ایلهان عمر درباره تلاشهای «کوین مک کارتی» نماینده جمهوری خواه از کالیفرنیا و رئیس مجلس نمایندگان برای جلوگیری از ادامه حضور وی در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، گفت: "برخی از جمهوریخواهان با اسلامهراسی موافق هستند."
نماینده مسلمان کنگره آمریکا گفت: "جمهوری خواهانی مانند مک کارتی با حضور یک مسلمان در کنگره که بتواند صدای دیگر مسلمانان باشد، موافق نیستند."
وی می گوید: بسیاری از اعضای جمهوری خواه معتقدند که یک مسلمان، یک پناهنده، یک آفریقایی حتی نباید در کنگره باشد چه رسد به اینکه فرصت خدمت در کمیته روابط خارجی را داشته باشد.
مک کارتی در حقیقت برای مقابله با مسلمانان ودر راستای اسلام ستیزی، اولین آمریکایی سومالیایی تبار و یکی از دو زن مسلمان اول منتخب کنگره را برای برکناری از کمیته روابط خارجی هدف قرار داده است، اما برکناری ایلهان عمر نیازمند رای گیری از کل اعضای مجلس نمایندگان است.
به نظر می رسد، دلیل اصلی تلاش مک کارتی به عنوان یک جمهوری خواه تندرو هوادار «دونالد ترامپ» برای اخراج ایلهان عمر از کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، موضع گیری های او به ویژه رویکرد ضد صهیونیستی وی است.
او بارها از اقدامات تل آویو علیه فلسطینی ها به ویژه حملات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی انتقاد کرده و خواهان تجدید نظر واشنگتن در ارائه کمک های مالی و نظامی به اسرائیل شده است.
به همین دلیل رژیم صهیونیستی به ایلهان عمر و «رشیده طلیب» نمایندگان مسلمان آمریکایی اجازه سفر به فلسطین اشغالی را نداده است.
ایلهان عمر دراین باره گفته است: "دولت اسرائیل با هرکس که منتقد اشغال سرزمینهای فلسطینی باشد با همین سیاست برخورد میکند."
تشدید اسلام هراسی در جامعه آمریکا
مساله اسلام هراسی و تلاش برای گسترش اسلام ستیزی و مقابله با مسلمانان و جلوگیری از رسیدن آنها به مناصب حساس و ممانعت از حضور آنها در این گونه مناصب در آمریکا به ویژه از سوی جمهوری خواهان که موضع تندی نسبت به مسلمانان دارند در چند سال اخیر تشدید شده است.
در واقع اسلام هراسی در غرب از جمله آمریکا هر روز ابعاد جدیدتری پیدا کرده و منجر به شکل گیری اسلام ستیزی یعنی برخوردهای عملی با اسلام و مسلمانان شده است.
این برخوردها ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی و رسانه ای و اکنون فیزیکی پیدا کرده است. موج اسلام هراسی گسترده و برنامه ریزی شده در قالب ها و شکل های مختلف رسمی و غیررسمی بروز یافته و ضمن ترسیم چهره ای مغشوش و تحریف شده از اسلام و مسلمانان، محدودیت ها و فشارهای روانی و قانونی بسیاری را بر مسلمانان ساکن کشورهای غربی تحمیل نموده است.
در عین حال موضع گیری ها و عملکرد بسیاری از مقامات ارشد غربی در راستای گسترش اسلام هراسی و ترویج کننده خشونت علیه مسلمانان است. به ویژه دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا از حزب جمهوری خواه سردمدار اسلام هراسی و ایجاد نفرت از مسلمانان در آمریکا وغرب بوده است.
وی شخصا بارها از حضور ایلهان عمر در مجلس نمایندگان آمریکا انتقاد کرده و خواهان اخراج وی از این مجلس شده بود.
ترامپ در اکتبر 2019 در این خصوص گفت: "نماینده زن کنگره ایلهان عمر یک سوسیالست بوده که از آمریکا متنفر است."
ایلهان عمر در واکنش به انتقادات ترامپ گفت: "او در گردهمایی انتخاباتی اش مرا متنفر از آمریکا و مایه رسوایی معرفی کرد. او تئوریهای توطئه مربوط به بیگانه هراسی را درباره من فریاد میزند. او مردم این منطقه را برای رای دادن به من سرزنش میکند."
در آمریکا، اسلام ستیزی و اعمال تبعیض و خشونت های کلامی و فیزیکی علیه مسلمانان با توجه به رشد چشمگیر گروههای راست گرای افراطی به ویژه در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ روندی افزایشی پیدا کرده است.
حمله به مساجد و آتش زدن اماکن عبادی اسلامی، حملات فیزیکی و لفظی علیه مسلمانان و حتی غیرمسلمانانی که ظاهری شبیه به مردم کشورهای اسلامی در غرب آسیا دارند و تبعیض علیه پیروان اسلام در موارد مختلف تحصیلی و شغلی، برخی از نمونههای اسلام ستیزی و افزایش نفرت پراکنی علیه مسلمانان محسوب می شوند.
«نصرتالله تاجیک» کارشناس سیاسی می گوید: "روند به نحوی شده که جوامع مسلمان اگر پیش از این در غرب احساس امنیت داشتند اکنون چنین احساسی را ندارند و تحت فشار اسلامهراسی هستند."
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
117