پایان دادن به توسعه طلبی‌ها و جنایت‌های خود علیه مردم فلسطین نادیده گرفته است.

شکست بین‌المللی در اجرای قطعنامه‌های بین‌المللی به خصوص قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد ، رژیم صهیونیستی را به تعمیق فعالیت‌های شهرک‌سازی و خرابکاری در تلاش‌های بین‌المللی برای پایان دادن به اشغال و دستیابی به صلح را ترغیب می‌کند. به همین دلیل نیز با وجود مخالفت‌های جهانی با شهرک‌سازی‌ها و اشغالگری‌های رژیم صهیونیستی، این رژیم در دهه‌های گذشته بر غصب و مصادره بیشتر شهروندان فلسطینی و احداث شهرک‌های صهیونیست نشین در کرانه باختری از جمله شهر اشغالی قدس افزوده است.

در تازه‌ترین اقدام، رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند کابینه امنیتی رژیم اسرائیل روز پنج‌شنبه گذشته با اقداماتی که «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی این رژیم علیه به رسمیت شناختن کشور فلسطین، تحریم مسئولان تشکیلات خودگردان فلسطین و نیز مشروعیت بخشی به پنج کانون شهرک سازی در کرانه باختری پیشنهاد داده بود، موافقت کرد. به گفته منابع صهیونیستی، کابینه رژیم صهیونیستی همچنین با انتشار مناقصه‌هایی برای ساخت‌وساز در کرانه باختری و برگزاری نشست شورای عالی برنامه‌ریزی برای موافقت با طرح‌های احداث هزاران واحد مسکونی شهرک نشین موافقت کرد.

در واقع، علت اصلی این تصمیم کابینه صهیونیستی، عصبانیت از تصمیم کشورها برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی است. کشور مستقل فلسطین تاکنون از سوی بیش از 140 کشور از کشورهای عضو سازمان ملل (بیش از دو سوم اعضای سازمان ملل) به رسمیت شناخته شده است. 

این تصمیم کابینه رژیم صهیونیستی با انتقاد مجدد هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل متحد در امور صلح غرب آسیا مواجه شد. «تور ونسلند» هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل در امور صلح غرب آسیا در شبکه اجتماعی ایکس نوشت، اعلان اخیر یکی از وزیران کابینه امنیتی رژیم اسرائیل درباره قانونی کردن توسعه شهرک سازی در کرانه باختری اشغالی بر اساس قوانین اسرائیل عمیقاً نگران‌کننده است.

نویسنده: سید رضی عمادی