مارکوس زودِر وزیر دارائی ایالت باواریای آلمان به دولت این کشور توصیه کرد بجای ملحق کردن خانواده های پناهجویان به آنان، تا سه سال آینده اکثریت پناهجویان پذیرفته شده را به وطن های خود بازگرداند.
این سیاستمدار عضو حزب سوسیال مسیحی آلمان در گفتگو با مجله خبری اشپیگل گفت « حتی با بهترین نیت هم نمی توان انبوه پناهجویانی را که از حوزه فرهنگی بیگانه به سوی ما آمده اند، با جامعه همسو کرد.
زودِر افزود، به تازگی وزارت کشور آلمان، افغانستان و عراق را کشورهایی معرفی کرده که دارای مناطق امن می باشند و جنگ داخلی سوریه هم بالاخره روزی پایان خواهد یافت.
وزیر دارائی ایالت باواریا با انتقاد از شعار « ما می توانیم » خواستار اولویت دادن به امنیت شهروندان شده و گفت « این که فقط گفته شود - ما می توانیم - کافی نیست، بلکه مردم پس از حملات تروریستی اخیر انتظار پیام دیگری را از دولت داشتند، به این معنا که ما فهمیدیم و منتظر اقدامات می مانیم.»
اکثر مسئولان آلمانی پناهجویانی که در این کشور میمانند را نوعی نجات کشور از بحران کمبود نیروی جوان در آینده پیش بینی می کنند.
در سال ۲۰۱۴ میلادی ۶۶ درصد مردم آلمان بین ۱۵ و ۶۴ ساله یعنی در دوره سنی اشتغال بودند.اداره کل آمار آلمان اعلام کرده است ، تا سال ۲۰۳۵ روند کاهش جمعیت موجب خواهد شد که رده سنی شاغلین به رقم نگران کننده ۵۸ درصد کاهش یابد.
بنابراین پناهجویان که قسمت اعظم آنان جوان هستند، می توانند این وضعیت را بهبود بخشند.