«کریستینا فرناندز» که در مراسمی در «بوئنوس آیرس» سخنرانی می کرد، گفت، آرژانتین به رئیس جمهوری نیاز دارد که برای مردم و آینده آنها کار کند.
«فرناندز» که در حال حاضر به عنوان سناتور از حزب چپگرای اتحاد شهروندان فعالیت می کند، سیاست های نئولیبرالیسیت اتخاذ شده توسط دولت «مائوریسیو ماکری» را مسبب به وجود آمدن بحران اقتصادی و اجتماعی در این کشور توصیف کرد.
رویکرد متفاوت «ماکری» در ادامه آرژانتین
«ماکری» از زمان به قدرت رسیدن در آرژانتین بر خلاف «فرناندز» و «کریشنر» دو رئیس جمهوری قبلی این کشور به اجرای سیاست های نئولیبرالیستی دیکته شده توسط صندوق بین المللی پول و بانک جهانی روی آورد.
مساله ای که منجر به افزایش تورم و کاهش یارانه های خدمات اجتماعی و حقوق کارگران شد.
«ماکری» از ماه های اول ریاست جمهوری خود، طرح بیست ساله ای را برای تغییرات اساسی در اقتصاد، سیاست و دادگستری در آرژانتین اغاز کرده است.
اصلاحات اقتصادی وی در چارچوب برنامه های نئولیبرالیستی متکی بر اقتصاد بازار آزاد است.
«ماکری» همچنین از مدیران شرکت های بزرگ و حتی مدیران شرکت های خارجی بویژه مدیران آمریکایی در مقام های دولتی استفاده کرده است که با انتقاد شدید احزاب مخالف دولت مواجه شده است.
به عنوان مثال اکسل کیسیوف (Axel Kicillof) وزیر اقتصاد سابق آرژانتین معتقد است، تصمیمات برای اقتصاد آرژانتین در خارج از این کشور اتخاذ می شود. همچنین ماتیاس کرمونته (Matías Cremonte) رئیس انجمن وکلای کارگری معتقد است، سیاست های ماکری تنها به سود کارفرمایان و به زیان کارگران است.
«ماکری» در نظر دارد با رونق صنعت، بازار داخلی را تقویت کرده و با آزاد کردن بازار سیستم های مالی کشور را به گونه ای جلو ببرد که از دخالت های دولت در بازار جلوگیری شود.
اقتصاد آرژانتین در دوره فرناندز مبتنی بر صادرات محصولات کشاورزی و صنعتی بود.
همچنین «فرناندز»، به دنبال افزایش سهم دولت در اقتصاد بود.
آیا بحران به آرژانتین بازگشته است؟
به طور کلی، تقریبا هر پانزده یا بیست سال یک بار آرژانتین وارد یک بحران سیاسی و اقتصادی می شود و دلیل آن هم این است که روسای جمهوری این کشور و طبقه حاکمه مرتب سیاست های خود را از سمت افزایش سهم دولت به سمت سیاست های نئولیبرالیستی سوق می دهند و یا برعکس.
همین مسئله موجب اتلاف هزینه و منابع بسیار زیادی در این کشور می شود.
در زمینه سیاسی نیز دولت ها در آرژانتین سیاست های مختلفی اتخاذ می کنند، دولت های چپ خواستار استقلال از آمریکا و کاهش وابستگی به این کشور هستند و راستگرایان همه امور در آرژانتین را براساس سیاست های آمریکا تنظیم می کنند، حتی روابط خارجی در آرژانتین نیز تابع این مساله است.
روابط با کشورهای چپ در دوره ماکری به شدت تیره شده است. به طور کلی به نظر می رسد، در صورتی که ماکری بخواهد سیاست های نئولیبرالیستی را ادامه داده و به تبعیت از آمریکا ادامه دهد، احتمال بروز یک بحران اقتصادی و سیاسی در این کشور بعید به نظر نمی رسد.134/116
نویسنده: تهمینه بختیاری
بیشتر بخوانید:
راه سخت «ماکری» پس از پیروزی در انتخابات سنا+ ویدئو
دست بالای متحدان ماکری در انتخابات سنای آرژانتین/ فرناندز سناتور شد
اعتراض کارگران آرژانتینی به سیاستهای اقتصادی ماکری+ ویدئو