ایران پرس- شورای‌عالی صلح افغانستان از عملکرد آمریکا در مذاکره به اصطلاح صلح با گروه طالبان بدون اطلاع دولت کابل انتقاد کرد.

«دین محمد» معاون شورای‌عالی صلح افغانستان گفت: آمریکا این  شورا را در جریان جزئیات گفت‌وگوهای نماینده‌اش با طالبان قرار نمی‌دهد و این نهاد را به حاشیه رانده است.

شورای‌عالی صلح افغانستان اخیرا از آمریکا به خاطر اینکه نماینده‌ای از آن برای شرکت در نشست آتی ژنو در مورد افغانستان دعوت نشده است انتقاد و واشنگتن را به تلاش برای تضعیف شورای عالی صلح این کشور متهم کرد.

شورای عالی صلح افغانستان در زمان ریاست جمهوری «حامد کرزی» رئیس جمهوری سابق این کشور با هدف تلاش برای ایجاد هماهنگی ملی برای گفت وگو با طالبان تشکیل شد.

به همین دلیل این شورا متشکل از نمایندگان همه طیف‌ها و جریان‌های سیاسی، قومی و مذهبی است.

پیشتر شورای عالی صلح افغانستان، پاکستان را مانع مهمی در روند صلح این کشور اعلام و تاکید کرده بود که دولت اسلام آباد در این خصوص همکاری لازم را با شورای عالی صلح افغانستان ندارد.

با این حال، این شورا موفق شد ضمن ایجاد وحدت ملی در مورد گفت وگو با طالبان گام‌های مثبتی نیز در این خصوص بردارد که گفته می شود در نشست اخیر صلح افغانستان در مسکو نیز نمایندگان شورای عالی صلح افغانستان و طالبان دیدار و گفت وگو کرده‌اند.

«محمداسماعیل قاسمیار» مشاور امور بین الملل شورای عالی صلح افغانستان در این باره گفت:

"راهبرد شورای عالی صلح افغانستان با توجه به تجارب گذشته و چالش های موجود مسیرهای کوتاه‌تری را برای رسیدن به صلح پیش بینی کرده است. طالبان هم در رابطه با گفت و گوهای صلح چراغ سبز نشان داده است. این شورا هم برای برقراری صلح عادلانه و پایدار که موجب رضایت خاطر مردم رنجدیده و آزاده افغانستان باشد تلاش‌های خود را ادامه می دهد."

با این حال، آمریکا با انتخاب «زلمی خلیلزاد» به عنوان نماینده خود در امور افغانستان در دو ماه اخیر با مداخله در امور این کشور درصدد است ضمن به دست گرفتن ابتکار عمل روند صلح افغانستان، آن را متناسب با اهداف و خواسته‌های آمریکا به پیش ببرد که با اعتراض محافل داخلی در افغانستان روبه‌رو شده است.

حامد کرزی رئیس جمهوری سابق افغانستان ضمن انتقاد شدید از عملکرد آمریکا در افغانستان، عامل اصلی قدرت گرفتن گروه‌های تروریستی ازجمله داعش و افراطی‌گرایی در این کشور را سیاست‌های غلط واشنگتن دانست.

اظهارات کرزی درباره نقش آمریکا در ناامنی و جنگ در افغانستان

شکست راهبرد نظامی آمریکا در افغانستان که در 17 سال گذشته جز کشتار غیر نظامیان و تداوم ناامنی نتیجه‌ای نداشته است، موجب شد واشنگتن خلیلزاد را به منطقه اعزام کند تا بدون در نظر گرفتن مصالح و منافع ملی افغانستان و صرفا با همکاری و هماهنگی با پاکستان و عربستان سیاست‌های به اصطلاح صلح طلبانه کاخ سفید را در افغانستان اجرا کند. 

سیاست‌هایی که هدف تبدیل افغانستان به بزرگترین پایگاه نظامی امریکا در منطقه همچون فیلیپین را دنبال می کند که ثمره آن افزایش فقر، فساد و اعتیاد در جامعه این کشور است.

«احمدالله موحد» نماینده پیشین مردم نورستان در پارلمان افغانستان معتقد است:

"دولت کابل در روند گفت وگوهایی که آمریکا با طالبان آغاز کرده هیچ نقشی ندارد و واشنگتن طبق برنامه دولت افغانستان و شورای عالی آن را عملا به  حاشیه رانده است تا این روند کاملا به نفع آمریکا به پیش برود."

در هر حال، از دیدگاه محافل سیاسی در افغانستان شورای عالی صلح این کشور به عنوان نهاد رسمی پیگیری روند صلح افغانستان نباید در برابر خودسری‌های نماینده آمریکا در امور افغانستان صرفا به انتقاد بسنده کند، بلکه مقامات ارشد این شورا با مصاحبه‌های پی در پی و بی‌اعتبار اعلام کردن هرگونه توافق خلیلزاد با طالبان بر نقش تعیین کننده شورای عالی صلح در این خصوص اصرار ورزد.

نویسنده: مجید وقاری

116/120

بیشتر بخوانید:

تلاش آمریکا برای ماندن در افغانستان

روسیه : اقدامات آمریکا عامل اصلی مشکلات افغانستان است

<a href="http://parstoday.com/fa/asia-i153300">اظهارات کرزی درباره نقش آمریکا در ناامنی و جنگ در افغانستان</a>