ایران پرس- در حالی که طرح سهمیه بندی پناهجویان در میان کشورهای اروپایی موجب بروز اختلاف و تفرقه در اتحادیه اروپا شده است، بئاتا شیدو نخست وزیر محافظه کار لهستان روز چهارشنبه در انتقادی بی سابقه تاکید کرد که لهستان هرگز تسلیم باج خواهی اتحادیه اروپا نمی شود و با سیاست های جنون آمیز سران اتحادیه اروپا همراه نخواهد شد.

اتحادیه اروپا در سپتامبر 2015برنامه دو ساله ای را برای اسکان مجدد یکصد و شصت هزار پناهجو که اغلب آنها اکنون در ایتالیا و یونان به سر می برند، تصویب کرد تا آنها را در میان کشورهای اتحادیه اروپا تقسیم کند که البته از همان ابتدا با مخالفت  کشورهایی مانند مجارستان ، اسلواکی و رومانی مواجه شد.

تعهداتی که کشورهای اروپایی در این زمینه از سوی دیگر تعهداتی که کشورهای اتحادیه اروپا در این باره داده اند بسیار ناکافی است و اجرای طرح اسکان مجدد پناهجویان با کندی همراه است.

کما اینکه کمیساریای عالی آوارگان ملل متحد، اعلام کرده که تاکنون درصد بسیار کمی از تعهد اولیه اتحادیه اروپا برای پذیرش پناهجویان محقق شده است.

برچیدن جایگاه پناهجویان در پاریس

 

بویژه دو کشور اروپای شرقی یعنی لهستان و مجارستان به شدت به مخالفت با این تصمیم پرداخته اند .با توجه به امتناع مداوم این دو کشور از پذیرش پناهجویان،  اتحادیه اروپا در اواسط مه 2017 لهستان و مجارستان را تهدید کرد در صورتی که سهمیه‌شان را در پذیرش پناهجویان، نپذیرند، آنها را تحریم می‌کند.

بدین ترتیب این دو کشور تا ژوئن 2017مهلت دارند پناهجویان را از یونان و ایتالیا پذیرش کنند.

باین حال این گونه تهدیدات تاثیری در تغییر موضع دولت های این دو کشور نداشته است .در این زمینه نخست وزیر لهستان ، تصریح کرد سهمیه بندی اجباری پناهجویان برای کشورهای اتحادیه اروپا راه حل ناکارآمد و تاسف باری است که راه به جایی نخواهد برد.

از دیدگاه وی ،کشورهای توسعه یافته و پیشرفته اتحادیه اروپا مانند آلمان برای پذیرش پناهجویان و حمایت از آنان وظیفه اخلاقی دارند و باید برای حل بحران پناهجویان مسئولیت پذیری و همبستگی بیشتری از خود نشان دهند. درعین حال بئاتا شیدو، جناح مخالف لیبرال لهستان را متهم کرده که با حمایت از سیاست مهاجرتی اتحادیه اروپا و نیز همکاری با مقامات اروپایی که حربه مهاجرت را بر ضد همه اروپا به کار گرفته اند، به منافع لهستان لطمه می زند.

یکی از بهانه های ورشو در امتناع از پذیرش پناهجویان، افزایش احتمال  ورود عناصر تروریست در میان پناهجویان به این کشورها است.

کما اینکه نخست وزیر لهستان پس از انتشار خبر حمله تروریستی اخیر در منچستر، اظهار داشت که هر روز افراد بیگناه به دست تروریست ها کشته می شوند و ما باید از کشته شدن این افراد درس بگیریم. طبق اعلام رسانه های لهستان، دو شهروند این کشور در میان 22 قربانی حمله منچستر بودند.

اساسا در حال حاضر شاهد وجود دو جریان و یا دو رویکرد کاملا متفاوت در سطح جوامع و دولتهای اروپایی درباره پناهجویان هستیم.جریان یا رویکرد اول مبتنی بر برخورد مثبت با پدیده پناهجویان است که طی سه سال اخیر موج حرکت آنها به سوی اروپا روان بوده است.

گروهی از کشورهای اتحادیه اروپا مانند کشورهای بزرگ اروپایی یعنی آلمان و فرانسه در کنار ایتالیا، یونان، اسپانیا وبرخی دیگر از کشورهای اروپایی خواهان مدیریت این بحران از طریق ایجاد نظام سهمیه بندی برای پذیرش پناهجویان بین کشورهای عضو  اتحادیه اروپا هستند.

در این میان آلمان به عنوان بزرگترین کشور اروپایی در چارچوب سیاست درهای باز از ورود پناهجویان استقبال کرد، هر چند که بعدها در برخورد با موج میلیونی آنها، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان تا حدی در موضع خود تعدیل کرده و خواهان مدیریت  ورود و پذیرش کنترل شده پناهجویان شد. از سوی دیگر گروهی از کشورهای اروپایی از همان ابتدا برخورد غیر دوستانه و چه بسا خصمانه ای در قبال پناهجویان و پذیرش آنها در پیش گرفته و خواهان  جلوگیری از ورود آنها شده اند.

این گروه از کشورهای اتحادیه اروپا مانند مجارستان، لهستان، اسلواکی ، جمهوری چک مخالف  پذیرش پناهجویان در چارچوب طرح سهمیه بندی پناهجویان هستند .موضع گیری اخیر نخست وزیر لهسان نشان می دهد که تغییری در موضع سرسختانه این کشور در باره پناهجویان حاصل نشده و باید منتظر افزایش تنش بین بروکسل و ورشو در این زمینه باشیم./113/110

بیشتر بخوانید:

تصویب قوانین جدید علیه پناهجویان در پارلمان آلمان/تحلیل

کاسبی چند میلیون دلاری مافیای ایتالیا از پناهجویان+ ویدئو

مصیبت جدید پناهجویان در لیبی

برچیدن جایگاه پناهجویان در پاریس